AXI CARD - Detalii interesante despre bani

Detalii interesante despre bani

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 08.03.2018
blog-views-icon 2139

Ce stii despre bani?

Poate stii detalii de baza si lucruri triviale cum ar fi ca sunt un instrument de plata, o unitate de plata sau stoc de valori.  

Initial, banii au aparut in forma de bani de comoditate, dar sistemele monetare moderne folosesc bani decretati. Acestia sunt bani care nu au valoare in sine, dar valoarea lor vine de la stat care ii declara metoda de plata legala. Haideti sa evitam partea teoretica despre bani si datele istorice plictisitoare, deci va spunem cateva fapte pe care probabil nu le stiai despre metoda noastra de plata zilnica.

Acestea sunt detalii mai rare despre economia Statelor Unite ale Americii, banii in general, si cateva statistici financiare pe care stim ca vei fi curios sa le afli:

  • Un cent costa 2.4 centi – acesta este adevarul pur. Pare paradox dar sa produci 1 cent trebuie sa cheltui 2.4 centi in America.
  • Mai mult de 2 milioane de Americani traiesc din 2 dolari pe zi. Pana si economia Americii are probleme in a eradica saracia din anumite zone.
  • Biroul de gravura si printare foloseste 9.7 tone de cerneala in fiecare zi.
  • Jocurile de noroc aduc mai multi bani anual decat filmele, evenimentele sportive, croazierele si casele de discuri la un loc.
  • 94% dintre bancnotele din SUA sunt infectate cu bacterii. Un studiu din 2002 dovedeste acest fapt, potrivit studiului milioane de bancnote sunt schimbate intre milioane de maini deci sunt infectate de bacterii periculoase. In legaura cu asta, virusul influenza poate supravietui in afara corpului uman timp de 48 de ore, dar pe o bancnota poate trai pana la 10 zile!
  • In fiecare an sunt printate mai multe bancnote pentru jocul Monopoly decat cele reale.
  • 90% dintre bancnotele din SUA au cel putin o urma de cocaina pe ele.
  • Numai 8% din banii din lume sunt bani fizici . Complet normal daca ne gandim la era digitala – platim online, tranferam bani prin transfer bancar, banii se misca din loc in loc fara ca noi sa ii vedem in realitate.
  • Sobolanii au mancat aproximativ 10 miliarde de dolari din bogatia rau famata a lui Pablo Escobar. Unul dintre cei mai faimosi regi ai drogurilor Pablo Escobar, a avut atat de multi bani incat ii ascundea sub proprietatea sa in pivnita. Atunci au devenit bancnotele victimele sobolanilor.
  • Cea mai mare bancnota Americana pe timpul denominalizarii este o bancnota de 100.000 de dolari. Bancnota cu cea mai mare valoare printata vreodata in SUA este un certificat de aur pentru 100.000 de dolari. Bineinteles, a fost folosita la tranzactii intre banci nu persoane fizice.
  • Corea de Nord este cea mai mare falsificatoare de bancnote din SUA.
  • Alocatia media pe copil in SUA este de 65 de dolari pe luna
  • Americanii cheltuiesc pe an 117 miliarde de dolari pe fast food.

Alte lucruri interesante pe care Americanii dau milioane de dolari: cafea – 11 miliarde de dolari; tatuaje – 2.3 miliarde de dolari; stergere tatuaje – 66 miliarde de dolari; jocuri video– 17 miliarde de dolari; medicina alternativa – 33.9 miliarde de dolari.

  • Designe-ul secret al bancnotei de 1 dolareste legat de cele 13 colonii originale.

Bancnotele de 1 dolar din SUA contin mai multe mesaje interesante in legatura cu numarul 13: 13 stele in jurul aurei; 13 reprezentari diferite ale numarului 13 pe bancnota; 13 trepte pe piramida; 13 bare verticale pe scut; 13 benzi orizontale pe partea de sus a bancnotei; 13 frunze si 13 frcute pe ramura de maslin si 13 sageti; 13 semne in 1776 si valoarea sa in numere romane; 13 litere in signs in "ANNUIT COEPTIS" si "E PLURIBUS UNUM";

  • 96% dintre Americanii muncitori nu vor putea iesi la pensie la 65 de ani.

Daca esti curios si vrei sa intelegi mai multe despre bani dar si despre beneficiile platii cu un card de credit, iti recomandam sa iti faci acum un card de credit AXI – inovativ ca si instrument de plata, iti va aduce multe beneficii, reduceri si shopping usor oriunde si oricand. Cardul de credit AXI iti da o noua alternativa chiar daca esti in biroul de credit – pentru ca numai cu AXI card ai o metoda de plata prin care poti sa iti refaci istoricul de creditare. Daca inca nu ai un card AXI suna si aplica 031 90 33.

0 comentarii