De la pusculiță la portofelul virtual: Noua cutie cu bani

Noua cutie cu bani – de la pusculita pana la portofelul virtual

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 25.01.2018
blog-views-icon 2110

Poate iti mai aduci aminte de purcelusul mic de portelan in care tineati maruntul cand erati mici. Fara dubiu, iti amintesti si momentul cand, impreuna cu familia, l-ati spart sa aflati ce suma s-a strans in el.

Este o metoda foarte buna sa insufli in copilul tau disciplina si rabdare cand vine vorba de a economisi bani. Este o madalitate buna de a face o mica economie scapand de acele monezi enervante, care adesea ne umplu buzunarul si portofelul.

Insa, daca chiar vrei sa faci economii in zilele noastre, trebuie sa iei in considerare complet alte reguli. Progresul digital si tehnologic a creat moduri noi pentru economii, care au scos din functiune vechea “pusculita” si care protejeaza mult mai bine banii tai decat acel biet obiect din ceramic.

Cardul de credit AXI iti va povesti despre cutiile-de-bani care iti vor proteja banii de furt.

Depozite bancare

Aceasta este una dintre metodele de economie de care sigur ai auzit. Cand vine vorba despre depozite, de tine depinde sa alegi cea mai potrivita pentru nevoile tale, asta depinde de valoarea depozitului, termenii si tipul depoztului, rata dobanzii si altele. Depozitul, este poate cea mai populara metoda de a economisi bani. Are un mic dar regulat profit si este ceva detinut de majoritarea familiilor din Romania.

Carduri de debit

Posibilitatea de a retrage bani de pe cardul de debit cand vrei si unde vrei il fac un instrument riscant pentru cei care au probleme de a-si controla banii. Din aceasta cauza nu este metoda preferata de a economisi bani, in special cand luam in considerare ca suma economisita este accesibila oricand. Din aceasta cauza cardul nu este metoda preferata de a economisi bani, in special cand luam in considerare faptul ca banii economisiti pot fi accesati oricand.

In ciuda acestui fapt, multi aleg cardul de debit ca locul potrivit pentru economiile lor. Ba mai mult, aceste carduri au si unele avantaje, care le fac usor de folosit. Cu un card de debit contactless poti face plati fara sa introduce un PIN. Cardurile de debit ofera securitate buna si acasa si in strainatate fie ca retragi bani de la ATM sau platesti prin POS. pe langa asta poti folosi cardul de debit sa castigi puncte care aduc bonusuri in forma de reduceri de la partenerii cu care lucreaza emitentul cardului.

Alt avantaj al acestui card este ca il poti folosi sa platesti la hotel, sa inchiriezi masini sau sa faci cumparaturi online. Cardurile de debit virtuale nu au banda magnetica sau cod PIN pentru o securitate mai mare cand se folosesc pe pagini web din tara sau internationale.

In concluzie, cardurile de credit si debit sunt instrumente de plata cu avantaje numeroase. Insa, potentialul lor de economii este destul de mic, pentru ca banii tai sunt doar la un PIN cod de tine si este usor sa ii cheltuiesti.

Conturile de economii care permit depozitarea si extragerea banilor cash.

Aceste tipuri de conturi au bobanzi mai mari decat conturile de debit, dar scad posibilitatea unui profit comparativ cu depozitul standard. Poti face tranzactii cu si din acest cont pana la o limita. Poti primit posibilitatea de a economisi direct de la banca, daca autorizezi banca sa poata face asta. Asta se intampla cand sumele care depasesc limita impusa de tine, sunt automat transferate in contul de economii.

Profitul din astfel de conturi nu este mare, dar accesibilitatea pe care o ofera aceste servicii le fac o alegere preferata pentru economii.

Portofelul virtual

Exista un nou tip de portofel electronic, care va crea interes mare cel mai probabil. Acesta ete un software creat de o companie de start-up din Brazilia. Ce este unic la acest produs este ca poate urmari orice plata facuta sau orice profit care intra, compileaza date extrase din banca ta si te ajuta sa iti administrezi cheltuielile (in special daca esti un comparator emotional) punand limite pe anumite achizitii. Pe langa asta, acest software poate comunica cu tine prin email si te poate informa despre orice ai nevoie sa stii despre finantele tale personale.

Daca il programezi, portofelul digital te poate reamninti de plati pe care trebuie sa le faci, sa te ajuta sa nu faci plati tarzii, eviti taxe si bobanzi penalizatoare.

In ansamblu, orice portofel electronic te poate ajuta sa ai o suma semnificativa de bani si prezinta avantaje majore. Alegerea este, in mod normal alegerea ta.

Ce este important, este ca indiferent de metoda de economii pe care o alegi, trebuie sa incepi sa iti controlezi finantele personale si sa iti contruiesti o maturitate financiara.

0 comentarii