7 pași pentru o viață financiară mai bună

Cei 7 pasi esentiali pentru o viata mai buna din punct de vedere financiar

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 27.01.2021
blog-views-icon 989

O viata mai buna inseamna sa ai si liniste din punct de vedere financiar. Fie ca ai venituri mai mari sau mai mici, banii se duc oricum. Important e cum sa ii gestionezi, astfel incat sa nu simti disconfort in ceea ce priveste bugetul si veniturile tale.

Iata cei 7 pasi de baza: punctul de pornire pre o mai buna organizare a bugetului personal.

Conteaza foarte mult sa ai o idee despre cum iti organizezi bugetul personal, ce ai de platit astazi, dar maine?

  • Cati bani ai alocati pentru cheltuieli?
  • Ce ramane pentru economisit?
  • Care sunt datoriile curente?
  • In cat timp poti sa scapi anticipat de ele?

Unii reusesc, altii...inca incearca. Dar perseverenta este calea spre reusita.

Deci, iata punctul de pornire, cei 7 pasi de baza pentru organizare buget personal, astfel incat viata ta sa devina mai buna:

1. Fa diferenta dintre "vreau" si "trebuie", dorinta versus necesitate.

"Vreau" este dominat de impulsivitate, lipsa de control a emotiilor, continua comparare cu ce au cei din jur, incercarea de a susbtitui o lipsa de moment, o tensiune, stres,  cu ceva care sa dea "fericire": o achizitie noua, shoppping, ceva bun de mancare, o rasplata de moment.

2. Fii mai puternic decat emotiile

Controleaza ceea ce simti. Emotiile sunt parte din noi, dar pot fi controlate, astfel incat sa nu dam buluc la magazin de cate ori ne simtim presati de problemele vietii. Totul se poate face logic, cumpatat, gandit inainte.

3. Gandeste-te si la ziua de maine.

Planifica zilnic ce ai de facut, ce trebuie prioritizat si ce nu. Fa planuri pe termen lung, ce ai de achitat, ce datorii trebuie finalizate, ce investitii majore trebuie sa faci in viata ta, cum faci rost de suma necesara etc.

Daca astazi ai un venit mai mare, nu cheltui tot ce ai. Seteaza-ti niste limite, fa economii cand poti, nu te intinde mai mult decat poti duce si peste 1 an si peste 10 ani. Anticipeaza, planifica, gandeste-te pe termen lung. 

4. Fara sacrificii nu se face nimic.

Cand iti setezi un obiectiv mai mare, ce necesita o suma de bani care nu se face peste noapte, trebuie sa ai in vedere ca pentru o perioada de timp vei lucra si vei strange bani pentru acest scop.

O perioada va trebui sa renunti la multe placeri, sa te limitezi la cheltuit bani in oras, shopping, vei cumpara mai putin, dar asa vei avea cat mai mult sau poate toata suma necesara pentru a face ceea ce ti-ai planificat.

Citeste si: Regula 1 RON/ zi - cea mai usoara cale sa economisesti bani

5. Fii atent la datorii.

Nu iti face datorii ca sa cumperi ceea ce vezi la altii: haine, accesorii, masini, gadget-uri, telefoane etc. Concentreaza-te pe ceea ce iti este necesar tie! In conformitate cu bugetul disponibil la momentul prezent.

Singurele datorii sunt cele pe care le poti returna usor si care te ajuta sa iti cresti nivelul de viata personal. Nu te indatora mai mult decat poti duce. Fii responsabil cu banii tai, pentru ca banii inseamna munca, timp, viata.

Citeste si: Bulgarele datoriilor – ce este si cum iesi din el?

6. Fa calculele.

Administrarea finantelor personale nu necesita studii la academii de renume. Este vorba de multa atentie, planificare, calcul: ce venit am, ce cheltuieli am, ce pot taia, ce pot reduce, unde ma pot abtine, unde e nevoie de schimbare.  

Este nevoie doar de investitie permanenta in educatia proprie si operatii artimetice de baza.

7. Educa-te financiar.

Internetul este plin de articole despre organizarea bugetului, educatie financiara, sfaturi pentru economisit bani. Tine doar de tine daca vrei sa faci mai mult pentru bunastarea ta, pentru economisirea si buna gestionare a bugetului alocat tie si familiei tale.

Citeste si  -  GHID Card de CREDIT: click aici!

AXI Card: pana la 3000 RON, pentru cheltuieli urgente sau pentru bani intre salarii! Lunar!

  • Poti sa faci cumparaturi in orice magazin sau online, sau poti retrage numerar de la orice bancomat din Romania, fara sa platesti comision de retragere;
  • Poti solicita cardul de credit AXI Card online prin completarea unui formular simplu, dupa care te vom suna cu detalii; sau ne poti suna la telefon 031 90 33 si te ajutam noi
  • Fara comisioane pentru emitere si administrare card;
  • Fara comision pentru retrageri de numerar de la bancomate in Romania;
  • Livrare gratuita a cardului de credit la adresa furnizata de tine;
  • SMS gratuit pentru tranzactiile efectuate si sumele datorate;
  • Acces online la profilul personal de client, extras de cont si plati;
  • Servicii non-stop pentru client – asistenta tehnica.

Solicita AXI Card: cardul de credit cu limita de pana la 3000 RON.

0 comentarii