Cum sa cheltui mai putin in timpul curateniei de primavara

Cum sa economisim in timpul curateniei de primavara

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 28.01.2020
blog-views-icon 1500

Indiferent de vremea de afara, exista un semn de primavara care este acelasi pretutindeni - curatenia de primavara. Este un ritual vechi care serveste ca un semn al unui inceput nou. Dar poate fi si costisitor - atat din punct de vedere al banilor, cat si al timpului. Arunca o privire la aceste modalitati prin care poti economisi efort, timp si bani in timpul curateniei de primavara.

Pregateste un inventar

Nu este necesar sa te aprovizionezi cu toate instrumentele si materialele noi pentru a incepe. Verifica ce ai deja la indemana si poti continua sa folosesti. Asta include produse de curatat, scule si accesorii. Daca folosesti substante de curatare, le poti pregati singur folosind ingrediente precum bicarbonat de sodiu, otet si lamaie. Nu mai ai prosoape de hartie? Foloseste prosoape vechi sau taie tricouri uzate pentru a face carpe de curatat. De asemenea, este mai ieftin si mai bun pentru mediu.

Refoloseste si recicleaza

Te obisnuiesti cu usurinta sa folosesti un anume instrument pentru un singur scop. Dar multe lucruri pe care le folosim pentru curatarea gospodariei au multiple utilizari. De exemplu: poti utiliza o racleta simpla pentru a curata usile de dus din sticla, pentru a spala geamurile si a aduna parul pentru animale de companie din covoare si mobilier tapitat. pune o soseta veche pe mana pentru a face a sterge praful simplu si practic, reutilizabil perfect. Dupa ce incepi sa te gandesti la aceste posibilitati, vei gasi o multime de modalitati neasteptate de a utiliza ceea ce ai deja.

Pastreaza simplitatea

Multe produse de curatenie sunt alcatuite in principal din apa, deci este logic ca apa simpla este la indemana in timpul curateniei de primavara. Apa clocotita turnata in chiuveta si scurgeri de dua poate ajuta cand tevile sunt infundate si poate indeparta orice acumulare de par si scame. Se amesteca putina zeamă de lamaie si otet intr-un bol cu apa in cuptorul cu microunde timp de câteva minute, pentru a crea abur care ajuta la stergerea usoara a grasimii. Pune o carpa inmuiata in apa calda peste petele uscate pe blaturile de granit pentru a le inmuia si se vor sterge usor.

Fii atent la detalii

Lucrurile mici pot face o mare diferenta atunci cand vine vorba de curatenie - si economisire. Sterge regulat becurile de praf pentru a te asigura ca ilumineaza la maxim; va trebui sa aprinzi mai putine lumini care te pot ajuta sa reduci facturile la utilitati. Pune un covoras la fiecare intrare pentru a prinde praful si murdaria inainte de a ajunge in casa - va trebui sa aspiri mai putin, ceea ce din nou poate duce la economii. Indeparteaza acumularea de calcar pe robinete si cabine de dus pentru a le permite sa curga eficient si sa economisesti apa.

0 comentarii