AXI CARD - Greselile pe care le facem cand economisim

Greselile pe care le facem cand economisim

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 11.07.2018
blog-views-icon 1608

Fiecare dintre noi vrea sa fie independent financiar sa ne asiguram noua si copiilor nostri un viitor fericit si fara griji. Toti ne dorim sa avem o casa a noastra, o masina si sa avem destui bani si alte bunuri financiare puse in contul copiilor nostri.

Pe cand unii dintre noi castiga foarte bine si reusesc sa faca si economii, altii nu au cunostintele necesare despre cum sa economiseasca bani in mod corect.

Ba mai mult, uneori, desi facem bani buni lunar, facem si greseli mari – ori din cauza ca ne grabim ori pentru ca suntem impulsivi. Asemenea greseli ne pot costa multi bani si duc catre pierderi si esec in a ne indeplini planul de economii.

Care sunt greselile cel mai des intalnite in procesul de economii?

Mai jos este o lista scurta cu cateva greseli pe care le fac multi atunci cand vor sa faca economii potrivit paginii web Newa18:

  • Nu exista plan de viitor

Trebuie sa ai o evaluare clara si obiectiva a veniturilor tale lunare. De exemplu, trebuie sa planuiesti cu grija cheltuielile tale lunare – cele legate de cursurile aditionale pentru copii tai; cheltuieli legate de vacanta, festivaluri sau alte evenimente speciale. Fii sigur ca iei decizii bune in legatura cu lucrurile pe care vei cheltui banii. In acest fel vei putea sa economisesti mai bine. Aditional, ar trebui sa pui deoparte cam aceeasi suma lunar ca sa fii cu un pas inainte mereu. A planifica este critic pentru o investitie buna.

  • Nu planifici urgentele

Urgentele se pot intampla oricand – de la boli pana la accidente, incendii, talharii si multe altele. Trebuie sa fii pregatit pentru asa ceva si considera cu grija planurile de asigurare pentru familia, casa, masina si viata ta. Trebuie sa ai un plan de rezerva, care include bani pusi la buna pastrare exact pentru aceste situatii neprevazute – situatii la care probabil nu vrei sa te gandesti, dar pentru care trebuie sa te pregatesti ca sa le poti gestiona bine.

  • Cheltuiesti bani pe lucruri de care nu ai nevoie

Urmareste atent venitul tau lunar precum si cheltuielile lunare. Daca iti controlezi cheltuielile si faci un buget iti poti mari economiile. Fii sigur ca ai bugetat destul sa acopere toate cheltuielile si sa iti si ramana in caz de urgente; insa, mereu trebuie sa pui bani in contul tau de economii.

Limitaeza cheltuielile pe lucruri de care nu ai nevoie si care nu sunt importante. Evita luxul care nu este practic cand ai un tel in cap. Fii sigur ca te limitezi la budget si nu cheltuiesti degeaba – mai ales la restaurant. Bugetul tau lunar ar trebui sa includa o limita la cat iti permiti sa cheltuiesti pe asemenea lucruri irelevante. De exemplu, inainte sa mergi la o terapie prin shopping, ar trebui sa fii sigur ca, toate facturile lunare au fost platite, toate asigurarile acoperite si toate platile la cardul de credit au fost facute.

  • Te bazezi numai pe salariu

Asta este o greseala cand vine vorba despre economii. Trebuie sa ai mereu o rezerva de 3 sau 4 luni de salariu adunate in caz de situatii imprevizibile. Sa nu crezi ca poti supravietui numai din suma care ti se plateste la sfarsit de luna. Este imperativ sa ai bani pusi deoparte sa te ajute sa acoperi cheltuieli pe cateva luni in avans.

Asta te va ajuta sa creezi un fond de urgenta si te va ajuta sa economisesti. Investeste banii undeva sa poti sa ii multiplici, astfel stii ca pe langa salariul lunar mai ai fonduri aditionale pe care le poti accesa.

  • Nu reusesti sa platesti facturile la timp

Sa intarzii cu plata facturilor, fie ca sunt de credit sau rata la un imprumut, creeaza probleme legate de stabilitatea ta financiara. Daca intarzii cu plata imprumutului, poate impacta negativ istoricul de creditare si poate avea efect advers pe viitor cand vrei sa faci un imprumut mai mare.

Din acest motiv este crucial sa iti platesti facturile la timp, ba chiar este bine sa le faci inainte de data facturarii cu cateva zile. Odata ce ti-ai platit datoriile, vei putea sa pui linistit bani in contul de economii.

  • Esti obisnuit sa iei imprumut pentru lucruri triviale

Cu toii avem nevoie de ajutor uneori. Unii insa, considera perfect normal sa ia un imprumut pentru lucruri minore care nu sunt necesare cum ar fi sa cumpere un smartphone de ultima generatie.

Acesta este un obicei periculos, unul care iti poate impacta reputatia si statutul financiar negativ.

Din acest motiv, ar fi mult mai bine sa profiti de AXI Card – un card de credit pentru care poti aplica online sau la telefon si pe care il primesti fara sa platesti ceva. Daca nu ai nevoie de el acum si decizi sa nu folosesti un card de credit; in acest timp nu ai nici un comision.

0 comentarii