Cum sa administram prietenia si finantele

Ponturi pentru administrarea finantelor si prieteniilor

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 12.11.2019
blog-views-icon 1392

Știi cum să gestionezi finanțele și prieteniile? 

Neintelegerile legate de bani au provocat sfarsitul multor prietenii. Deoarece cu totii avem diferite experiente in trecutul nostru, cu totii abordam banii si problemele financiare in modurile noastre unice. Din fericire, exista cateva sfaturi incercate si adevarate care te vor ajuta sa gestionezi intersectarea uneori incomoda dintre prietenie si finante. Sa vedem care sunt.

Fii pregatit sa iti achiti partea din nota

A iesi cu prietenii este una dintre marile bucurii ale vietii. Asta pana la sosirea facturii. Multi considera ca este mai usor sa o imparti uniform in functie de numarul de persoane. Dar, inevitabil, cineva a comandat o salata si apa in timp ce altcineva a baut trei cocktailuri, aperitive si desert. Daca nu ati comandat cu totii exact acelasi lucru, faceti calcule pentru a afla exact cat datoreaza fiecare (cu totii avem calculatoare pe telefoanele noastre). Mai bine, anunta chelnerul ca doriti plata separata - apoi nu uitati sa ii dati un tips mai mare pentru efortul depus.

“Nu fii nici cel care imprumuta nici cel imprumutat…

Pentru ca cel care imprumuta se pierde atat pe el insusi, cat si prietenul. ”Vechiul nostru prieten William Shakespeare avea 100% dreptate in acest sens. Imprumutul de bani intre prieteni, desi aproape intotdeauna bine intentionat, are tendinta de a nu se termina bine. Creeaza un dezechilibru al puterii in prietenie si poate duce la situatii incomode daca banii nu sunt platiti repede sau deloc.

Daca un prieten are probleme financiare, ofera-i ajutor in alte moduri. Ajuta-l sa gaseasca un job, ofera ajutor gratuit pentru copii sau invita-l la masa (si trimite resturile acasa) de cateva ori pe saptamana pana cand se pune pe picioare. Daca alegi sa imprumuti bani unui prieten, considera-i un cadou. In acest fel, poti evita sa te simti tradat daca nu mai poate sa platesca banii inapoi.

Fii gata de compromis

Cand planifici o calatorie sau alte activitati, compromisul este numele jocului cand vine vorba de prietenie si finante. Este posibil sa nu eziti sa cheltuesti oricat pentru un hotel de lux, in timp ce ei stau intr-o camera simpla de motel. Sau iti place sa stai in fata la concertul tau preferat iar ei sa stea undeva in spate. Desigur, toate aceste preferinte vin si cu o diferenta semnificativa de pret. Discuta si ajungeti la un acord cu care toata lumea poate trai, atat financiar cat si in ceea ce priveste experienta. Amintiti-va intotdeauna ca este vorba despre amintiri despre care veti vorbi ani de zile, nu despre cat ai cheltuit pentru a le crea.

Recognize & Respect Boundaries

Recunoaste ca nu toata lumea este confortabila vorbind deschis despre bani si probleme financiare. Daca un prieten pune o intrebare, nu te simti confortabil sa raspunzi, fii sincer si spune ca nu este ceva despre care vrei sa vorbesti deschis. In schimb, daca intrebi ceva despre care un prieten nu vrea sa discute, lasa-l in pace si nu insista. Este adevarat, conversatiile deschise si cinstite despre problemele financiare pot ajuta oamenii, dar, de dragul prieteniei, vei dori sa ii respecti si sa nu fii insistent cu ei.

0 comentarii