AXI CARD - Cum iti permiti experiente minunate fara datorii?

Cum sa iti permiti experiente minunate si sa iti gestionezi in continuare datoria?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 25.06.2018
blog-views-icon 2072

Vrei sa ai experiente minunate? Asta este bine.

Vrei sa ai experiente minunate fara sa dai o “mana si un picior” ca sa eviti sa acumulezi datorii? Gasesti aici cateva sfaturi de la experti despre cum sa planuiesti totul bine, ca sa iti poti realiza visele.

Un studiu facut in 2017 si publicat in Jurnalul de Cercetare Consumatori, a aflat ca, cei mai multi oameni sunt mai deschisi da dea bani pe experiente placute decat pe bunuri materiale. Acelasi studiu a mai dezvaluit ca utilizatorii care au folosit cardul de credit sa platesca pentru aceste experiente sunt mai predispusi sa acumuleze datorii si platesc mai multe taxe financiare.

Sa reusesti sa eviti legatura intre a avea experiente bune si acumularea datoriilor, are stransa legatura cu “schimbarea gandirii si focusarea pe modalitatea de a avea aceasta implinire din planificarea amanuntita a vacantei tale dorite” spune Chris Durheim, blogger la Keep Thrifty. El mai spune ca, prima oara cand a organizat o vacanta de familie, a petrecut un timp considerabil pe gandirea detaliilor calatoriei si creearea unui plan detaliat pentru tot. Cu luni inainte de vacanta, a calculat minutios toate cheltuielile de cazare, mancare si restaurant. A pus deoparte bugetul pentru cumparaturi de cadouri, benzina si taxe de intrare in diferite locatii. Ca rezultat, familia lui nu numai ca a economisit bani, dar au si colectat puncte pe cardul lor de credit pentru cumparaturi facute. Costul actual al vacantei a fost doar 100$ peste bugetul stabilit – familia a ramas cu amintiri frumoase si zero datorii din vacanta.

Indiferent ca vrei sau nu sa iti duci familia intr-o vacanta de neuitat intr-o tara frumoasa din Europa, sau ca vrei sa te inscrii la un curs culinar de top, sau sa organizezi o vacanta de vara – orice ai alege ca si experienta, cea mai buna strategie sa iti realizezi visele este sa creezi un plan detaliat si sa il urmaresti.

“Intotdeauna munceste sa iti atingi obiectivele” spune Holly Johnson, un expert financiar si autor, impreuna cu sotul ei Greg, pe blogul Keep Thrifty.

Mai jos 6 pasi care te pot ajuta in procesul de a implini experientele dorite folosind beneficiile oferite de cardurile de credit.

6 pasi de a asigura experiente incredibile cu ajutorul cardului de credit:

1. Fii specific pe cat posibil cand vine vorba despre oriectivul tau

Asigura-te ca obiectivul vizat nu este un vis vag ci un target clar. Daca vrei sa mergi in Japonia, pune poze cu tara langa patul tau si reaminteste-ti in fiecare zi care sunt obiectivele tale si ce trebuie sa faci ca sa ajungi acolo.

2. Seteaza un budget

Ca sa poti merge in acea vacanta mult dorita, trebuie sa te intrebi cateva lucruri, despre aspectele diferite ale calatoriei si suma de care ai nevoie pentru ele. Fara dubiu, este cel mai usor mod de a administra finantele tale. Toate acestea se pot realiza prin creearea unui tabel simplu unde sa treci toate cheltuielie si asa poti urmari si administra finantele.

3. Pregateste diferite strategii pentru minimalizarea cheltuielilor.

Fii atent la urmatoarele posibilitati:

Poti calatori in alt loc pentru mai putini bani?

Poate ai vrut sa mergi mereu in Copenhaga. Dar daca gasesti zbor mai ieftin la Amsterdam, poate ar trebui sa vizitezi Olanda. Ar trebui sa iei in considerare calatoria in afara sezonului – preturile vor fi mult mai mici.

4. Afla care aspect din experienta ta pot fi finantate cu puncte bonus

Sunt anumite carduri de credit care iti dau oportunitatea sa platesti pentru diferite lucuri in strainatate cu punctele pe care le-ai acumulat pe cardul de credit – poti profita de economii semnificative cand faci rezervari la hotel sau la restaurant precum si taxe in diferite locuri de vizitat.

Ia in calcul beneficiile oferite de cardul de credit cand il folosesti in strainatate. Este posibil s ail folosesti in alta tara? Cardul AXI Card de exemplu este ideal pentru calatorii pentru ca este un card de credit international sub sigla MasterCard si este acceptat practit oriunde in lume in multe magazine.

5. Profita de preturi, puncte la hotel si mile de zbor.

Sunt doua modalitati sa faci asta, ambele cer monitorizare atenta ca sa eviti sa cheltuiesti prea mult si sa depasesti bugetul.

Primul necesita sa faci toate cumparaturile cu cardul de credit; asta insa cere o gandire strategica mai buna. Al doilea, este sa faci carduri de credit noi pe care sa le folosesti pentru bonusuri.

6. Verifica ce ia cheltui zilnic ca sa gasesti modalitati sa economisesti bani.

Prin asta intelegem abilitatea ta de a face uneori mici schimbari dar uneori poate mai mari schimbari in modul tau de viata. Asta depinde de tine si de abilitatea ta sa traiesti mai bine si sa ai libertatea financiara prin adunarea beneficiilor de la instrumentul financiar folosit.

0 comentarii