Aplică rapid pentru AXI Card

blog-hero
** Apasa aici pentru informații despre condițiile financiare ale Cardului AXI

Blog

 Credit pentru Studenți

Nu sunt multe instituțiile financiare care oferă un credit destinat studenților. Chiar dacă băncile au programe în care promovează creditul pentru studii, acesta nu este așa de ușor de obținut. În ceea ce privește băncile, dar nu numai, studenții vor întâmpina deseori problema vârstei. Unii creditori nu oferă împrumuturi tinerilor sub 21 de ani, iar de cele mai multe ori studenții au între 18 și 21 de ani.

Ce sunt creditele pentru studenți?

Un credit destinat studenților este un împrumut acordat persoanelor fizice care urmează un ciclu de învățământ superior. Acesta funcționează la fel ca oricare alt credit, însă este destinat studenților. La aceste împrumuturi perioada maximă de rambursare a creditului poate fi de până la 10 ani. Fiecare creditor are condiții de acordare diferite și, de regulă, poți opta pentru o dobândă fixă sau una variabilă. De asemenea, există programe de finanțare garantate de stat adresate studenților și accesibile exclusiv prin intermediul băncilor.

Ce acte ai nevoie pentru a obține un credit pentru studenți?

Procesul de aplicare pentru un credit destinat studenților este foarte ușor. Tot mai multe bănci și instituții financiare nebancare oferă posibilitatea de aplicare online, astfel că poți primi un credit fără nici măcar o vizită la sediul fizic. Fiecare creditor are o listă proprie de cerințe, însă actele solicitate cel mai frecvent in cazul unui credit pentru studenți sunt:

  • Actul de identitate;
  • Adeverință eliberată de unitatea de învățământ prin care se face dovada că ești student;

În momentul completării cererii de credit ți se va solicita și acordul pentru efectuarea anumitor verificări în evidențele Biroului de Credit și ale ANAF. 

În plus, unele instituții îți pot solicita și documente prin care să justifici cheltuielile pentru care contractezi creditul.

La ce te ajută un credit pentru studenți?

Rolul unui credit pentru studenților este să îi ajute pe aceștia să-și ducă la bun sfârșit studiile universitare. În această categorie sunt incluse și studiile de Masterat și Doctorat. Taxele de școlarizare pentru universitate nu sunt defel mici, mulți tineri fiind descurajați de acestea. Prin intermediul acestor împrumuturi dedicate studenților se dorește și stimularea continuării studiilor de cât mai mulți tineri.

Este important de precizat și faptul că doar studenții pot aplica pentru un astfel de credit. În cazul în care nu ești student și nici nu urmează să te înscrii la facultate, dar ai nevoie de bani, poți aplica pentru un credit de nevoi personale.

 De ce să ceară un student un card de credit AXI?

Un card de credit AXI are mai multe avantaje pentru studenți pe care trebuie să lei în considerare în cadrul analizei ofertelor disponibile pe piață. Unul dintre cele mai mari atuuri este că vei putea folosi banii pentru efectuarea studiilor, dar și a cheltuielilor aferente. Nu va trebui să prezinți documente justificative pentru fiecare cheltuială realizată, poți să folosești banii după bunul plac. În plus, la AXI limita de vârstă este minimă. Trebuie doar să ai împliniți 18 ani și poți aplica pentru primul tău credit AXI Card. Cu toate acestea, la fel ca la oricare alt împrumut, este necesar să ai și un venit prin care creditorul se asigură că poți rambursa limita de credit acordată.

Tot la capitolul avantaje trebuie să aducem aminte de faptul că la AXI Card nu vei plăti comisioane de analiză dosar, administrare cont sau alte taxe asemănătoare. După ce ți-a fost aprobată cererea, vei primi la adresa indicată de tine cardul tău AXI. Acest card poți să-l folosești apoi pentru plăți clasice la POS, tranzacții online, dar și retrageri de la bancomat. 

Ce poți face cu cardul de credit ca și student?

Cardul de credit AXI poate fi folosit oricum dorești, chiar dacă ești student. Poți să-ți cumperi produse necesare vieții de student, să-ți plătești chiria sau să-ți cumperi un laptop care să te ajute la cursuri și proiecte. Aceste sunt doar câteva dintre exemple, însă tu poți folosi banii în orice scop, fără a fi nevoie să justifici.

Poți folosi cardul AXI și în programul Work and Travel. Cu ajutorul lui poți plăti biletul de avion sau alte taxe necesare în cadrul programului.

În cazul cardului de credit AXI, nu trebuie să plătești dacă nu ai cheltuit din bani. Doar după ce vei realiza primele plăți și tranzacții cu cardul vei începe să plătești datoria.

La fel ca oricare credit, și acesta poate fi rambursat anticipat fără a plăti niciun comision de rambursare anticipate.

Dacă ai nevoie de un credit pentru studenți analizează și oferta de la AXI Card
Produsul nostru îți oferă o mulțime de beneficii, inclusiv o aplicație mobilă prin care poți să-ți gestionezi tranzacțiile.

blog-folder Credit pentru Studenți
Tot ce trebuie să știi despre un credit pentru studenți.