Tot ce trebuie să știi despre un credit pentru studenți.

Credit pentru studenți de la AXI Card

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 21.12.2023
blog-views-icon 253

Un credit pentru studenți nu poate fi obținut de la orice bancă sau instituție financiară. 

Foarte mulți creditor impun ca vârsta minimă pentru accesarea unui credit să fie de 21 de ani. Deseori, aceasta poate însemna chiar la finalul anilor de studenție. 

Totuși, studenții au parte și de credite special dedicate lor. Aceste credite pentru studenți au rolul de a te ajuta cu cheltuielile legate de efectuarea studiilor. Și acestea nu sunt puține. Pe lângă taxele de școlarizare intervin și cheltuielile cu produsele necesare: cărți, caiete etc. În plus, la acestea se vor adăuga și cheltuieli de transport și cazare. Prețurile locurilor de cazare în cămin și a transportului diferă de la un oraș la altul. Astfel, putem spune că pe studenți se exercită o presiune financiară. Pentru finalizarea studiilor universitare, mulți studenți apelează la creditul pentru studii. 

AXI Card este un produs financiar care se adresează și studenților. Contractul AXI Card se derulează pe cinci ani, dar poate fi prelungit. În plus, marele avantaj al acestui credit pentru studenți este că nu ai de plată nimic dacă nu îl folosești. Astfel, poți apela la AXI Card și ca și o variantă de rezervă pentru momentele în care întâmpini dificultăți financiare. Accesează împrumutul pentru studenți și păstrează-l pentru momentele dificile. Poți să păstrezi creditul și un 5 ani fără să plătești. Doar după ai realizat prima plată cu acesta se va emite și prima rată. 

În cazul creditelor clasice, imediat după ce ți-a fost aprobat împrumutul trebuie să realizezi și plățile în rată. Nu contează dacă îți păstrezi banii sau dacă îi cheltui. 

Cum pot folosi un credit pentru studenți?

Această întrebare este des întâlnită în rândul studenților care sunt în căutarea unui împrumut. Unele instituții financiare permit doar anumite cheltuieli pentru folosirea unui astfel de credit. Cheltuieli de cazare în căminele studențești și plată taxă facultate sunt principalele cheltuieli acceptate. În schimb, la AXI Card nu vei avea impusă nicio limitare de acest fel. Poți să folosești banii și pentru plata de credite pentru studenți sau pentru înscriere în programul dorit. Orice cheltuieli pentru plata studiilor, altele decât taxe, sunt de asemenea acceptate. În cadrul acestora sunt încadrate și plăți pentru activități adiacente, transport, alimente, echipamente IT sau orice alte nevoi. 

Folosește banii pentru plata cheltuielilor legate de efectuarea studiilor, altele decât cele enumerate deja. Ai libertate totală din acest punct de vedere. 

În plus, poți folosi banii dintr-un credit pentru studenți pentru orice alte plăți de zi cu zi. Cardul AXI poate fi folosit pentru plăți la magazine, dar și pentru plata online. Poți realiza plata la comercianți din România, dar și din străinătate. Astfel, acest card este util chiar și în concediile din afara țării. Chiar dacă plata este în euro echivalentul în lei ți se va retrage din cont.

Cine poate accesa un credit pentru studenți

După cum se precizează și în denumirea acestui împrumut, el este dedicat studenților. La multe instituții financiare vei avea nevoie chiar și de o dovadă că ești student. Aceasta poate consta în contractul de student sau în carnetul de student ștampilat și semnat. Alte companii, așa cum este și cazul AXI Card, nu îți va solicita însă astfel de dovezi. La noi nu trebuie să ne faci dovada faptului că ești student sau că urmezi cursuri la o universitate. 

Primele condiții de îndeplinit sunt și cele mai ușoare. Trebuie doar să ai 18 ani și să fii cetățean român. Legile aflate în vigoare nu permit cetățenilor străini să aplice pentru un credit la IFN. Tot în cadrul acestora se specifică clar și că vârsta limită pentru a solicita un credit este 18 ani. Acest lucru este aplicat cu strictețe de AXI Card. Alte companii bancare și IFN au mărit vârsta minimă până la 21 de ani sau chiar la 23 de ani. Acest lucru face însă ca doar o parte din studenți să aibă acces la aceste credite. 

Tot la capitolul condiții pentru accesarea unui credit pentru studenți intră și aspectele legate de venituri. Pentru a putea accesa un credit, indiferent de tipul lui, aplicantul trebuie să poată face dovada unui venit constant. Venitul poate să provină din surse precum: salariu, pensie, contract de închiriere etc. 

