Tipuri de consumatori: Descoperă-ți profilul cu AXI Card

Tipuri de consumatori: Descoperă cum cheltuiești

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 05.07.2018
blog-views-icon 1802

Ca totul in viata, atitudinea ta fata de bani este, in mare parte, dictata de personalitatea ta.

Sa iti cunosti modul de a administra banii precum si obiceiurile de cheltuiala te poate ajuta sa imbunatatesti abilitatile financiare si sa iti creasca potentialul de a economisi si investi.

Deci, ce tip de consumator esti si cum iti cheltuiesti banii? Citeste mai mult si afla.

Care este tipul tau?

Ai la dispozitie metode diferite sa te ajuta sa te analizezi, ceea ce inseamna ca in mod frecvent poti fi identificat cu diferite profiluri de consumatori. Cheia aici este sa gasesti profilul care se potriveste cel mai bine comportamentului tau.

Profiele principale sunt:

Cheltuitori, economizori, cumparatori, datornici si investitori

Cheltuitorii

Cheltuitorii sunt ca si masinile frumoase, cadru nou si haine branduite. In cele mai dese cazuri, nu sunt cumparatori iscusiti, mai degraba vor sa iasa in evidenta cu achizitiile lor. Asta inseamna ca mai bine prefera sa cumpere ultimul model de telefon mobil si cel mai mare smart TV. Acestui tip de consumator ii place sa cheltuiasca bani, nu ii este frica sa intre in datorii si deseori face investitii de risc.

Economizorii

Sunt opusul cheltuitorilor. Tind sa stinga lumina in camera cand ies, inchid usa de la frigider sa nu iasa aerul rece, cumpara numai cand este nevoie si folosesc foarte rar cardul de credit. Evita sa ia imprumuturi si nu ii intereseaza ultimele trenduri. Sunt mai fericiti sa citeasca extrasele lor de banca si calculeaza dobanda pe economiile lor, abia apoi cumpara ceva nou. Economizorii prin natura lor, sunt conservatori si nu accepta riscuri la investitiile facute.

Cumparatorii

Cumparatorii tind sa fie foarte fericiti cand fac shopping si cheltuiesc bani. Cel mai des nu pot sa invinga impulsul de a cumpara ceva, chiar daca etse complet inutil. De cele mai multe ori, isi admit dependenta de shopping si sunt constienti de datoriile pe care le aduna. Cumparatorii cauta deobicei reduceri si promotii bune si sunt fericiti cand le gasesc. Tind sa fie haotici cand vine vorba despre investitii, insa le place sa profite de ofertele promotionale si alte instrumente de investitii flexible care pot oferi libertatea de care au nevoie.

Daca esti cumva acest tip de consumator, atunci cardul AXI a fost facut pentru tine – poti folosi cardul sa faci cumparaturi online fara sa iti faci griji de comisioane si taxe aditionale. Cardul de credit AXI Card este un instrument financiar nebancar, ceea ce inseamna ca nu are taxe bancare. Vestea buna este ca, daca tu hotarasti sa scoti bani cash de la bancomat cu cardul tau AXI, nu vei plati taxa de retragere, tot ce ai de plata este dobanda aplicata pe suma retrasa. Din aceasta cauza, indiferent daca vrei sa profiti de o promotie in mall, sa cumperi un TV la discount, sau poate vrei sa platesti alta cheltuiala – cardul de credit AXI Card este mereu langa tine!

Datornicii

Datornicii nu incearca sa impresioneze pe altii cu achizitiile lor si nu se duc la shopping sa se distreze. Nu petrec mult timp gandindu-se la banii lor, din cauza asta nu vorbesc despre ce cumpara sau cum isi cheltuiesc banii. Datornicii cheltuiesc mai mult decat castiga, asta fiind motivul pentru care sunt datornici si din cauza asta nu fac eforturi sa investeasca.

Investitorii

Inteleg foarte bine situatia lor financiara si incearca sa investeasca banii in mod destept. Indiferent de statusul lor financiar, investitorii sunt constant in cautare de oportunitati de investitie lucrative care promit profit bun – profit care acopera facturile. Deciziile luate cu grija sunt ghidul activitatii investitorilor, ca sa ia deciziile bune la timpul potrivit, in acelasi timp luand in considerare riscurile si astfel asigurandu-se ca obiectivele lor sunt atinse.

Daca te recunosti in una dintre aceste prfiluri, ar trebui sa te gandesti la modalitatile in care poti profita de aspectele positive ale personalitatii tale si sa culegi beneficiile maxime.

Cheltuitorii ar trebui sa ia in calcul scaderea cheltuirilor si sa se gandeasca la economie mai mult.

Economizorii ar trebui sa faca o balanta in obiceiurile de administrare a banilor. Nu ar trebui sa-si intoarca spatele la partile bune si placute ale vietii doar sa puna un ban deoparte.

Cumparatorii ar trebui sa invete sa cheltuiasca banii in mod destept si sa se abtina la banii pe care ii au. Administrarea buna a creditului disponibil este vitala, precum si selectia corecta a cardurilor de debit si credit. Cumpartorii considera creearea unui budget si alocarea resurselor financiare corect ca sa nu intre in datorii.

Datornicii ar trebui sa considere investitia sa fie siguri ca o sa aibe un viitor financiar in fata.

0 comentarii