Axi-Card: Cinci măsuri esențiale în vremuri incerte

Cinci măsuri esențiale în vremuri incerte

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 10.04.2020
blog-views-icon 1489

În momentele de incertitudine, este ușor să te lasi copleșit. Odată cu izbucnirea COVID-19, apar constant intrebari legate de schimbarile ce urmeaza sa apara (când se vor deschide școlile și locurile de munca) si cu o nesiguranta intensă a pieței, nu este de mirare că mulți dintre noi ne simțim așa.
Dar, întrucât multe familii se îngrijorează care va fi impactul final al acestei crize asupra forței de muncă și a economiei, lucrurile nu sunt atat de scăpate de sub control. Putem face mișcări concrete pentru a ne proteja financiar.
Dacă simțiți nevoia să profitati pur și simplu în acest moment de beneficiile perioadei și să va mobilizati abia când va izbucni criza, probabil că va fi deja extrem de dificil atunci. Găsirea curajului și luarea măsurilor necesare acum nu numai că vă poate pregăti mai bine pentru ceea ce urmează, dar și reduce anxietatea conectându-vă cu toate modalitățile în care aveți încă de lucru și putere.
Să începem.

1. Conectează-te cu mentalitatea de economisire a banilor

Poate că sunteți familiarizat cu conceptul de money mindset sau poate sunteți convins că banii sunt simpla matematica. Dar chiar și pentru cei mai pricepuți din punct de vedere financiar, emoțiile noastre, valoarea noastră de sine și sentimentul de siguranță au un impact imens asupra modului în care gestionam banii noștri.
Vă reposați că nu ați creat un fond de urgență pana acum? Vă puneți la îndoială marea schimbare în carieră pe care ați ales să o faceți la începutul acestui an? Le poți auzi vocea părinților în capul tău, spunându-ți că nu are niciun sens să economisești bani, ca orice criză vine întotdeauna si ramai chiar si fara economii?
Calmeaza-te. Ia-ti timp sa meditezi - tine-ți picioarele pe podea, corpul pe scaun si număra-ți respirațiile. Apoi, pe măsură ce îți lași anxietățile legate de bani să iasă la suprafață, încearcă să le privești fără judecată.
Este utilă pierderea energiei psihice pentru a mai schimba decizii din trecut? Ați fi putut ști cu adevărat că această criză se va întâmpla? Ce i-ai spune unui prieten sau copilului tău dacă ți-ar spune că ei cred că nu vor putea niciodată să depaseasca acest impas?
Nu trebuie să vă pierdeti speranta. În schimb, reamintiți-vă că aveți abilitățile și capacitatea de a realiza lucrurile pe care vi le doriți si că faceți tot posibilul. Dezvoltați o metoda pozitivă care vă poate ajuta. Atunci când vă simțiți linistit și sunteți gata să mergeți mai departe, incepeti să faceți pași mici.
Următoarele metode din acest articol vor fi exemple ale acestor pași mici. Ce poți face în următoarele 5 minute? Aceste mici progrese vor ajuta la reducerea anxietății.

2. Verificati-va fondul de urgență

Fondurile pentru situații de urgență sunt unul dintre acele sfaturi de bază pe care toată lumea reușește să le învețe. Și se aplica pentru situații exact ca aceasta in care ne aflam acum.
Indiferent dacă aveți sau nu economii, acum este momentul să verificați cât de multva pot ajunge banii. Dacă aveți în prezent un fond de urgență, cât ai economisit? Cum arata in raport cu cheltuielile dvs. lunare?
În general, este o practică bună să economisești bani cateva luni de zile pentru situații de urgență. Pot aparea situatii precum pierderea locului de muncă, probleme medicale, probleme majore legate de intretinerea casei. Sa economisesti bani te ajuta sa depasesti mai usor astfel de situatii.
Însă modul în care gestionati economiile în perioadele bune ar putea însemna că aveți mai mulți bani pentru a profita atunci când apare această urgență. Dacă aceste economii s-au bazat pe un buget mare, s-ar putea să vă mariti economiile și mai departe.
Dacă situația locului tau de muncă rămâne stabilă, chiar și deocamdată, încearcă să fii cel mai bun angajat în următoarele câteva săptămâni. Este de înțeles să vrei să te ocupi si de alte lucruri, mai ales dacă lucrezi de acasă si ai copii. Insa, dacă si compania unde lucrezi trebuie să facă concedieri, este crucial să te plasezi în cea mai bună poziție posibilă.
Dacă vă confruntați deja cu concedieri de locuri de muncă, înțelegeți mai întâi gravitatea situatiei care a dus la asta. Cautati resurse excelente și actualizate cu privire la ce opțiuni sunt disponibile pentru persoanele fizice și familiile afectate financiar de COVID-19, inclusiv cum să solicitați șomaj, cum să vă întrerupeți împrumuturile, amanarea achitarii creditelor ipotecare și multe altele. Multe companii de carduri de credit și alți creditori oferă reduceri de plată sau alte ajutoare.
Apoi, descoperiți dacă anumite companii din apropierea dvs. angajează sau caută posibilități de a ajuta în această perioadă. Și căutați opțiuni pentru a vă reduce cheltuielile mai ales în această perioadă.

