Aplică rapid pentru AXI Card

blog-hero
** Apasa aici pentru informații despre condițiile financiare ale Cardului AXI

Blog

Cei mai mulți oameni apelează la un credit rapid în momentul în care nu mai reușesc să facă față unor cheltuieli neprevăzute. Acest tip de credit este dedicat doar persoanelor fizice și poate fi accesat foarte ușor. Procesul prin care poți să aplici la un credit rapid online este foarte simplu, iar durata de analiză a dosarului, dar și perioada până când primești banii este scurtă. 

Cine oferă un credit rapid?

Aceste credite rapide sunt credite de nevoi personale și sunt finanțate de instituții financiare nebancare, cunoscute și sub abrevierea IFN. Acestea sunt entități care au ca activitate creditarea cu titlu profesional. Activitatea acestora este monitorizată și reglementată de Banca Națională a României, astfel că nu trebuie să îți faci dubii cu privire la legalitatea unui credit IFN. 

Mai mult, numărul instituțiilor financiare nebancare din România a crescut în ultimii ani, fapt care arată că tot mai mulți români apelează la credite rapide oferite de acestea. 

Cum obțin un credit rapid online?

Procesul de aplicare pentru un credit rapid online este stabilit de fiecare IFN în parte. Cu toate acestea, procedura nu diferă prea mult. Primul pas este să completezi cererea pentru a solicita un credit online rapid pe card. Pentru a face acest lucru, ai la dispoziție mai multe metode: 

  • Chestionar online;
  • Telefonic; 
  • SMS;
  • E-Mail. 

Nu toate IFN au la dispoziție toate metodele enumerate, de aceea îți recomandăm să analizezi oferta pentru a descoperi variantele disponibile la creditorul ales. 

Spre deosebire de bănci, instituțiile financiare nebancare au limite de credit mult mai mici. Astfel, atunci când ești în căutarea de credite rapide online pentru nevoi personale trebuie să verifici și plafonul maxim pe care îl poți primi. 
Pe lângă acestea, ține cont și de gradul maxim de îndatorare. Conform reglementărilor BNR, gradul maxim de îndatorare este de 40%. Astfel, înainte să soliciți un credit rapid online nu uita să faci o simulare să vezi dacă nu depășești gradul de îndatorare. În cazul în care îl depășești este posibil să nu-ți fie aprobată cererea de credit sau să ți se solicite să aduci un girant. 

Beneficiile unui credit rapid

Timp scurt de aprobare - Așa cum se precizează și în denumirea creditului, timpul de aprobare este scurt. Pentru a câștiga timp, procesul de aplicare și aprobare se realizează online. Unele IFN folosesc algoritmi care calculează automat gradul de eligibilitate pentru credite rapide online, astfel că răspunsul este acordat aproape instant sau în doar câteva minute. 

Credit furnizat rapid - După ce ai fost declarat eligibil pentru un credit rămâne să îți fie virați banii într-un cont. Timpul de realizare a transferului nu este unul fix și fiecare instituție financiară nebancară are un mod de lucru diferit. Totuși, la unele IFN, banii îți vor fi virați în câteva minute după ce ți-a fost aprobată cererea.

Simplu de accesat - Procesul de aplicare a unui credit urgent pe card a fost simplificat, astfel că sunt rare cazurile în care mai este necesar să furnizezi o adeverință de salariu. 

Transparență - Încă dinainte să accesezi un credit poți să vezi care este valoarea dobânzii și care este suma pe care trebuie să o achiți în rate lunare. Unele IFN îți oferă pe site și un calculator credit, în cadrul căruia poți simula care sunt valorile ratelor pentru diferite sume împrumutate. 

Credit cu istoric negativ - Unele IFN acordă credite online chiar și persoanelor care sunt în evidență la Biroul de Credit. Totuși, pentru a te asigura că nu ai probleme, plătește-ți tot timpul ratele la timp și evită să ajungi pe lista rău platnicilor din cadrul Biroului de Credite.

Care este dobânda medie pentru credite rapide?

Valoarea dobânzii nu este fixă la toate băncile și instituțiile financiare nebancare. Deseori sunt realizate și campanii în cadrul cărora sunt oferite valori ale dobânzii mai mici decât în mod normal. De exemplu, dobânda unui credit rapid direct pe card de la AXI este de 6%/lună. Pentru a putea calcula creditele puteți însă folosi valoarea dobânzii anuale efective (DAE). În cazul AXI Card, aceasta este de 86,92%. 

Nu uita însă că valoarea dobânzii poate fi influențată și de suma împrumutată. De aceea este bine să folosești un calculator de credit înainte de a aplica. Astfel, vei știi dinainte care sunt valorile dobânzilor și ce rate lunare vei avea de plătit. 

Ce acte sunt necesare pentru credit rapid?

Tot mai mulți români sunt în căutarea de credite rapide online fără acte sau cu cât mai puține documente necesare. În general, la credite IFN ți se solicită cartea de identitate, un număr de telefon, adresă de e-mail și dovada unui venit. Aceasta din urmă poate consta într-o adeverință de salariu sau extrasul unui cont bancar în care îți este virat salariul lunar. 

În cazul pensionarilor situația este mai simplă, aceștia urmând a furniza cuponul de pensie pentru a face dovada venitului. 

Nu toate IFN solicită însă dovada unui venit. La unele instituții financiare nebancare este suficient să furnizezi o copie după buletin alături de e-mail și număr de telefon. Acestea din urmă sunt necesare pentru ca IFN să poată să te contacteze, în timp ce copia după cartea de identitate ajută la verificare bonității tale. 

Documentele necesare, dar și condițiile de creditare sunt însă diferite. Fiecare instituție financiară nebancară are propriul set de reguli pe care îl aplică în relația cu clienții. De cele mai multe ori acestea sunt disponibile online, pe site-ul instituției. 

Putem spune că AXI Card este un credit rapid online fără acte, deoarece în momentul aplicării este necesar să introduci doar numele, CNP-ul, adresa de e-mail și telefonul. Pe baza acestor informații, reprezentanții noștri vor realiza verificări la Biroul de Credit și la ANAF, pentru a vedea dacă ești eligibil pentru un credit direct pe card.