AXI-Card: Cum sa economisesti bani in 7 pasi

Cum sa economisesti bani in 7 pasi si multa vointa

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 17.08.2020
blog-views-icon 1117

„Banii nu sunt singurul raspuns, dar fac diferenta.” - Barack Obama

Cu totii ne dorim mai mult, mai bine, mereu mai mult! Mai ales in ceea ce priveste bugetul personal. Se spune ca banii nu aduc fericirea, insa atunci cand nu ii ai si ai plati sau cheltuieli neasteptate, cu siguranta nu poti ramane in zona de confort psihic.

Si totusi solutii sunt: invata sa pui cat de putin deoparte…Iar pana reusesti sa faci acest lucru, alege cardul de credit AXI-CARD,  pentru a avea bani pe card, oricand apar situatii neprevazute si cheltuieli neplanificate, accesibil de oriunde.

Asadar, cum sa economisesti bani in 7 pasi si multa vointa:

  • Pas 1: Incearca sa stabilesti bugetul lunar in functie de veniturile si cheltuielile tale. Ce depaseste, devine datorie. Invata sa nu te intinzi mai mult decat poti duce.

Exemplu: Ai un venit de 3500 RON pe luna,  cheltuieli fixe de 2000 RON (rate, facturi, chirie etc), ce ramane trebuie impartit in cheltuieli pentru mancare, transport, distractie. Daca ai lunar alocati 500 RON pentru distractie si vrei adidasi de 400 RON, dar vrei si sa iesi constant in oras cu prietenii… atunci ai de ales, reduci mersul la terase, sau pui lunar pentru adidasi o suma de x RON pana reusesti sa strangi banii necesari.

  • Pas 2: Nu cumpara cantitati mari de mancare, mai ales legume si fructe. Sunt foarte perisabile si foarte probabil o parte din mancare va fi aruncata la gunoi. Stabileste saptamanal ce anume ai nevoie, gateste acasa, cantitati nu foarte mari, cumpara totul in cantitati reduse, pentru a evita risipa alimentara si a ramane la final de luna cu mai multi bani in buzunar.

La marile supermarketuri, seara fructele si legumele au reduceri de pret. Profita de ele si in timp vei vedea diferenta: in buzunar!

  • Pas 3: Muta sala de sport acasa

Exista tot felul de aplicatii pentru a face exercitii acasa si a ramane intr-o forma fizica de invidiat. Daca te gandesti ca faci economie cu abonamentul la sala (o suma deloc de neglijat), daca pui la socoteala si economia de timp (nu pierzi timp pe drum, nu pierzi timp cu schimbatul echipamentului si dus, nu pierzi timp asteptand dupa alte persoane). ideea de a face o sesiune de exercitii in confortul casei tale, urmarind in acelasi timp poate o emisiune preferata sau chiar un film…parca incepe sa sune din ce in ce mai bine, nu?

  • Pas 4: Incearca sa cumperi produse generice.

​Brandul costa, si nu uita ca de obicei  poti gasi un produs asemanator, cu aceleasi caracteristici, doar ca unul este ambalat intr-un ambalaj scump, iar celalalt nu.​

  • Pas 5: Invata ca unele lucruri sa le faci singur/a.

Unele servicii pot fi facute chiar de tine, fara a apela la terte parti. De exemplu, poti zugravi si tu o camera, poti spala masina acasa (daca ai curte), poti sa iti vopsesti parul sau sa iti faci manichiura acasa, sau rogi o prietena sa te ajute…fara sa pui la socoteala economia cu aceste servicii, mai ai parte si de o socializare cu prietenii. 

  • Pas 6: Fii propriul tau bucatar. Invata sa gatesti mancare acasa.

Gateste acasa si ce ramane seara poate fi pachetul de pranz la birou pentru a doua zi (asa ca ce ramane nu mai este aruncat).

Mancarea de pranz la birou poate consuma o mare parte din buget, daca ne gandim ca avem 20 de zile lucratoare pe luna, 20 de pranzuri. Daca mancam doar in oras sau comandam, o suma destul de mare se duce in aceasta directie.

O solutie este sa inveti sa gatesti, statistic cu pretul unui pranz in oras, acasa se pregateste cu aceeasi suma minim 4-5 portii.

  • Pas 7: Esti fan cafea take away? Zi de zi?

Daca aduni aceste zile, suma care reiese se poate sa fie mai mare decat te-ai fi asteptat.

Daca nu ai cafea la birou, poti cumpara o punga de cafea care iti ajunge poate toata luna. Cu pretul a 2-3 cafele de la coffee shop, poti bea o cafea facuta de tine minim 2-3 saptamani. Interesant, nu?

Asta nu inseamna ca din cand nu trebuie sa te mai rasfeti cu cate un cafe-latte, dar, daca vrei sa iti ajunga banii intre salarii, imbini utilul cu placutul!

Deci cum economisesti bani? Cu vointa! Pentru ca nu este usor sa fi atent la orice cheltuiala si de multe ori apar situatii neprevazute…

Cum poti efectiv sa economisesti bani?

  • Fa-ti un buget lunar, cu cheltuielile fixe, previzibile si apoi tine-te de el…cel putin pana cand reusesti sa depasesti situatiile dificile, din punct de vedere financiar.
  • Nu uita, ca in definitiv nu conteaza cati bani faci lunar, ci cum ii cheltui, si ce reusesti sa pui deoparte.
  • Sacul din care doar se scot bani, dar nu se pune nimic, va ajunge intr-un final sa fie gol!

Si daca ai nevoie de un imprumut rapid, nu uita solutia: cardul de credit AXI-CARD. Click aici pentru detalii.

 

0 comentarii