Evita sa faci cumparaturi excesive

Evita capcana cheltuielilor retail excesive

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 20.01.2020
blog-views-icon 1514

Ni se intampla tuturor la un moment sau altul; mergi la cumparaturi pentru un articol specific si te intorci acasa cu produse pe care nici nu vroiai sa le cumperi. Cand se intampla asta, se datoreaza faptului ca ai cazut in capcana comuna a cheltuielilor excesive retail. Magazinele stiu sa te ispiteasca sa cheltuiesti mai mult decat planuiai, dar trebuie sa ai grija, astfel incat sa nu se mai intample. Arunca o privire la aceste capcane comune in magazinele retail.

Afise inselatoare

Este greu sa rezisti atractiei unui afis indraznet care promite o reducere mare, dar ai grija la reclamele inselatoare din magazine. Un truc obisnuit este sa se aseze indicatoare pe un suport unde doar o parte din obiecte sunt la vanzare si orice altceva este la pret complet. Din cauza locului in care apare semnul, presupui ca intregul raft este la vanzare. Pana cand ajungi la casa, esti dispus sa treci cu vederea ca produsele nu au pretul afisat. Solutia pentru acest lucru este sa citesti cu atentie toate afisele si sa citesti ce scrie cu lietre foarte mici la baza semnului care enumera mai multe detalii despre articolele care sunt excluse din reducere. De asemenea, multe magazine au acum scanere de preturi in diverse locuri, astfel incat sa poti verifica singur pretul inainte de a ajunge la registru.

Oferte “cumpara unul, primesti unul gratis”

Exista o serie de comercianti care construiesc promotii intregi in baza acestor oferte, care, de obicei, necesita sa cumperi un articol la pret complet si sa obtii al doilea articol pentru 50% reducere. S-ar putea sa para o reducere mare, dar nu e chiar asa. Cand faci calculele, reiese ca ai facut o economie de doar 25% pe articol, ceea ce nu este la fel de impresionant. In plus, vei beneficia intotdeauna de reducere la produsul cu cel mai mic pret. Asadar, daca cumperi doua articole la pret mai mare si doua articole la pret mai mic, platesti pretul intreg pentru cele mai scumpe articole. Daca gasesti o oferta fara 1+1 gratis, vei vedea adevaratele economii. Dar, asigura-te ca vei cumpara doar ceea ce ai nevoie; achizitiile excesive doar pentru ca este o oferta, te fac sa cheltuiesti mai mult.

Oferte speciale pentru detinatorii de carduri de credit

Am vorbit deja despre unele dintre dezavantajele cardurilor de credit ale magazinelor retail, inclusiv dobanzi mari si limite mici de credit. Dar multe persoane fac aceste carduri din cauza ofertelor pe loc, a recompenselor si a altor avantaje. Singurul mod in care are sens sa deschizi un card de credit de retail este plata soldului integral in fiecare luna. Daca ai un sold, pierzi toate economiile pe care le-ai fi facut la produsele achizitionate. Daca ai indoieli ca iti vei putea plati soldul integral in fiecare luna, nu deschide cardul.

Cupoane pentru achizitii viitoare

Un alt mod popular in care magazinele te determina sa te intorci si sa cheltuiestii mai mult decat ai planificat, sunt cupoanele sau reducerile care se folosesc la urmatoarele cumparaturi. Aceasta ar putea sa nu fie o idee atat de proasta, cu exceptia faptului ca exista aproape intotdeauna o cerinta minima de achizitie ca sa beneficiezi de reducere. In plus, aceste cupoane anuleaza de obicei toate celelalte reduceri de produse sau oferte in perioada in care le folosesti.

Cadouri la achizitii

Ofertele de cadouri la cumparaturi sunt una dintre cele mai eficiente capcane in magazinele retail. Daca ar da cadoul cu orice achizitie, acesta ar fi un lucru bun. Dar exista aproape intotdeauna o cerinta minima de cumparare. Singurul moment in care cadourile acestea te ajuta este, daca ai nevoie de produsul care include acel cadou. In caz contrar, fii puternic si pleaca.

0 comentarii