Jocuri de masă și educație financiară pentru copii

Jocuri de familie și educație financiară pentru copii

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 02.07.2018
blog-views-icon 1911

Este destul de greu sa invatam copii despre arta banilor. Procesul de invatare devine mai usor si mai amuzant daca se intampla natural, fara sa para ca o lectie.

Serile, programate pentru jocuri de masa, sunt in special o traditie de familie folositoare in acest sens, asta pentru ca multe din aceste jocuri combina placerea de a juca impreuna cu cateva lectii importante financiare.

La baza, jocurile de masa nu sunt decat o reprezentare de carton a ceea ce ar dori fiecare sa faca in viata reala. Bineinteles, in joc cel care are cei mai multi “bani” si cel care bate cu succes competitia castiga. Insa, metodele folosite pentru castigarea jocurilor sunt identice cu cele folosite in lumea reala.

Monopoly este un joc de masa clasic, pe care il joaca cu placere oricine indiferent de varsta. Trebuie sa cumperi, sa vinzi si sa schimbi tot ce este necesar, ca sa bati competitia si sa le iei tot – aceste reguli separa acest joc de celelalte. Pe langa asta, jocul te invata sa faci deciziile corecte cand vine vorba despre cumparare, vanzare si schimb. Alta lectie folositoare este cea referitoare la administrarea banilor adevarati – trebuie sa detii destui ca sa poti sa faci mai multe lucruri in acealsi timp: de exemplu sa construiesti o casa sau sa platesti chiria. Acest joc este instrumental perfect de a invata arta negocierii de succes.

LIFE – scopul acestui joc este sa poti sa iei mai multe decizii de viata si intre timp sa aduni cat mai multi bani posibil. Daca reusesti sa faci asta, devii castigator. Aici jucatorii invata multe despre alegerea unei cariere si educatie. Jocul este compus din intervale, timp in care apar tot felul de evenimente de viata spontane si care duce jucatorii catre diferite solutionari. LIFE iti va invata copilul ca decizia, luata din timp in viata, are impact mare asupra viitorului. Este un joc foarte util pentru adolescent, care invata lectii de viata importante intr-un mod placut.

Pay Day – fara dubiu acest joc senzational este ideal pentru exersarea administrarii finantelor proprii si a banilor.  Numele se compune din un calendar, unde jucatorii castiga bani sit rec prin diferite evenimente de viata care ii pot duce la mai multe castiguri sau pierderi. Ba mai mult, jocul include conturi de economii si imprumuturi, care ajuta jucatorii sa invete arta bugetarii si pericolele imprumutului – un topic foarte discutat in finantele personale. Dupa ce ai jucat acest joc, este bine sa le spui copiilor putin mai mult despre natura finantarii si importanta economisirii banilor.

Pe langa aceste jocuri placute si lectiile financiare importante, aceste jocuri sunt folositoare in dezvoltarea aptitudinilor matematice ale copiilor precum si in incurajarea gandirii logice si rationale. Pentru multi parinti este greu sa invete copii despre lumea finantelor, insa asta se poate schimba cu usurinta cu ajutorul jocurilor de masa. Nu sunt numai instrumente folositoare de a invata pentru copii, multe sunt folositoare si pentru adulti.

Daca si tie iti plac jocurile de masa, iti recomandam sa le stii pe cale care vor fi folositoare in educarea copiilor tai despre diferite procese financiare. Tine minte ca posibilitatea de a invata lucruri noi, in special cele legate de banca si procese financiare pot deveni un instrument foarte valoros pentru o administrare corecta a banilor pe viitor.

Cand te gandesti la viitorul financiar, ar trebui sa iei in considerare aplicarea pentru un card de credit AXI Card. Te va ajuta sa iti faci un istoric de creditare bun sis a iti imbunatatesti profilul de creditare. De ce? Motivul pentru asta este ca, atunci cand ai un card de credit si poti face plati la timp, arati institutiilor financiare ca esti capabil sa administrezi cu success nu numai banii dar si imprumuturile. Abilitatea de a plati cardurile de credit la timp te ajuta sa faci istoric de creditare bun – unul de care sigur vei avea nevoie in viitor. Daca, de exemplu, vrei sa iei un imprumut mare pentru achizitionarea unei masini sau pentru inceperea unei afaceri, abilitatea de a arata un istoric de creditare bun este essential pentru a fi aprobat la asemenea suma. Din acest motiv este necesar sa incepi sa te gandesti din timp despre cladirea unui istoric de creditare bun.

Cardul de credit AXI Card iti ofera un numar nelimitat de beneficia, una dintre ele fiind posibilitatea de a primi cardul acasa fara sa platesti ceva. Tot ce trebuie sa faci este sa ne suni sau sa aplici online. Aprobarea este gratuita. Deci nu ezita si contacteaza-ne azi!

0 comentarii