Aplică rapid pentru AXI Card

blog-hero
** Apasa aici pentru informații despre condițiile financiare ale Cardului AXI

Blog

Un card de cumpărături poate fi obținut de persoane fizice de la bănci și instituții financiare nebancare. Procesul de aplicare și aprobare este simplu, iar prin intermediul unui card cumpărături poți să-ți achiziționezi produsele necesare, fără a fi nevoie să aștepți să strângi suma necesară plății.

Ce este un card de cumpărături?

Un card de cumpărături funcționează ca și un credit de nevoi personale. Practiv, solicitantul primește un card alimentat cu bani, pe care îl poate folosi pentru a face diverse achiziții. Suma pe care fiecare persoană o primește pe cardul de cumpărături diferă în funcție de venituri.

Unele bănci oferă carduri de cumpărături în limita a trei salarii nete. Astfel, dacă ai un salariu net de 2.500 de lei, vei putea obține un card de credit alimentat cu 7.500 de lei. Dacă ai și alte credite în desfășurare este posibil ca suma să difere.

Care sunt beneficiile unui card de cumpărături?

Așa cum am precizat deja, unul dintre cele mai mari beneficii este că vei putea să-ți achiziționezi produsele necesare acum, iar plata să o faci în rate, pe parcursul mai multor luni.

Fiecare instituție care emite carduri de cumpărături are încheiate parteneriate cu mai mulți comercianți. Dacă alegi să cumperi produse de la aceștia vei putea beneficia de un număr crescut de rate. În unele cazuri poți ajunge chiar și la 24 de rate lunare egale.

Spre deosebire de un credit de nevoi personale la care vei avea de plătit și dobânda, la un card de cumpărături poți face plata în rate fără dobândă. Desigur, limita de credit în cazul unui card cumpărături este mult mai mică decât la un împrumut de nevoi personale.

Rambursarea unui card de cumpărături se poate face în rate lunare. Poți să rambursezi și toată suma în orice moment dorești. Condițiile și metodele de rambursare pot să difere în funcție de banca sau instituția financiară nebancară la care apelezi.

Ce trebuie să știi despre un card de cumpărături?

Un card de cumpărături este foarte avantajos dacă îl folosești corespunzător. În cazul în care ajungi să retragi bani de la bancomat trebuie să știi că nu beneficiezi de cele mai bune oferte. Acest produs este destinat exclusiv pentru plata în rate a cumpărăturilor, însă cu toate acestea îți oferă și posibilitatea de a retrage bani de la bancomat. Taxele care ți se aplică, împreună cu comisioanele și dobânzile puse în aplicare la retragerea de numerar ar trebui să te facă să te pună pe gânduri. Pe cât de avantajos este un card de cumpărături pentru plata în rate, pe atât de dezavantajos este în momentul în care ajungi să retragi numerar de la bancomat.

În momentul în care ți se va emite bilanțul pentru luna precedentă îți pot fi stipulate două sume: plata minimă și plata ratelor. Pentru a beneficia de rate fără dobândă asigură-te că achiți mereu rata completă.

Un aspect foarte important este să nu uiți să îți împarți în rate cumpărăturile realizate. La unii comercianți poți alege direct plata în rate și să selectezi numărul de rate înainte de a realiza plata. În cazul în care comerciantul nu este partener al instituției care ți-a emis cardul, poți să contactezi ulterior serviciul cu clienții și să soliciți eșalonarea plății în rate. La unele instituții vei putea realiza acest proces singur, din aplicația de internet banking disponibilă.

Cât pot cheltui zilnic pentru cumpărături?

De regulă, cardurile de credit nu impun o limită în ceea ce privește valoarea pe care o poți cheltui într-o singură zi. Poți chiar să faci o singură achiziție care să acopere toată suma primită pe card. Pe parcurs, pe măsură ce alimentezi din nou cardul cu ratele datorate, vei putea să refolosești acei bani pentru alte plăți. Practic, un card de cumpărături funcționează ca și o linie de credit prin care poți rula banii de mai multe ori.

Nu trebuie să-ți faci griji pentru limitele zilnice de cumpărături, deoarece acestea nu există. Singura limită pe care o ai, este cea banilor. Poți cheltui toți banii odată sau pe rând, în funcție de nevoile pe care le ai.

Câți bani pot scoate zilnic de pe cardul de credit?

La fel ca și în cazul cumpărăturilor, nu sunt impuse limite în ceea ce privește sumele pe care le poți retrage. Dacă dorești, poți să-ți retragi toții banii de pe card. Cu toate acestea, nu recomandăm să faci acest lucru. Un card de credit sau card de cumpărături este destinat plăților către comercianți. Dacă alegi să retragi numerar de la bancomat îți vor fi aplicate taxe și comisioane. În plus, rambursarea acestora nu va putea fi realizată în rate lunare fără dobândă. Pentru sumele utilizate prin retragerea de numerar ți se va aplica și o dobândă, care în ce cele mai multe cazuri nu este avantajoasă.

Ce îți trebuie pentru un card de cumpărături?

Orice persoană fizică cu un venit constant poate aplica pentru un card de cumpărături. Suma de bani pe care o poți primi pe un card de cumpărături se decide pe baza veniturilor pe care le încasezi. În plus, se ia în calcul și dacă ai și alte credite active, astfel încât gradul de îndatorare să nu depășească limita de 40% din venitul net.

Cele mai multe instituții îți oferă pe un card de cumpărături o limită de credit care echivalează cu trei salarii. Totuși, această limită nu este o regulă și poți întâlni și alte oferte de card de cumpărături.

În ceea ce privește AXI Credit, poți obține până la 3.000 de lei. Acesta funcționează precum un card de cumpărături online, dar cu mai multe avantaje. Nu trebuie să-ți faci griji nici măcar pentru procesul de aplicare. La AXI Credit sunt acceptați chiar și aplicați cu istoric negativ. Nu mai căuta „card de cumpărături condiții” avantajoase pentru că l-ai găsit deja. Aplică online prin completarea formularului de pe pagina „Aplică acum”. Trebuie doar să furnizezi numele, adresa de e-mail, numărul de telefon și codul numeric personal. De restul se ocupă echipa AXI Finance, care vor analiza istoricul tău, dar și veniturile, înainte de a-ți oferi răspunsul. 
Deoarece nu ți se solicită alte informații, putem spune că acesta este un card de cumpărături cu buletinul.

După ce ți-a fost aprobată cererea AXI Card rămâne să primești la domiciliu contractul de credit și cardul MasterCard. Nu vei avea de plătit nimic pentru emiterea cardului sau pentru curier. Ba mai mult, la AXI Card nu ai nici taxe de administrare cont sau reemitere card.

Condiții card de cumpărături

Prima condiție pe care trebuie să o îndeplinești este să ai un venit constant, deoarece pe baza acestuia poți obține un card cumpărături. Vârsta minimă pe care trebuie să ai pentru un card diferă, însă este de minimum 18 ani. Unele bănci nu oferă carduri de cumpărături doar persoanelor peste 21 de ani.

O altă regulă general valabilă face referire la naționalitate. Instituțiile financiare nebancare nu oferă credite persoanelor de altă naționalitate. Astfel, doar românii pot aplica pentru un card cumpărături.

Cele mai multe bănci și instituții financiare nebancare vor respinge cererea de credit dacă ai un istoric negativ de creditare. La AXI Card situația este însă diferită. Chiar și persoanele cu istoric negativ pot accesa un împrumut. 
Cu toate acestea, nu recomandăm să întârzii plata unui credit și nici să ajungi în situația de a fi înregistrat în Biroul de Credite pentru neplata ratelor. Odată ajuns aici îți va fi mult mai greu să obții orice fel de împrumut și te vei lovi de multe refuzuri. 

Biroul de Credite păstrează înregistrările despre rău platnici timp de 4 ani, perioadă în care îți va fi mult greu să obții finanțări. Plătește tot timpul la timp ratele, conform graficului de rambursare pe care creditorul ți-l furnizează. Nu îți lăsa restanțe neplătite și achită mereu datoriile, chiar dacă ai depășit termenul.

Penalizările sunt un alt motiv întemeiat pentru care trebuie să plătești ratele la timp. Cele mai multe instituții de creditare îți vor aplica penalizări începând cu prima zi de întârziere. Cu cât amâni mai mult plata ți se vor aduna și dobânzi de penalizare.

Pentru un card de cumpărături pot aplica și pensionarii, aceștia urmând să folosească un cupon de pensie în procesul de aplicare, pentru a face dovada veniturilor. Trebuie însă să verifici mereu care este și vârsta maximă. Chiar dacă sunt acceptate cereri de la pensionari, cei mai mulți creditori impun și o vârstă maximă. La AXI Card vârsta maximă pe care aplicantul o poate avea în momentul depunerii cererii este de 70 de ani.

O altă condiție impusă de AXI Card are legătură cu valabilitatea cărții de identitate. În momentul în care aplici, cartea de identitate trebuie să aibă cel puțin 3 luni valabilitate.

De ce AXI Card este perfect pentru cumpărături?

AXI Card este soluția financiară perfectă pentru cumpărături, dar nu numai. Poți folosi cardul pentru a plăti fizic sau comenzi online. Nu trebuie să-ți faci griji nici măcar pentru comercianții care nu acceptă plata cu cardul.

Fiecare achiziție pe care o vei face îți va fi confirmată printr-un SMS, în timp ce prin aplicația mobilă poți să-ți gestionezi contul eficient și rapid. Aplicația AXI RO poate fi descărcată din Play Store și App Store.

Unul dintre cele mai mari avantaje ale AXI Card este că nu te costă nimic dacă nu îl folosești. Doar după ce vei utiliza cardul va trebui să începi să faci plăți. Acest avantaj este benefic pentru că astfel vei putea să folosești cardul doar atunci când ai nevoie.

Un card de cumpărături este destinat plăților de bunuri sau servicii și nu trebuie folosit pentru a retrage bani. Dacă vrei să ai o libertate totală în modul în care folosești banii, apelează la AXI Card și vei putea retrage numerar fără a ți se aplica taxe și comisioane.