AXI CARD - Cum economisesti bani pentru vacanta de vara?

Cum economisesti bani pentru vacanta de vara?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 09.01.2018
blog-views-icon 1922

Dupa focul de artificii din noaptea de Anul Nou, lumea incepe sa faca planuri pentru vacanta de vara. Cu totii vrem sa vizitam un loc unde nu am mai fost. Unii vor sa plece in locuri indepartate, sa experimenteze noi culturi, sa zboare peste mari si oceane, sa descopere destinatii noi si exotice; pe cand altii vor sa isi petreaca vacanta pe o plaja cu un cocktail in mana. Pentru multi reactia ar fi “Nu, nu imi permit – este prea scump! Am prea multe cheltuieli!” adevarul este ca, oricat de ieftin este un astfel de sejur tot trebuie sa pui o anume suma de bani deoparte ca sa poti pleca. Cu totii avem cheltuieli si plati de facut, indiferent cat de constineti suntem de ele. AXI card iti aduce atentiei cateva trucuri simple, dar foarte eficiente pe care le poti folosi sa iti scazi cheltuielile, sa economisesti pentru acel concediu dorit si sa te imbarci in acea calatorie in cel mai scurt timp.

Reduce acele cafele

Poate iti place cafeaua, dar are si ea un pret. Daca bei mai mult de o cafea pe zi, ai putea incerca sa scazi cantitatea. Bea una acasa dimineata si mai cumpara una dupa masa in compania colegilor si prietenilor. Daca poti, bea doar o cafea pe zi – este si mai sanatos si mai ieftin.

Gustrari intre mese

Vorbim de acele gustari delicioase cum ar fi waffles care se vand langa tine la munca, sau poate chipsuri crocante pe care le mananci in masina in drum spre munca, sau acel suc rece pe care il iei cu tine la intalnire. Toate acestea nu doar adauga centimetri la talie, dar subtieaza si portofelul. Daca a sari peste o gustare este prea mult pentru tine, considera sa aduci un mar sau alt fruct de acasa; sau poate prepara un baton delicious de cereale si muesli, ori pur si simplu un ceai rece de acasa.

Evita sa manaci in oras

Preturile in restaurant cresc, economiile tale scad. Din acest motiv este o idee mult mai buna sa aduci mancare de acasa si sa il manaci la masa la birou. Daca ai mancare ramasa de la cina de ca sa nu iei cu tine a doua zi la munca? Daca acesta nu este cazul, prepara-ti sandwich-ul preferat acasa si mananca in pauza de masa. In acest fel vei fi mai aproape de vacanta ta dorita cu o masa la restaurant.

Nu mai fuma, sau cel putin reduce numarul tigarilor fumate

Fumatul nu numai ca te ucide, iti si consuma economiile. Credem ca poti sa faci calculele si singur – gandeste-te la banii pe care ii economisesti daca injumatatesti numarul tigarilor fumate la ora actuala.

Vinde ceva

Fara indoiala sunt lucruri in casa, care ocupa mult loc, si pentru care nu ai gasit nici o intrebuintare speciala. In loc sa le lasi acolo sa adune praf, fa o poza cu ele si incarca-le pe Facebook sau alt site de vanzare. In acest fel vei scapa si de lucrurile nadorite si mai puni ceva bani la economii.

Urmareste paginile web de cumparare in grup

De cele mai multe ori pe aceste pagini web poti gasi promotii bune pentru diferite produse si servicii. In acest fel suma pe care trebuie s-o returnezi pe cardul de credit va fi considerabil mai mica decat suma economisita – mult mai mare.

Da un concediu masinii tale

De cate ori poti, allege transportul in comun in loc de masina personala. In acest fel vei salva timp pentru ca nu mai cauti locuri de parcare ore intregi, iti va scade factura la combustibil si se duc mai multi bani la economii.

Limiteaza consumul de alcool

Acesta este paragraful care este inamicul ficatului tau dar si al cardului de credit. Este un lucru placut sa iesi cu prietenii vineri seara si sa te bucuri de cateva pahare de bautura sau chiar mai multe. Fara dubiu ai acasa pe unde alcool. Cumpara suc de fructe si apa mineral si creeaza un bar ad-hoc la tine acasa! Ce ai zice sa iti transformi balconul intr-o gradina? Tot ce mai lipseste este sa iti inviti prietenii.

Sari peste mersul la cinema

In loc sa mergi la cinema descarca filmul dorit de pe internet; ia niste popcorn, poate o sticla de cola – si gata – ai experienta cinema la tine acasa fara sa dai si banii. Invita si prietenii ca sa nu te plictisesti. In orice caz – va fi mult mai ieftin. Cel putin vei salva banii de bilet.

Aboneaza-te la newsletter-ul tur-operatorului

In acest fel vei putea urmari promotiile mai ieftine de vacanta; vei sti cand incep reducerile de early booking si pentru care destinatii de ofera, asa vei salva pana la 20% din costul total al calatoriei. Ba mai mult, newsletter-ul iti poate furniza informatii valoroase despre ofertele last minute care tot asa vin la pret redus.

Daca reusesti sa pui in practica aceste ponturi si reusesti sa scazi cheltuiala zilnica si sa maresti economiile, vacanta devine mai aproape de realitate.

0 comentarii