AXI CARD - 8 intrebari inainte de a face o investitie

8 intrebari pe care trebuie sa ti le pui inainte de a face o investitie

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 28.02.2018
blog-views-icon 2337

Daca vrei sa economisesti bani si dupa asta sa-I investesti, ca sa te apropii de implinirea visurilor tale, atunci sigur ai citit zeci de articole despre cum si unde sa ii investesti. Defapt, internetul este plin de sfaturi despre ce bunuri merita investitie si de ce. Bineinteles, pentru ca tu sa iei o decizie, trebuie sa intrebi familia si prietenii. Sunt multi care angajeaza specialist care sa le dea sfatul perfect despre unde sa investeasca. Indiferent care sunt planurile tale de a avea succes in viata, in mod sigur vei avea nevoie sa raspunzi la cateva intrebari. Aceste intrebari sunt conectate cu importanta de a face decizii bune, de care depinde viitorul tau financiar.

Mai jos 8 intrebari obligatorii pe care trebuie sa ti le pui inainte sa investesti economiile.

De ce vrei sa investesti?

Raspunsul la aceasta intrebare sigur nu este: vreau sa fiu cel mai bun de pe piata. Defapt, cei mai multi isi investesc banii ca sa faca un fel de profit, cu care sa isi cumpere masina viselor si sa plece in jurul lumii in excursie. Asta este exact ce trebuie sa stii in momentul in care investesti – care este scopul acelei investitii – efort, bani si timp. Obiectivul, logic, este sa sa ai o anumita suma la un moment dat ca sa o folosesti pentru ceva important in viata. Dar exact acest obiectiv este cel mai improtant lucru care te va duce pe drumul catre succes. Deci, inainte sa faci o investitie cruciala, sa fii concentrat mereu pe obiectivul tau real si daca exista posibilitatea sa pierzi, adu-ti aminte ce vrei sa faci si unde vrei sa ajungi in final.

Cat la suta din investitie inseamna sentimente?

Uneori este normal, ca atunci cand incepi ceva asa important in viata, sa te simti stresat si ingrijorat. De multe ori insa, oamenii fac decizii rapide si impulsive cand vine vorba de bunuri financiare – doar pentru ca sunt sub influenta unor sentimente. In acest caz, este mai bine daca astepti o vreme, ca sa te poti gandi cu grija si obiectiv inainte sa iei o decizie.  

Chiar intelegi investitia?

Un lucru este sigur in antreprenoriat: nu conteaza cine esti si ce ai facut pana acum, niciodata nu investi in ceva ce nu intelegi. Nu uita ca, daca iti ia mai mult de cateva minute sa explici cum functioneaza investitia ta si cum iti va aduce profit, mai bine renunti la plan. Tine minte ca, uneori cele mai bune investitii sunt cele mai simple si evidente.

Cat te costa investitia respectiva?

Cu cat mai putin costa investitia initiala, cu atat este mai probabil ca vei face profit. Cu alte cuvinte – trebuie sa faci tot ce poti sa minimalizezi cheltuielile.

Cum va afecta aceasta investitie celelate investitii ale tale sau situatia ta financiara?

Aici din nou depinde de obiectivul tau si ce esti in stare sa dai ca sa atinci acel target. Dar este absolut necesar sa compari toate investitiile pe care vrei sa le faci si sa analizezi fiecare dintre ele. Daca o investitie necesita mult timp si nu aduce profitul necesar, poate este timpul sa renunti la ea.

Cat de usor este sa iesi din aceasta investitie?

Nu uita sa iti raspunzi si la aceasta intrebare. Trebuie sa fii mereu pregatit si trebuie sa stii cum sa iesi dintr-o ivestitie daca este necesar. De exemplu, asigurarea de viata nu este ceva la ce poti renunta in cinci ani – este o investitie din care este prea tarziu sa iesi.

Cine te-a motivat sa faci aceasta investitie?

Nu subestima pe nimeni. Este o diferenta daca investitia ti-a fost recomandata de un prieten apropiat, membru de familie sau doar un coleg de la birou. Gandeste-te daca acea persoana are ceva de profitat din decizia ta sau doar vroia sa te motiveze.

Chiar ai nevoie de acest tip de investitie daca deja ti-ai investit banii in altceva?

Sa schimbi strategia de investitie nu este o idee buna de multe ori pentru ca poti face multe greseli. Tine minte ca, uneori, cea mai buna solutie este sa nu faci nimic, cel putin in ceea ce priveste o investitie.

Deja ti-ai raspuns la aceste 8 intrebari? Daca da, este timpul sa te gandesti la urmatorul pas catre stabilitatea ta financiara, si asta insemna sa iti faci cardul de credit AXI. Multumita AXI card ai o sansa la un istoric de creditare bun daca ai avut probleme in trecut, cu asta poti sa faci investitii in viitor mai usor deoarece bancile te vor considera solvabil. Daca nu ai deloc istoric de creditare, AXI card este cel mai bun ajutor, pentru ca iti da sansa sa primesti un card de credit complet gratuit si sa ai acces la bani oricand dar te si ajuta sa iti construiesti un istoric de creditare pozitiv cand faci cumparaturi online sau in magazin. Convinge-te si sun la 031 90 33.

0 comentarii