AXI CARD: Mega sfaturi pentru mai multi bani in timpul verii

Mega sfaturi pentru mai multi bani in timpul verii

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 01.07.2021
blog-views-icon 949

Si vara este in toi! Avem liber la vacante, la iesiri in natura si putem petrece timp de calitate in aer liber! Dar…pentru multi, vacanta este asociata cu ideea de cheltuieli sau lipsa buget pentru aceasta distractie.

Lucrurile nu trebuie sa fie neaparat asa! Iata niste mega sfaturi care te pot ajuta sa ai concediul dorit, cu un buget redus.

Toata  lumea merita o pauza din cand in cand, iar banii nu trebuie sa fie cea mai mare preocupare!

Sfat 1: Fa calatorii cu buget redus, fie ca vorbim de mare sau de munte! Sau pur si simplu un colt de natura, langa padure…

  • Chiar ai nevoie de hotel?
  • Stii ca legat de costul unei vacante, peste 50% din buget este bugetul alocat hotelului? Ai luat in consideare si camping-ul? Investesti in cort si saci de dormit, cat ai investi pe o noapte-doua de cazare cu familia! Iar cortul il ai mereu!
  • Iar, daca gasesti un loc de camping gratuit, nu platesti nimic pe cazare! Fara sute de lei pe hoteluri, exista zone de corturi si la mare si la munte, la o cautare pe internet gasesti informatii detaliate si pareri de la alte perosane care au ales acest stil de vacanta. Plus ca exista grupuri pe social media cu pasionati de astfel de vacante, exista comunitati, va puteti alatura celor care au adoptat acest stil de relaxare.

Sfat 2: Mancat la restaurant versus gatit, incusiv si in vacanta?

  • Toata lumea poate fi de acord ca dam foarte multi bani pe mancare. Mai ales in vacanta. Si in cazul unei familii cu copii…costurile se duc vertiginos in sus!
  • Dar oare se si merita?
  • Este ok sa mananci si la restaurant, insa din cand in cand poti gati si in vacanta. Supermarketuri sunt peste tot si daca faci un calcul cat te costa de exemplu pe o zi masa de pranz si de seara, 2 adulti si 1 copil versus cat te costa sa faci un gratar si garnitura si o supa…iesi cel putin mai ieftin cu 50%.
  • Poate nu e ideal sa gatesti in vacanta, dar nu este nici ceva foarte neplacut, daca faci aceasta activitate cu drag si ai in minte banii economisiti. Iar barbatii adora sa fac gratar!
  • Si in viata de zi cu zi, cu cat gatesti mai mult acasa in detrimetrul mersului la restaurant ai numai avantaje: economii de bani, mancare mai sanatoasa (tu stii clar ingredientele) si mancare proaspata in fiecare zi.

Sfat 3: Fa-ti mini gradina de legume

  • Da, da, chiar si la bloc poti planta plante aromate si rosii in ghivece! Totul este sa vrei.
  • Cultivarea propriilor legume poate fi un hobby relaxant si util. Rezultatul acestuia inseamna dieta mai sanatoasa, economie la piata si activitate fizica.

Sfat 4: Sala de sport? In parc sau acasa! De ce nu?

  • Vara este momentul ideal pentru adoptarea unor obiceiuri de viata mai sanatoase. Este cald afara, putem face mai multa miscare, avem la dispozitie fructe si legume…
  • Dar, stii ca poti fi activ si fara sa faci abonament la sala?
  • E vara, e cald, poti alerga seara in parc, pe stadionul din zona ta? Poti face exercitii fizice, avand ca antrenori tutoriale de pe Youtube. Totul este asa de variat ca nici nu ai cum si cand sa te plictisesti.
  • Plus ca nu te costa nimic! Asa vei avea mai multi bani pregatiti pentru vacante sau pentru ceva foarte important pentru tine.

Economisirea banilor devine la un moment dat chiar usor de facut, daca ai mentalitatea necesara si stii clar pentru ce se merita sau nu se merita sa dai banii. Chiar daca la inceput poate fi mai dificil, cu timpul totul devine obisnuinta.

0 comentarii