AXI CARD - Cumparaturi sigure prin telefonul tau mobil

Cumparaturi sigure prin telefonul tau mobil

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 09.01.2018
blog-views-icon 2622

Chiar si cei mai mari critici ai shopping-ului online prin telefon mobil vor admite ca ofera anumite beneficii. Incepand cu faptul ca este rapid si convenabil pana la faptul ca, se poate face practic de oriunde – de acasa sau de la birou, la o plimbare prin parc sau la o intalnire cu prietenii – shopping-ul prin telefon mobil creste in popularitate. In acelasi timp insa, trebuie sa fim atenti la pericolele care le aduce shopping-ul online. De exemplu exista riscul ca informatiile tale personale sa fie furate impreuna cu informatii despre cardul tau de credit sau debit. Ca sa previi asemenea situatii neplacute, trebuie sa cunosti regulile si practicile corecte pe care trebuie sa le urmezi in timp ce faci shopping online de pe telefonul tau mobil. Urmatoarele prezinta cele mai importante dintre ele:

1. Numai aplicatii de shopping sigure

Ca si inceput, trebuie sa te asiguri ca, aplicatia de shopping pe care ai descarcat-o, nu va infecta telefonul cu virusi. De asta, trebuie sa ai incredere numai in aplicatiile cu reputatie si bine cunoswcute de la care sa faci cumparaturi. Exemple ar fi platforme ca eBay, Amazon Mobile, OLX, Newegg Mobile si altele. Nu numai ca garanteaza nivel ridicat de securitate pe durata procesului de shopping, dar ofera si beneficii, cum ar fi review-uri ale produselor descrise, comparatii de pret si selectii de produse potrivite. Poti primi toate acestea cu cateva swipe-uri din deget. Suna bine nu?

2. Nu deschide email-uri necunoscute

Acesta este un lucru pe care nu trebuie sa il faci nicioadata. Nu deschide email-uri de la expeditori necunoscuti sau cu subiecte ciudate – tot ce nu poti identifica prin sursa sau motiv. Pot fi periculoase nu doar pentru functionarea corecta a mobilului tau, dar si pentru securitatea datelor tale. Aici vorbim despre mail-urile care contin “informatii” despre premii, castiguri, promotii, datorii sau mail-uri cu atasament. Daca primesti astfel de email-uri, asteapta sa ajungi acasa, stai in fata unui laptop sau unui desktop si apoi verifica atent acest email, cine l-a trimis, calitatea textului si informatiilor. Daca inca ai dubii in legatura cu autneticitatea si securitatea mail-ului, este mai bine sa il stergi imediat.

3. Nu iti dezvalui datele personale

De cate ori faci shopping online, fii atent la informatiile cerute de platforma de shopping in vederea efectuarii achizitiei. Daca de exemplu, daca ti se cere data nasterii si CNP ar trebui sa fii precaut. Nici un retailer online nu are nevoie de aceste detalii. Daca aceste informatii, alaturi de detaliile cardului de credit ajung in mana infractorilor, consecintele pentru tine vor fi foarte neplacute. Din aceasta cauza, fii foarte atent la informatiile pe care le furnizezi platformelor de shopping online. Tine minte ca sunt detalii pe care numai tu trebuie sa le stii si nimeni altcineva.

4. Foloseste parole puternice

Poate acesta este un detaliu pe care deja il cunosti, dar ca precautie, acest punct merita repetat. Parolele puternice sunt importante mai ales cand vorbim despre banking sau online shopping. Din aceasta cauza, ar trebui sa recapitulezi regulile unei parole puternice care este greu de ghicit. Aplica aceste reguli de fiecare data cand te inregistrezi pe diferite platforme de shopping online.

5. Evita retelele publice de Wi-Fi

Cu totii stim, cand nu esti acasa prefer sa folosesti retele de Wi-Fi publice. Desi intelegem motivele pentru care faci asta, este bine de stiut cum este bine sa le folosesti. Cand faci shopping on,ine este bine sa folosesti mobile data 3G sau 4G de pe telefonul tau. Daca, din anumite motive, alegi sa folosesti o retea publica, te sfatuim sa folosesti conexiune VPN ca sa protejezi datele pe care le furnizezi prin aceste retele.

6. Protejeaza-te de trecatori

Este imposibil sa nu te atentionam asupra acestui aspect. Nici o securitate de sau tehnologie sofisticata nu te poate proteja daca un trecator vine destul de aproape de tine sa vada ce scrii. De asta trebuie sa fii mereu atent la oamenii din jurul tau, cat de aproape stau de tine, la ce departare stau cand iti introduce datele de logare sau orice alta informatie sesnsibila despre tine. Pe langa asta, te sfatuim sa folosesti serviciile de plata online cand faci o achizitie. In acest fel nu va trebui sa iti scoti cardul de credit in public in locuri unde sunt multi in jurul tau.

Sa faci plati pe telefonul tau mobil este foarte folositor si iti poate salva mult timp. Fii precaut si fa aceste plati in mod correct insa, ca sa asiguri protective efectiva a datelor tale personale. Securitatrea si siguranta shopping-ului prin telefon mobil poate fi aplicata si la cardurile de credit de cumparaturi. Cardul de credit AXI card iti ofera oportunitatea de a urmari profilul tau individual online si istoricul tranzactiilor tale. Pe langa asta, primesti SMS gratuit dupa fiecare tranzactie.  Allege cardul de credit AXI si iti garantam siguranta maxima si convenabilitate pentru shopping-ul online.

0 comentarii