Ultima condiție pe care trebuie să o îndeplinești este tot din capitolul celor ușoare. În momentul în care aplici pentru un credit pentru studenți trebuie să-ți verifici perioada de valabilitate a buletinului. Cartea de identitate trebuie să fie valabilă minim trei luni de zile în momentul aplicării. 

Dobânda credit pentru studenți 

Costul total al creditului este un aspect pe care trebuie să-l iei în considerare când analizezi mai multe oferte. Acesta se regăsește sub denumirea DAE, iar prin acesta vei afla câți bani trebuie să rambursezi în total pentru suma de bani solicitată. Un alt criteriu important pe care trebuie să-l iei în calcul este dobândă fixă. 

Atunci când accesezi un credit pentru studenți de la AXI Card vei beneficia de condiții transparente. Toate detaliile privind dobânda și modul de aplicare a acesteia îți vor fi explicate. În plus, vei primi informații despre cum poți folosi AXI Card cât mai eficient. 

Dobânda minimă aplicată de AXI Card este de 5,9% pe lună, respectiv 0,19%/zi. Valoarea la dobânda anuală efectivă ajunge la 85,04%, în cazul în care nu plătești integral toată suma folosită în perioada de plată imediat următoare. 

În plus, dobânda se aplică doar sumelor utilizate pe care nu le-ai rambursat din limita de credit oferită. Astfel, dacă ai folosit 500 de lei din credit, dobânda se aplică doar pentru această sumă. Nu contează că tu ai disponibili pe card mai mulți bani. Dacă nu îi folosești, nu ai de plată nimic pentru ei. 

În ceea ce privește perioada de plată a ratelor lunare, aceasta este fixată la începutul lunii. Poți realiza plata în intervalul 1-5 din fiecare lună. 

Taxe și comisioane credit pentru studenți AXI Card

Atunci când accesezi un credit trebuie să acorzi atenție și taxelor și comisioanelor aplicate. Foarte multe instituții vor percepe taxe pentru aproape orice acțiune. Unele IFN aplică chiar și o taxă de analiză dosar. Aceasta trebuie accesată chiar și dacă dosarul tău de credit este refuzat. Alte taxe care sunt percepute constant sunt taxa de administrare cont și comision plăți. 

Dacă vrei să scapi de toate aceste taxe și comisioane, accesează un credit pentru studenți AXI Card. La noi este mult mai simplu, deoarece nu îți sunt percepute aceste taxe. AXI Card nu percepe comision de emitere card și nici comision anual de administrare cont. În plus, poți să folosești cardul la bancomate din România pentru a retrage numerar. Da, poți retrage numerar de la orice bancomat. 

De ce mi-a fost refuzat creditul?

Nu toate cererile de credit sunt acceptate. De cele mai multe ori, vei primi doar un simplu răspuns că cererea ta de credit a fost refuzată. Pentru a preîntâmpina acest lucru poți să-ți iei următoarele măsuri. Primul pas pe care trebuie să-l faci este să verifici dacă toate informațiile solicitate au fost trimise. Verifică și corectitudinea lor. O simplă greșeală de tastare poate să ducă la anularea cererii de credit. (Ex: ai tastat greșit CNP-ul și nu ai putut fi identificat). 

Treci apoi la următorul pas. Și anume, veniturile încasate. Ține cont de faptul că legile actuale impun un grad maxim de îndatorare de 40%. Dacă deja ai și alte credite pe numele tău, verifică dacă te vei încadra în acest procent. În plus, nu uita de faptul că venitul tău trebuie să fie unul constant. Nu vei putea accesa un credit dacă încasezi bani pe diverse proiecte doar o dată la câteva luni. Dacă în evidențele ANAF nu pot fi verificate aceste informații, cererea ta de credit va fi refuzată. 

Cele mai multe refuzuri la credite apar din cauza veniturilor. De aceea este important să acorzi o atenție suplimentară acestei rubrici. În plus, să nu uităm de Biroul de Credite. Echipa noastră va realiza o verificare a bazei de date a Biroului de Credite. În cazul în care figurezi ca rău-platnic șansele tale de a primi un credit scad. 

Totuși, AXI Card acordă credite și persoanele rău-platnice. Pentru a-ți crește șansele de aprobare asigură-te că nu mai ai restanțe neplătite. În momentul aplicării pentru un credit nou nu trebuie să ai datorii. Chiar dacă în trecut ai avut restanțe pe care nu le-ai plătit la timp, nu le lăsa așa. Achită-ți toate restanțele pentru a fi sigur că vei putea accesa și alte credite în viitor. 

Datele tale sunt păstrate în Biroul de Credite pentru o perioadă maximă de 4 ani. Apoi, acestea sunt șterse automat.

0 comentarii