AXI Card: Strategii financiare în criza COVID-19

Trei strategii financiare în timpul crizei provocate de COVID-19

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 10.04.2020
blog-views-icon 1973

Ceea ce a început ca o criză publică de sănătate a devenit rapid și o criză economică. Mii de angajati și-au pierdut locul de muncă în ultimele două săptămâni în urma distanțării sociale, iar alte mii de locuri de muncă sunt în pericol dacă virusul COVID-19 continuă să se răspândească. Partea cea mai proastă este faptul ca încă nu știm cât va dura acest lucru sau cât de rău va deveni.

Având în vedere toată această incertitudine, trebuie să facem cu toții schimbari din punct de vedere financiar pentru a ne asigura că putem supraviețui în următoarele câteva luni, orice s-ar intampla. Guvernul federal vorbește despre posibile ajutoare financiare, dar există pași pe care îi puteți face chiar acum pentru a vă crește securitatea financiară în următoarele săptămâni. Iată trei masuri de luat în considerare.

1. Fiti pregatiti cu un fond de urgență

Cei care nu au un fond de urgență, care încă mai pot lucra, ar trebui să înceapă să economisească fiecare ban care se poate, în cazul în care compania lor este obligată să se închidă din cauza pandemiei. Ghidul tipic este de a avea suficienți bani la îndemână pentru a acoperi cheltuielile pentru cel puțin trei luni, dar în situatia actuala, economisirea banilor pentru șase luni de cheltuieli zilnice este cea mai bună metoda dacă puteți face acest lucru, deoarece sunt posibile repercusiunile economice cauzate de COVID-19.

Economisirea ar putea să nu fie la fel de dificilă cum ar fi în mod normal. Cu iesirile la restaurante, arenele sportive, cinematografele și practic orice altă formă de divertisment, in aceasta peroada anulate sau interzise din motive de siguranță, nu există atât de mult variante pentru a vă cheltui banii. Dar dacă pastrati banii pe care i-ati fi cheltuit în mod normal pentru cumpararea alimentelor suplimentare și materiale inutile, este posibil să nu aveți încă mulți bani de rezervă.

Dacă vă așteptați la o rambursare a taxelor, puteți utiliza acest lucru pentru a începe economiile de urgență. Lucrați la depunerea impozitelor cât mai curând posibil. Termenul limită a fost prelungit până la 15 iulie, deci trebuie să trimiteți returul. Dar cu cât faceți acest lucru mai devreme, cu atât mai repede puteți obține rambursarea. Pastrați toți acești bani într-un cont de verificare sau de economii, astfel încât să aveți acces facil la acesta atunci când aveți nevoie.

Multe bănci și companii de carduri de credit oferă acum asistență financiară pentru persoanele afectate de COVID-19, inclusiv plăți amânate, renunțarea la comisioane și, în unele cazuri, fara dobândă pentru o perioadă scurtă de timp. Verificați care sunt politicile băncii dvs. și luați în considerare să profitați de orice programe de asistență pe care le oferă. Acest lucru vă poate permite să redirecționați o parte din fondurile pe care altfel le-ați plasa către rambursarea datoriilor în economii de urgență.


2. Reduceți bugetul

Reduceți bugetul pentru următoarele câteva luni. Desigur, va trebui să plătiți în continuare pentru alimente, intretinerea locuinței, asigurare, utilități și eventual, transport pana la serviciu dacă nu lucrați de acasă sau nu aveți ordin să vă autoizolare. De asemenea, poate doriți să vă răsfățați cu unul sau două suplimente, cum ar fi serviciile de tehnologie multimedia, pentru a vă oferi anumite mijloace de divertisment în timp ce stați acasă în următoarele câteva săptămâni. Dar, în plus, există costuri suplimentare în bugetul dvs. obișnuit, luați în considerare reducerea lor până când viața revine la normal. Puneți bani în plus in fondul dvs. de urgență.

Cei care și-au pierdut locul de muncă din cauza COVID-19 pot solicita șomaj, astfel încât nu trebuie să-și reducă cheltuielile la fel de rapid. Consultați-vă cu cei in masura pentru a afla cum să aplicați și cât de mult vă puteți aștepta de la program.

De asemenea, poate fi necesar să vă pregătiți pentru cheltuielile pe care nu le-ați avut înainte, cum ar fi îngrijirea copilului în timpul ce lucrati. Faceți o nouă listă a cheltuielilor dvs. și comparați-o cu noile venituri sau economiile de urgență. Reglați-vă bugetul în funcție de necesități până când veți găsi o soluție viabilă care să vă poată ajuta în următoarele săptămâni sau luni. Dacă vă luptați cu adevărat, este posibil să fiți nevoit să acordați un împrumut personal pentru a vă susține. Evitați împrumuturile cu cardul de credit ori de câte ori este posibil, deoarece acest lucru ar putea crea o criză financiară pe termen lung, din cauza ratelor mari si a dobânzii la aceste tipuri de credit.


3. Luați în considerare împrumuturile de refinanțare

Rezerva federală și-a redus ratele la aproape zero și asta înseamnă că ratele dobânzilor la împrumuturi sunt foarte mici. Refinanțarea împrumuturilor dvs. In aceasta perioada vă poate ajuta sa economisiti bani pe termen lung și vă poate reduce plățile pe termen scurt, mai ales dacă prelungiți termenul împrumutului. Acest lucru ar putea ajuta, de asemenea, să plătiți facturile lunare puțin mai ușor în timpul acestei crize.

E important sa tineti cont ca refinanțarea unui împrumut aduce noi costuri de închidere, deci nu vă poate economisi bani în orice situație. Faceti calcule pentru a decide dacă merită pentru dvs. înainte sa luati o decizie. De asemenea, s-ar putea să fie mai dificil să refinanțați un împrumut dacă ați pierdut deja sursa principală de venit, deoarece la acest lucru se uită creditorii când solicitati împrumuturi de bani. În acest caz, ar trebui să vă adresați băncii dvs. pentru a discuta despre opțiunile de asistență pentru dificultăți, așa cum s-a discutat mai sus, și să luați în considerare refinanțarea odată ce v-ați recuperat locul de muncă dacă ratele dobânzilor sunt încă sub rata creditului curent.

Cu toții încă încercăm să ne dăm seama cum să ne comportam în situația actuală și cum se va încheia acest capitol de neuitat. Cel mai bun lucru pe care îl putem face chiar acum este să încercăm să ne pregătim prin econimisirea finanțelor cât mai bine. Dacă nu ați făcut deja cele trei lucruri de mai sus, acum este timpul.

0 comentarii