Cum economisim pe timpul petrecerilor de vacanta?

Cum economisim bani la petrecerile din vacanta?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 13.05.2019
blog-views-icon 1345

Vacantele sunt, in mod traditional, o perioada in care prietenii si familia se aduna sa sarbatoreasca diferite evenimente sau pur si simplu vara si vacanta. Desi anticipate cu ardoare, petrecerile si gazduirea lor poate deveni foarte scumpa foarte rapid. Aceste sapte ponturi te vor ajuta sa economisesti cand organizezi petreceri pe timpul vacantei.

Pregateste un buget pentru petrecere

Des, familiile nu bugeteaza petrecerile asa cum fac atunci cand merg la cumparaturi de cadouri. Creeaza o lista a petrecerilor pe care le vei gazdui si la care vei merge, si stabileste o limita de cheltuiala. Fii sigur ca iei in considerare cheltuieli aditionale pe timpul vacantei, cum ar fi calatorii sau cadouri, atunci cand iti faci bugetul de cheltuiala. Si, cel mai important, nu depasi bugetul. Evita cumparaturile impulsive si cere ajutor cand ai nevoie.

Cere ajutor de la familie si prieteni

Nu trebuie sa te descurci singur. Adreseaza-te prietenilor si membrilor de familie sa impartiti cheltuielile si indatoririle. Vei vedea probabil ca cei dragi sunt incantati sa te ajute. Gazda poate atribui sarcini bazate pe interesele si locatiile celor prezenti.

Fiecare aduce mancare

Aceasta modalitate este perfecta pentru a economisi, mai ales cand se aduna grupuri mai mari. Creaza o lista cu ce ai nevoie, si cere invitatilor sa aduca diferite mancaruri. Doar nu vrei sa te alegi cu sase placinte cu dovleac fara felul principal. Daca participi la o astfel de petrecere, incearca sa faci mancare de la zero nu cumpara mancaruri congelate de la magazine. Astfel vei economisi bani si iti vei si etala abilitatile tale culinare.

Economiseste pe mancare

Daca te ocupi de gatit, economisesti bani achizitionand mancare vrac si selectand produse care pot fi folosite in alte feluri de mancare pe parcursul saptamanii. De asemenea, ar trebui sa alegi feluri de mancare cu care deja te-ai obisnuit si pe care le prepari cu usurinta. In acest fel, nu va trebui sa te intorci la magazin pentru a cumpara ingrediente suplimentare daca felul de mancare experimental nu iese asa cum a fost planificat.

Economiseste la bauturi

Nu simti nevoia de a oferi un bar deschis. Daca gazduiesti o petrecere, pregateste o bautura de specialitate cum ar fi un punch care se face cu ingrediente pe care le gasesti oriunde. Informeaza oaspetii ca sunt bineveniti sa-si aduca si propriile bauturi.

Fii creativ cu decoratiile

Bazeaza-te pe decoratiile din anii trecuti sau indrepta-te spre obiectele aflate deja in casa ta. Pur si simplu foloseste lumina lumanarii pentru un aspect elegant. Farfuriile speciale, paharele extravagante si vasele de servire nu sunt necesare sau asteptate. De asemenea, poti oferi copiilor hartie, creioane si alte bunuri pentru a crea decoratiunile. Aceste decoratiuni de casa sunt adesea cele mai apreciate si admirate.

Nu folosi hartie

Economiseste bani eliminanad hartia din planurile tale de petrecere. Nu pierde timp si bani pe invitatii ornate si printate. Suna sau trimite email invitatilor tai. Ar trebui sa eviti si farfuriile de carton si paharele de plastic. Va dura mai mult sa faci curat dar macar vei avea mai multi bani in buzunar la sfarsit.

Nu putem sa nu mentionam cat de benefic este instrumentul financiar AXI Card. De ce? Pentru ca este un card de credit care nu este emis de o banca, ci de o institutie financiara nebancara. Asta inseamna automat ca nu vei fi responsabil de plata taxelor bancare, si nu trebuie sa treci prin proceduri de aprobare lungi si anevoioase. Cardul de credit AXI este un card de credit international care poate fi folosit in diferite locuri – magazine, hoteluri, platforme online si altele. Este un MasterCard asta inseamna ca este acceptat oriunde in lume, in comparatie cu alte carduri mai specializate. Cardul AXI iti aduce beneficii si este facut sa fie un instrument de plata ieftin. Peste toate este un instrument financiar accesibil pentru majoritatea Romanilor, care vor sa cladeasca obiceiuri financiare stabile pe viitor.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii