AXI CARD - 10 greseli financiare pe care le fac tinerii

10 greseli financiare pe care le fac tinerii

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 01.03.2018
blog-views-icon 2107

Cultura financiara a tinerilor este critica planurilor lor de viitor.

Fie ca planuiesti sa iti dezvolti propria afacere pe termen lung sau visezi sa cumperi o casa in munti, solvabilitatea este foarte importanta. Un leasing pentru o masina sau imprumut pentru casa – aceste oportunitati ti se vor oferi numai daca ai un istoric de creditare bun. Sa castigi asa ceva insa, iti va trebui cunostintele financiare necesare si nu trebuie sa faci cateva greseli fatale, care iti vor afecta negativ istoricul de creditare.

Daca te numeri printre acei tineri detinatori de card de credit, care incearca sa se descurce cu provocarile zilnice in viata personala si profesionala, ti-am pregatit 10 exemple de greseli financiare. Acestea sunt foarte probabile pentru ca, potrivit statiscticilor, cei mai multi tineri care fac imprumuturi intampina asemenea bariere.

Prea multe carduri de credit

Sa ai mai multe instrumente de plata este normal, si, in multe cazuri, necesar. Sa ai mai mult de doua carduri de credit pe care nu le folosesti corect si de care nu ai nevoie – nu este o strategie buna deloc.  Sa iti faci cateva carduri de credit doar pentru ca cineva a sugerat asta nu este o idee buna. Faptul ca esti un client de cuvant si solvabil nu este un motiv obligatoriu sa iti faci toate cardurile de credit care ti se ofera. Defapt, un numar mare de carduri de credit creste posibilitatea de costuri mari pe care nu le poti achita in timp. Asta iti va afecta negativ portfoliul de credit. Multi tineri, insa, fac aceasta greseala, profitand de toate cardurile de pe piata. In consecinta, sfarsesc prin a avea prea multe onligatiuni, una dintre acestea va ramane neplatit cu siguranta. Deciziile impulsive si cumparaturile rapide si care sunt necesare, vor afecta bugetul tau si scorul de credit.

A ignora detaliile din contractual de credit

Cel mai important lucru pe care trebuie sa il citesti este scrisul marunt din contract care este absolut obligatoriu la un contract de credit. Adevarul este ca in fiecare fraza din contractual de credit este ceva cu care trebuie sa te familiarizezi. Aici sunt mentionate taxele de intarziere sau de administrare ale cardului, daca ele exista. Cardul de credit AXI nu iti da indoieli pentru nu este un card de banca deci nu are taxe bancare deci nu iti face imprumutul mai scump.

Lipsa unui buget de familie si planificare financiara

Una dintre greselile pe care le fac tinerii este ca nu resusesc sa respecte un buget de familie cu partenerul. In fiecare familie, este imperativ sa discuti finantele si sa definesti un buget lunar. Altfel, este foarte usor sa ne gasim intr-o situatie neplacuta din cauza obiceiului cuiva de cumparaturi.

A imparti un card de credit cu cineva

Acest tip de decizie poate avea consecinte negative pentru istoricul tau de creditare. Nu este din intamplare cand se spune ca, regula de baza a cardului de credit este sa nu dai cardul nimanui, indiferent ca este un prieten sau face parte din familie.

A ignora plata taxelor la stat

Indiferent de ce taxe se includ aici, este critic sa le declaram pe toate. Altfel, viitorul tau financiar si pensia ta pot suferi.

A face un imprumut imobiliar imens

Sa folosesti o banca pentru a cumpara o casa este ceva normal in zilele noastre. Multi tineri, insa, nu isi calculeaza cheltuielile corect cand retrag imprumuturi pentru apartamente de lux. Deci, se gasesc intr-o casa scumpa intr-un cartier bun, dar raman fara buget pentru alte costuri si investitii. O astfel de decizie proasta iti poate priva libertatea financiara pentru o perioada destul de lunga.

Lipsa asigurarii de viata

Acesta defapt este o cheltuiala mica, dar multi consumatori nu o fac, gandindu-se ca nu le trebuie. Defapt, asigurarea iti va slava tie si familiei tale multi bani in cazul unui eveniment nefericit.

Standard de viata ridicat

Toti incearca sa traiasca bine si sa aibe o stabilitate financiara dar sa duci o viata care nu iti este benefica si nici bugetului tau nu este o alternativa buna si te va duce la datorii.

A nu avea economii

Pe langa cumparaturi marunte, ar trebui sa pui bani deoparte si pentru cheltuieli neprevazute.

Lipsa istoricului de creditare

Acesta este ceva ce azi se poate considera o greseala. Majoritatea folosesc un cared de credit doar pentru a face un istoric bun care le va folosi pe viitor la un imprumut mai mare. A detine multe carduri de credit nu este cea mai buna optiune, dar a nu detine nici unul nu este un avantaj.

0 comentarii