Scapa de costurile mari ale activitatilor sociale

Cum sa scapam de costurile mari ale activitatilor sociale

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 10.06.2019
blog-views-icon 1414

Deoarece intalnirile casual de vara fie ca sunt pe plaja sau in curte dau drumul activitatilor sociale mai structurate, toamna si iarna, s-ar putea sa cheltuiesti mai mult pe socializare decat in lunile de vara. Nu este ieftin sa mentii o viata sociala, dar exista modalitati de a te asigura ca ceea ce faci in timpul tau de fun si relaxare nu-ti ucide bugetul. Analizeaza costul ridicat al activitatilor sociale si ideile noastre pentru alternative mai putin costisitoare - la fel de distractive.

Seara la film

Este mereu distractiv sa-ti iei prietenii si sa prinzi ultimul blockbuster aparut, dar a merge la film este mai scump ca oricand. Costul mediu al unui bilet de film se apropie de 30 de lei. In plus, multe cinematografe adauga o taxa suplimentara pentru filmele in 3D sau IMAX. Apoi, trebuie sa iei in considerare costul popcornului, bomboanelor si bauturilor, si deja te alegi cu o iesire care se ridica la 70 de lei de persoana. Faci asta de cateva ori pe luna, si costurile se aduna. Dar nu trebuie sa dai faliment pentru a vedea un film grozav. Organizarea unei seri de film la domiciliu este la fel de distractiva si mult mai putin costisitoare. Cu servicii de streaming cu filme la alegere, poti vedea filme recente pentru doar cativa lei. Anunta pe toata lumea sa-si aduca gustarile si bauturile de film preferate, si intreaga seara va costa mult mai putin.

Cina in oras

Stiai ca romanii cheltuiesc mai mult pe mese in oras decat pe alimente? Daca te obisnuiesti sa mananci in mod constant la restaurante sau la fast food, iti vei da seama ca raman foarte putini bani disponibili pentru orice altceva. Sa aduni prietenii la o masa delicioasa este una dintre cele mai mari placeri ale vietii, dar nu trebuie sa se intample neaparat intr-un restaurant.

Raspunde la provocarea de a te intalni cu prietenii si de a va bucura de rodul muncii prin savurarea unor mancaruri delicioase facute in casa. Pentru a trezi interesul, alegeti un tip de mancare - cum ar fi italiana sau asiatica - apoi intelegeti-va intre voi cine ajuta la gatit si cat, de la aperitive la desert. Toata lumea va economisi bani si nimeni nu va plati mai mult decat a mancat.

Evadare de weekend

Daca auzi sunetul "portofelului gol" cand cineva spune "calatorie", nu esti singur. Cand adaugi costul benzinei, al meselor, al activitatilor si al cazarii, aceasta evadare rapida poate sa coste cateva sute de lei - si, eventual, sa iti manance bugetul pentru o luna. Asta inseamna ca vei face acelasi lucru obisnuit in acest weekend? In nici un caz! In loc sa iesi din oras, aduna-ti prietenii si vizitati obiective turistice locale. Vizitati toate acele locuri unde vreti sa ajungeti demult, dar niciodata nu aveti timp. Ar putea fi muzee populare, atractii istorice sau activitati in aer liber. Vei vedea orasul intr-o lumina cu totul noua si poate il vei aprecia mai mult de acum.

Happy Hour

E vineri dupa-amiaza si colegii tai sunt gata sa se relaxeze la o vorba si o bere la happy hour. Este distractiv, sigur, dar poate deveni, de asemenea, scump. Ceea ce incepe cu o bautura sau doua devine deseori mai mult, apoi toata lumea incepe sa comande alimente. Fara sa-ti dai seama, este ora 23 si trebuie sa chemi un Uber sa te duca acasa pentru ca ai comandat prea multe beri. Tocmai ai trecut prin bugetul tau de weekend inainte ca acesta sa inceapa cu adevarat. Ca alternativa, planificati sa va reuniti dupa munca la cineva acasa. Daca strangeti toti bani gazda va reusi sa ofere gustari variate si delicioase. Daca credeti ca nu veti mai intalni oameni noi, invitati cunostinte din afara grupului imediat de prieteni.

Cumparaturi cu prietenii

Incepe ca pe un plan de a merge la shopping prin vitrina doar, dar inainte sa iti dai seama esti in cabina de proba cu un teanc de comori, apoi te trezesti cu cardul de credit la casa. Cumparaturile de agrement sunt aproape intotdeauna un incident de cheltuiala excesiva care abia asteapta sa sa intample. O optiune mult mai buna si mai putin costisitoare este de a strange prietenii impreuna pentru un schimb de haine sau de „dulap”. Toti pot aduce imbracaminte, incaltaminte si accesorii pe care nu le mai poarta si le schimba reciproc in schimbul lucrurilor dorite. Fiecare persoana va pleca cu ceva "nou", nu ai cheltuit niciun ban si ai scapat de dezordine. Castigi, castigi, castigi!

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii