Cum economisim bani cand luam cina la restaurant

Cum sa economisim bani cand mancam in oras

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 26.07.2019
blog-views-icon 1445

Una dintre modalitatile cele mai eficiente de a economisi bani si de a-ti mentine bugetul este prepararea meselor acasa. Dar vor fi momente cand vrei sa iesi la cina pentru a sarbatori o ocazie speciala, sa te intalnesti cu prietenii pentru o masa sau pur si simplu sa faci o pauza de la gatit. Sa nu iti faci griji. Inca mai poti sa te bucuri de mese si sa ramai la bugetul tau tinand cont de aceste sfaturi.

Planifica in avans

Sosirea la restaurant nepregatit este o reteta sigura pentru depasirea cheltuielilor planuite. Afla cate ceva despre restaurant inainte de a ajunge acolo, astfel incat sa ai un plan de bataie prestabilit. Petrece cateva minute sa consulti meniul online asa iti formezi o idee despre ceea ce doresti sa comanzi. Ca si in cazul tuturor deciziilor de cheltuieli, stabileste un buget pentru masa si respecta-l.

Ramai la apa

Nu, nu este cea mai interesanta bautura din meniu, dar este singura pe care o vei primi gratuit. Consumul de apa cu alimente nu numai ca iti va economisi bani, te si ajuta sa te mentii hidratat si echilibreaza efectele sarii adaugate frecvent in meniul restaurantului. Daca ai nevoie de un alt motiv pentru a sari peste acea sticla de vin, un sondaj facut de bucatari profesionisti a dezvaluit ca vinul dintr-un restaurant poate costa mai mult decat dublu fata de ce ai plati intr-un hypermarket.

Alege aperitivul in loc de antreu

Portiile de restaurant au devenit atat de mari incat aperitivele sunt acum dimensiunea perfecta pentru masa principala. Alege una sau doua, plus o salata si vei avea o masa perfect satisfacatoare care costa puțin decat un antreu.

Fii sigur ca merita

Daca decizi sa comanzi un antreu, asigura-te ca este ceva special pe care nu il poti face sau nu-l vei face acasa. Feluri cum ar fi pastele cu sos rosu, pui rotisat, legume la abur si hamburger toate au un pret urias atunci cand sunt comandate intr-un restaurant. Alege-ti ceva unic, pe care nu il poti replica cu usurinta pe cont propriu, ca sa merite investitia.

Alege jumatati de meniu

Daca restaurantul la care te duci este cunoscut pentru portiile sale mari, imparte mancarea cu partenerul de cina. De asemenea, poti cere chelnerului sa im[acheteze jumatate din portie inainte sa fie adus la masa. Te vei bucura de o portie normala la masa si vei avea restul pentru pranz sau cina a doua zi.

Nu comanda desert

Cu exceptia cazului in care restaurantul gazduieste un bucatar de patiserie premiat sau este cunoscut pentru un desert special, spune doar nu cand apare intrebarea inevitabila. La fel ca bauturile, deserturile sunt unele dintre produsele de meniu cu cel mai mare pret. Mai bine astepti sa ajungi acasa pentru a savura ceva dulce fara multi bani.

Foloseste cupoane si aplicatii

Daca iei masa ocazional cu prietenii sau familia, nu uita sa cauti cupoane, oferte Groupon sau foloseste o aplicatie cum ar fi Out to Eat with Kids pentru a gasi cele mai bune oferte - chiar si gratuit! Cu AXI Card este usor sa iesi cu prietenii in oras, insa fii atent sa nu platesti mai mullt decat merita masa. Acest card de credit este usor de folosit oriunde, chiar si daca iesi vineri in oras cu prietenii, AXI este langa tine exact cand ai nevoie.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii