Ce facem cand scapam de datorii?

Viata dupa datorie: decizii de luat cand scapi de datorii

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 04.09.2019
blog-views-icon 1459

Cand te-ai concentrat pe obiectivul de a scapa de datorii, este usor sa fii prins in acest proces si sa nu te gandesti dincolo de atingerea acestui obiectiv. Dar este adevarat ca, daca esti consecvent si te vei angaja sa iti platesti datoria, se va intampla. Dar ce faci dupa? Daca nu ai un plan pentru ce sa faci cu banii tai odata ce datoria ta va fi achitata, este foarte usor sa incepi un ciclu de cheltuieli excesive din care nu ramai cu nimic. Sigur, te poti relaxa si te poti distra, dar calatoria ta financiara abia incepe. Iata cateva lucruri pe care trebuie sa le faci odata ce nu ai datorii.

Fii serios despre fondul de urgenta

In mod ideal, ai contribuit la un fond de urgenta, pentru ca lucrezi sa platesti datoriile. Daca este cazul, creste-ti contributiile, astfel incat sa iti atingi obiectivul de a avea sase luni de cheltuieli in contul respectiv mai devreme. Daca inca nu ai inceput sa economisesti pentru situatii de urgenta, trebuie sa incepi acum si sa depui cat poti in contul respectiv in fiecare luna. De ce este atat de importanta fondul de urgenta? Te va ajuta sa eviti utilizarea cardurilor de credit pentru a plati o urgenta financiara adevarata, cum ar fi reparatii majore la masina, un aparat de aer condiționat nou, facturi medicale sau cheltuieli zilnice in cazul pierderii unui loc de munca. Aminteste-ti, tocmai ai iesit din datorii. Ultimul lucru pe care vrei sa il faci este sa fii luat prin suprindere de o situatie neasteptata si sa te intorci imediat la datorii, trebuind sa folosesti un card de credit pentru le plati.

Investigheaza optiunile de pensionare

Cu cat incepi sa economisesti pentru pensie mai devreme cu atat mai bine, dar niciodata nu este prea tarziu. Analizeaza optiunile de pensie si alege ce ti se potriveste. Indiferent de cum alegi sa economisesti pentru pensionare, important este sa fii consistent in contriburtii si sa nu te atingi de bani pana la varsta de pensionare. Stii deja ca ai disciplina pentru a plati datoriile; aplica aceeasi disciplina pentru economisirea pensiei.

Organizeaza-ti viata financiara

Daca ai reusit sa platesti toate datoriile de pe cardul tau de credit, exista sanse mari sa fii deja cel putin oarecum organizat, dar exista intotdeauna loc pentru imbunatatiri. Programeaza cat mai multe facturi la plata automata, astfel incat sa nu mai risti niciodata o plata cu intarziere sau sa ratezi o plata. Aranjeaza-ti toate documentele financiare si creaza un sistem de arhivare care este perfect nevoilor tale. Renunta la ofertele de carduri de credit de la alte companii sa scapi de tentatia de a cheltui prea mult, cel mai important insa, scapi de acele emalil-uri enervante.

Revizuieste acoperirea asigurarii tale

Poate ca ai obtinut o asigurare minima in timp ce incercai sa platesti datoriile, dar acum ca ai mai multi bani in fiecare luna, poti lua in considerare cresterea politei de asigurare. De exemplu, daca te-ai gandit sa iti faci o asigurare de viata, dar nu iti permiti, acum este momentul. Daca te apropii de varsta mijlocie, cauta o asigurare de asigurare de lunga durata pentru a avea o siguranta la varsta de pensionare. Desigur, asigurarea medicala, dentara si de asigurare de masina sunt, de asemenea, toate necesitati.

Incepe sa economisesti pentru o achizitie mare

Daca o parte din motivatia de a scapa de datorii a avut scopul de a face o achizitie majora cu banii economisiti, cum ar fi o casa sau un vehicul nou, este timpul ca acest vis sa devina realitate. Stabileste un plan de economii dedicat exclusiv obiectivului tau si contribuie la acesta in mod regulat. Vei fi surprins de cat de rapid creste soldul.

Spre deosebire de orice alt card de credit, AXI card iti permite libertatea platilor, fie ca preferi plata moderna digitala sau plata traditionala cash pentru momentele cand ai nevoie de bani urgent. Deci, daca inca nu ti-ai facut un card AXI, este timpul sa suni la telefon 031 90 33 sau sa il ceri online. Nu uita ca aplicarea si aprobarea cardului AXI este complet gratuita, si mai bine este ca, il primesti acasa fara sa platesti nimic.

0 comentarii