AXI CARD - Cum poti economisi cu liste de shopping?

Cum poti economisi cu liste de shopping si planificare cheltuieli in avans?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 08.10.2018
blog-views-icon 1794

In cele ce urmeaza iti vom prezenta cateva aspecte curioase care te vor ajuta sa iti reduci cheltuielile folosind un truc simplu si rapid. Ne referim la: lista de shopping.

Sa incepem mentionand ca, setarea unor obiective pe termen lung – cum ar fi achizitionarea unei masini noi in urmatorii doi ani sau o casa noua in 5 ani, iti va da o motivare mai buna sa icepi sa economisesti.

Odata ce ai un obiectiv pe termen lung, este timpul sa treci prin cele pe termen scurt care duc la obiectivul principal. Toti stim ca pentru a atinge un scop mare trebuie sa ne multumim cu victoriile mici; acelasi principiu se aplica si la finantele tale.

Ca sa te ajuti cu cheltuielile anuale, trebuie sa incepi prin reducerea celor lunare si continua la cele zilnice – cu alte cuvinte trebuie sa calculezi cat din cheltuileile tale zilnice poti economisi.

Ce ar trebui sa faci sa reduci cheltuielile lunare?

Trebuie sa incepi prin cumularea cheltuielilor care sunt fixe – cum ar fi chirie si utilitati. Odata gata, ramane o anumita suma pentru divertisment si distractie. Aceste cheltuieli nu sunt fixe deci o portiune din ele poate fi pusa la economie. Insa, nu uita sa pui in calcul unele cheltuilei neprevazute care pot veni din calatorii neplanuite, invitatii la zile de nastere sau alte evenimente care pot pune presiune pe bugetul tau si pentru care trebuie sa te pregatesti din timp.

Care strategie poate fi eficienta ca sa atingi stabilitate financiara?

Cea mai eficienta strategie este simpla si clara: fa o lista cu tot ce trebuie sa cumperi.

Oricand iti dai seama ca vrei sau ai nevoie de ceva, indifferent daca este o noua pereche de pantofi, sampon nou sau o seara la un restaurant frumos, trebuie sa adaugi pe lista si verifica iar dupa o noapte. Aceasta perioada de asteptare este necesara ca sa iti dea timp de a decide daca este ceva de care chiar ai nevoie, sau poate poti sa sari peste, nefiind foarte importanta.

Unele dintre lucruri, le vei adauga pe lista, pot fi necesare. Odata ce ramai fara sampon, va trebui sa cumperi alta. Pe de alta parte, pot fi alte lucruri, care initial pot parea lafel de importante sau necesare, dar care se dovedesc a nu avea importanta critica mai tarziu – poate deja ai doua perechi de sandale, poate este bine sa te abtii de la cumpararea unei alte perechi. Regandind cumparaturile tale iti poate salva banii si scade cheltuielile lunare.

Aditional, gandindu-te atent la fiecare achizitie inainte sa platesti cu cardul de credit este o decizie buna din multe motive:

Asta te va face sa apreciezi adevarat valoarea fiecarui bun cumparat

Crearea unei liste de “necesar de cumparat” nu arata doar ce produse sunt necesare, dar ajuta si sa diferentiezi produsele care merita investitia si cele care aduc valoare adaugata.

De exemplu, sa spunem ca vezi o decoratie frumoasa de perete. Oricat de frumos ar fi, nu ar aduce o valoare reala casei tale, ceea ce inseamna ca poti sa sari peste aceasta achizitie.

Lista elimina cumparaturile impulsive

Cumparaturile impulsive sunt o provocare cu care se confrunta orice comparator – in special daca esti intr-un magazin traditional ieftin, care ofera reduceri la diferite produse. Fiecare produs poate parea important sit e tenteaza sa la cumperi – o oferta la ochelari de soare  poate fi greu de refuzata, dar chiar ai nevoie de o alta pereche? O lista de shopping te poate ajuta sa  stai pe drumul cel bun si sa ramai la ceea ce chiar ai nevoie.

Cumparaturi chibzuite si rapide

Listele de shopping fac experienta de cumparaturi rapida si eficienta; nu exista timp pierdut nici bani pierduti pentru ca vezi exact unde se duc banii.

Daca vrei sa faci cateva economii si sa ai un viitor financiar stabil, sa ai o lista de shopping este pasul corect in acea directie. Ca sa iti asiguri un viitor financiar stabil, cardul de credit AXI Card poate deveni partenerul tau de nadejde care te va ajuta sa construiesti un istoric de creditare bun prin cumparaturi online si offline. Cardul AXI Card este usor de obtinut poti aplica la telefon sau online gratuit. Si daca nu ai mai avut un card de credit ca si instrument de plata, nu vei avea nevoie de istoric de creditare sa fii aprobat.

0 comentarii