Cum sa ne ajutam parintii in zona financiara?

Cinci modalitati de a ajuta parintii sa navigheze finantele

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 28.11.2019
blog-views-icon 1356

Utilizarea tehnologiei in randul varstnicilor continua sa creasca, dar multi romani in varsta au dificultati in utilizarea instrumentelor tehnologice pentru probleme financiare, preferand in schimb aceleasi metode pe care le-au folosit intotdeauna. Daca parintii tai intampina provocari financiare, iata cum poti ajuta:

Banking in timp real

Acum douazeci de ani, puteai sa scrii un cec si apoi sa mergi la banca si sa-l acoperi cu un depozit. Astazi, folosim carduri de debit, iar fondurile sunt deduse imediat. In plus, bancile pot detine depozite pana la 7 zile, in functie de sursa si cantitate. Acest lucru face dificila bugetarea, in special pe un venit fix.
Ajuta-ti parintii sa inteleaga regulile bancare de azi, in acelasi timp arata-le beneficiile utilizarii internetului. Serviciile bancare online ofera un plus de confort, in special pentru cei in varsta, cu limitari fizice. Ei pot intreprinde majoritatea activitatilor bancare fara a pleca de acasa.

Frauda

Varstnicii sunt victime frecvente ale fraudei prin e-mail, telemarketing si prin posta. Discuta potentialele semnale de alarma cu parintii tai, cum ar fi promisiuni de bani usor de obtinut sau cereri de informatii personale. Afla mai multe despre escrocherii financiare comune care vizeaza persoanele in varsta ca sa fii la curent si sa poti proteja pe cei dragi.

Aplicatii online

Optiunile digitale, cum ar fi cupoanele doar pentru mobil, aplicatiile pentru cumparaturi pe internet si aplicatiile cu plata necesita tehnologii care nu sunt intotdeauna prietenoase pentru persoanele in varsta. Parintii tai pot prefera uneori metodele lor traditionale - taierea cupoanelor din ziar sau plata cash la posta pentru cablu - dar pot fi, de asemenea, interesati sa utilizeze aplicatii si site-uri care ii ajuta sa gaseasca oferte exclusiv de Internet, sa ofere recenzii despre produse sau sa imbunatateasca altfel experienta consumatorului.

Investitii si cadouri

Cetatenii seniori, mai mult decat alte grupuri, sunt cunoscuti pentru achizitionarea de obligatiuni de economii si certificate de actiuni. Cu toate acestea, actiunile si obligatiunile nu mai sunt disponibile sub forma de hartie. Daca parintii tai doresc sa achizitioneze certificate actiuni sau obligatiuni, ajuta-ii sa faca asta online.

Fara hartii

Multe tranzactii nu lasa nici o urma pe hartie si nici nu se pot arhiva pentru a putea fi accesate cu usurinta in viitor. Persoanele in varsta care sunt obisnuite de mult sa pastreze copii ale documentelor financiare importante nu mai primesc cecuri de securitate sociala prin posta, deoarece platile sunt acum depuse direct in conturile lor. Nu exista o copie a platii si nici o modalitate de a sti daca banii au fost depozitati fara verifica online sau a merge la banca. Acest lucru ar putea, de asemenea, sa-i impinga pe parintii varstnici din zona lor de confort, asa ca este important sa cunoasca sistemul online al bancii pentru examinarea informatiilor despre cont.

0 comentarii