Bulgarele datoriilor – ce este si cum iesi din el?

Bulgarele datoriilor – ce este si cum iesi din el?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 09.02.2021
blog-views-icon 2041

Bulgarele datoriilor – ce este si cum iesi din el?


La majoritatea dintre noi vine momentul cand avem nevoie de bani suplimentari pentru a cumpara ceva, pentru a realiza o investitie, pentru a acoperi cheltuieli cu totul si cu totul neprevazute si pentru a depasi impasuri financiare.

Insa, mare atentie, multi oameni habar nu au de totalul datoriilor lor, ce dobanzi platesc, cat e principalul, cat e dobanda…

Sa stii din timp aceste detalii te ajuta sa scapi mai rapid de datorii si de imprumuturi si sa iti organizezi cat mai bine planurile.  

Datoriile (multe si constante) reprezinta simptomele unui comportament financiar impulsiv si dezorganizat.

Bulgarele datoriilor - de la datorii mici, catre cele mari.

Cel mai mare “secret” al achitarii datoriilor este sa nu mai faci altele noi. Sa le debifezi pe cele in curs si sa te educi financiar, astfel incat sa nu mai ajungi in situatia in care sa fii coplesit de imprumuturi si rate. Usor de zi, greu de facut, dar nu imposibil. Cum si altii au putut, tu de ce nu ai reusi?

Strange niste banuti ca fond de urgenta, sa zicem 1000 – 2000 RON. Renunta la ce nu este esential, lucreaza ore suplimentare, vinde ceva de care te poti lipsi si aduna aceste resurse financiare pentru “zile negre”.

Fa o lista cu toate datoriile, de la cea mai mare la cea mai mica, indiferent ca sunt imprumuturi bancare, carduri de credit, datorii la familie sau prieteni. Mare atentie, daca exista restante de platit catre stat – au maxima prioritate.

Straduieste-te sa platesti minimul de plata pentru fiecare datorie, astfel incat sa eviti complicatii (dobanza penalizatoare, procese, executari silite etc.).

Straduieste-te sa achiti cea mai mica datorie in cel mai scurt timp.

Aceasta va fi prima ta reusita si te va motiva sa scapi si de celelalte.  Pas cu pas. De la datorii mici catre datoriile mari.

Ai rabdare si fii constant in acest demers. Datoriile facute in ani de zile nu vor disparea peste noapte, e nevoie de timp si  multa organizare ca sa scapi de ele, una cate una.

Citeste si: Relatia ta cu banii? Cum sa fii mai responsabil financiar!

Asadar, ca si concluzii cum sa iesi din bulgarele datoriilor:

 • Stabileste bugetul, sa ai o idee clara ce venituri ai, ce cheltuieli, ce datorii, ce cheltuieli pot fi eliminate. Foloseste bani in numerar mai des. Aloca saptamanal o suma de bani si nu te abate de la ea.
 • Nu investi niciodata bani imprumutati, decat daca ai posibilitatea clara sa ii dai rapid inapoi.
 • Fii tu stapanul banilor tai si nu invers.

Si tine minte, educatia financiara nu e despre bani, ci despre o viata mai linistita.

Citeste si  -  GHID Card de CREDIT: click aici!

AXI Card: pana la 3000 RON, pentru cheltuieli urgente sau pentru bani intre salarii! Lunar!

 • Poti sa faci cumparaturi in orice magazin sau online, sau poti retrage numerar de la orice bancomat din Romania, fara sa platesti comision de retragere;
 • Poti solicita cardul de credit AXI Card online prin completarea unui formular simplu, dupa care te vom suna cu detalii; sau ne poti suna la telefon 031 90 33 si te ajutam noi
 • Fara comisioane pentru emitere si administrare card;
 • Fara comision pentru retrageri de numerar de la bancomate in Romania;
 • Livrare gratuita a cardului de credit la adresa furnizata de tine;
 • SMS gratuit pentru tranzactiile efectuate si sumele datorate;
 • Acces online la profilul personal de client, extras de cont si plati;
 • Servicii non-stop pentru client – asistenta tehnica.

Solicita AXI Card: cardul de credit cu limita de pana la 3000 RON.

0 comentarii