Afla daca te indrepti catre un dezastru financiar

Te indrepti catre un dezastru financiar?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 08.10.2019
blog-views-icon 1358

Crezi ca ai putea sa iti dai seama ca te indrepti spre un dezastru financiar? Pentru majoritatea dintre noi, atata timp cat avem un acoperis deasupra capului, punem mancare pe masa si platim facturile, simtim ca ne descurcam din punct de vedere financiar. Dar uneori trebuie sa cauti putin mai in amanunt. Este posibil sa faci toate aceste lucruri si sa te indrepti totusi catre un dezastru financiar. Hai sa aruncam o privire la unele dintre semnele la care trebuie sa fii atent:

Folosesti cardul de credit la cumparaturile zilnice

Daca folosesti carduri de credit pentru a plati benzina, alimentele si alte achizitii zilnice - si nu platesti factura in fiecare luna – te indrepti spre probleme financiare. Este timpul sa iti faci un buget care iti permite sa platesti cheltuielile zilnice fara a te baza pe cardurile de credit. Daca nu esti sigur de unde sa incepi, un calculator de cheltuieli lunare / anuale te poate ajuta sa afli ce sa incluzi intr-un buget si unde se duc banii in prezent.

Ai contul bancar gol

Cu totii exageram din cand in cand. Insa, daca se intampla in mod regulat la tine sa golesti contul bancar, este un semn ca finantele tale nu sunt intr-o stare buna. Nu numai ca este incomod, taxele care se vor adauga reprezinta o greseala costisitoare care poate duce catre o spirala financiara nu tocmai pozitiva, care este greu de oprit

Nu ai nimic pus deoparte

A nu avea bani alocati pentru situatii de urgenta este un dezastru financiar care urmeaza sa se intample. Mai devreme sau mai tarziu, vei avea o cheltuiala mare, neasteptata. Fara economii pentru urgente, va trebui sa platesti pentru aceasta folosind carduri de credit sau alte forme de creditare, care pot incepe un ciclu de datorie greu de intrerupt. Chiar daca incepi sa aloci doar 20 de lei de la fiecare salariu, vei incepe sa creezi un micfond de economii.

Cardurile de credit sunt goale

Daca ai una sau mai multe carduri de credit aproape de maximul limitei de credit este un semn ca te indrepti catre probleme financiare. Este posibil ca achiti doar suma minima lunara, ceea ce inseamna ca ar putea dura ani de zile pentru a scapa de datorii si asta daca nu mai cumperi nimic. In plus, golirea cardurilor de credit poate avea un efect negativ asupra creditului tau datorita utilizarii frecvente a creditului. Daca ai carduri de credit aproape de limita, ia in considerare consilierea de credit, care te poate pune pe un plan de plata rapid si eficient si te ajuta sa iti recastigi sanatatea financiara.

Imprumuti bani sau iei avans din salariu

Daca observi ca ceri bani imprumut sau scoti numerar de pe cardurile de credit pentru a putea trai, este bine sa te opresti si sa arunci o privire asupra obiceiurilor tale de cheltuiala. Imprumuturile de bani de la familie si prieteni pot strica relatiile daca nu poti sa platiti repede. Iar retragerea de numerar de pe cardurile de credit te duce mai rau in datorii, aici insa AXI Card este diferit, poti sa retragi bani de la orice bancomat din tara fara sa platesti comision de retragereл

0 comentarii