Aplică rapid pentru AXI Card

blog-hero
** Apasa aici pentru informații despre condițiile financiare ale Cardului AXI

Blog

Credit pentru Studenti

Nu sunt multe instituțiile financiare care oferă un credit pentru studenți. Chiar dacă băncile au programe în care promovează creditul pentru studii, acesta nu este așa de ușor de obținut. În ceea ce privește băncile, dar nu numai, studenții vor întâmpina deseori problema vârstei. Unii creditori nu oferă împrumuturi tinerilor sub 21 de ani, iar de cele mai multe ori studenții au între 18 și 21 de ani.

În anul 2022, Guvernul a aprobat un proiect prin care sunt acordate credite pentru studenți garantate de stat. Prin acest program, un student poate primi până la 10.000 de euro, echivalent în lei. Acești bani pot fi folosiți pentru pentru plata chiriei, taxe de studii, plata unor cursuri, achiziția de cărți sau alte cheltuieli eligibile pentru finalizarea studiilor.

Ce sunt creditele pentru studenți?

Un credit studenți este un împrumut acordat persoanelor fizice care urmează studii universitare. Acesta funcționează la fel ca și oricare alt credit, însă este destinat studenților. La aceste împrumuturi ai o perioadă maximă de rambursare a unui credit studenți este de 5 ani. Fiecare creditor are condiții de acordare diferite. În cazul creditului dedicat studenților poți opta pentru o dobândă fixă sau variabilă.

Ce acte ai nevoie pentru a obține un credit pentru studenți?

Procesul de aplicare pentru un credit studenți este foarte ușor. Tot mai multe bănci și instituții financiare nebancare oferă posibilitatea de aplicare online, astfel că poți primi un credit fără nici măcar o vizită la sediul fizic. Fiecare creditor are o listă proprie de cerințe, însă iată care sunt cele mai întâlnite acte solicitate pentru un credit studenți:

  • Actul de identitate;
  • Adeverință eliberată de unitatea de învățământ prin care se face dovada că ești student;

Tot în cadrul aplicării ți se va solicita acordul de a fi căutat în evidențe la Biroul de Credite și ANAF. La fel ca la oricare alt împrumut, este necesar să ai și un venit prin care creditorul se asigură că poți rambursa banii solicitați.

În plus, unele instituții îți pot solicita și documente prin care să justifici cheltuielile.

La ce te ajută un credit pentru studenți?

Rolul unui credit studenți să ajute tinerii să-și ducă la bun sfârșit studiile universitare. În această categorie sunt incluse și studiile de Masterat și Doctorat. Taxele de școlarizare pentru universitate nu sunt defel mici, mulți tineri fiind descurajați de acestea. Prin intermediul acestor împrumuturi dedicate studenților se dorește și stimularea continuării studiilor de cât mai mulți tineri.

Este important de precizat și faptul că doar studenții pot aplica pentru un astfel de credit. În cazul în care nu ești student și nici nu urmează să te înscrii la facultate, dar ai nevoie de bani, poți aplica pentru un credit de nevoi personale. Printr-un astfel de credit vei putea primi chiar mai mulți bani decât printr-un credit studenți.  

De ce să ceri un credit pentru studenți de la AXI?

Un credit studenți AXI are mai multe avantaje pe care trebuie să lei în considerare în cadrul analizei ofertelor disponibile pe piață. Unul dintre cele mai mari atuuri este că vei putea folosi banii pentru efectuarea studiilor, dar și a cheltuielilor aferente. Nu va trebui să prezinți documente justificative pentru fiecare cheltuială realizată, poți să folosești banii după bunul plac. În plus, la AXI limita de vârstă este minimă. Trebuie doar să ai împliniți 18 ani și poți aplica pentru primul tău credit AXI Card.

Tot la capitolul avantaje trebuie să aducem aminte de faptul la AXI Card nu vei plăti comisioane de analiză, întreținere cont sau alte taxe asemănătoare. După ce ți-a fost aprobată cererea, vei primi la domiciliu cardul tău AXI. Acest card poți să-l folosești apoi pentru plăți clasice la POS, tranzacții online, dar și retrageri de la bancomat. 

Ce poți face cu creditul pentru studenți?

Un credit pentru studenți de la AXI Card poate fi folosit oricum dorești. Poți să-ți cumperi produse necesare vieții de student, să-ți plătești chiria sau să-ți cumperi un laptop care să te ajute la cursuri și proiecte. Aceste sunt doar câteva dintre exemple, însă tu poți folosi banii în orice scop, fără a fi nevoie să justifici.

Poți folosi un credit pentru studenți și în programul Work and Travel. Cu ajutorul banilor poți plăti biletul de avion sau alte taxe necesare în cadrul programului.

Atunci când aplici la un credit studenți vei începe să plătești din prima lună după aprobare. Situația nu este la fel și la AXI Card, unde nu trebuie să plătești nici rate lunare dacă nu ai cheltuit din bani. Doar după ce vei realiza primele plăți și tranzacții cu cardul vei începe să plătești rate lunare.

La fel ca oricare credit, și acesta poate fi rambursat anticipat. Unele bănci chiar impun un comision și pentru această tranzacție.

Dacă ai nevoie de un credit pentru studenți analizează oferta de la AXI Card. Vei avea parte de o mulțime de beneficii, inclusiv o aplicație mobilă prin care poți să-ți gestionezi tranzacțiile.