3. Calculați-vă bugetul pentru a sti la ce cheltuieli puteti renunta

Acum, mai mult decât oricând, este important să știți unde se duc banii. Cât de mult cheltuiți în fiecare lună? Există cheltuieli pe care le puteți reduce?
In aceasta perioada este foarte important să fii calculat cu cheltuielile tale pentru lucrurile care sunt cu adevărat importante pentru tine. Nu este momentul sa faci cheltuieli pe lucruri neesentiale și să va vedeti nevoit sa faceți schimbări majore mai târziu.
Calculați cheltuielile din ultimele două-trei luni pentru a afla exact pe ce se duc. Apoi, începeți să urmăriți cheltuielile, astfel încât să fiți atenți la alegerile dvs.

4. Fii un investitor constant și înțelept

Cele două întrebări pe care e posibil sa le primiti în ultimele două săptămâni mai mult decât oricand se întâmplă să fie complet opuse:
„Ar trebui să încetez să mai investesc si să-mi vând investițiile acum?”
și
„Acum este un moment bun pentru investitii?” 

Pentru majoritatea investitorilor tineri și cu fonduri decente de urgență, nu ar trebui să-si faca probleme. Instabilitatea ne face să ne dorim să facem ceva si să schimbăm lucrurile. Cu toate acestea, se intampla deseori ca cel mai bun lucru pe care îl poți face este sa rămâi constant.
Calculați-vă obiectivele și înțelegeți-vă toleranța la risc.
Dacă te simți stabil financiar, ai economii suficiente și ai bugetul suficient pentru a-ți mări puțin investițiile lunare, poate fi o idee buna. Prețurile sunt mai mici decât în ​​urmă cu șase luni și creșterea investițiilor dvs. lunare obișnuite este foarte puțin probabil să vă afecteze pe termen lung. Cu toate astea, nu încetați să investiți.

5. Pregătește-te pentru viitor

Această criză se va încheia. Nimeni nu vă poate spune exact când, dar economia și piețele se vor reface. Și avem o oportunitate aici.
Indiferent dacă această criză v-a oferit mai mult timp de petrecut acasă sau v-a demonstrat importanța fondurilor de urgență sau a mai multor fluxuri de venituri, știți acum ce trebuie să faceți pentru a vă îmbunătăți starea financiară. Nu renunța la această șansă și lasă lucrurile să revină la normal.
Ai visat să lucrezi de acasă? Utilizați acesta sansa ca pe un test. Testați diferite programe și sisteme de acasă pentru a vedea dacă puteți găsi ceva care funcționează sau chiar dacă iti place.
Poti chiar și doar 30 de minute pe zi sa începi cercetarea și luarea de măsuri.
Ți-a fost teamă să-ți stabilești obiective legate de bani sau să discuti cu soțul/soția despre bugetul tău? Luați-vă 5 minute pe zi pentru a avea o conversație sau pentru a învăța ceva nou.
Progresul mic este totusi un progres. Cu răbdare și atenție, poți ieși din aceasta perioada cu obiceiuri mai sănătoase legate de bani și pregatit să-ți crești averea.

0 comentarii