împrumut rapid Ce este și cine poate să beneficieze de el 2024

Ce este un împrumut rapid și cine poate să beneficieze de el

blog-calendar-icon Created at: 22.02.2024
blog-views-icon 151

Un imprumut rapid este soluția care te poate salva în momente de impas financiar. Pentru a fi așa trebuie ca procesul de aplicare și aprobare a unui credit să fie cât mai scurt posibil. În momentul în care o persoană solicită creditul nu vrea să mai aștepte săptămâni întregi până să intre în posesia banilor, așa cum se întâmplă deseori în cazul unui împrumut bancar. 

Soluția vine însă la de instituțiile financiare nebancare. Împrumutul rapid de la acestea poate fi obținut în curs de câteva ore. Pentru a facilita procesul de aprobare, ai și tu o contribuție importantă. În momentul aplicării este important să te asiguri că ai introdus toate informațiile corect și că ești eligibil pentru un credit rapid online. La fel ca și în cazul oricărui alt credit, vor exista o serie de condiții pe care aplicantul trebuie să le îndeplinească. Printre condițiile general valabile la toate IFN se află vârsta și venitu. Pot aplica pentru creditare online doar persoane peste 18 ani, în unele cazuri vârsta minimă impusă fiind chiar mai mare. Fiecare IFN își stabilește propriile reguli în acest sens. Apoi, un aspect foarte important este cel al venitului. Nu poți primi suma de bani de care ai nevoie dacă nu ai un venit constant. In baza acestuia se va calcula și suma maximă pe care o poți obține. Dovada venitului poate fi făcută în mai multe feluri. Deoarece solicitarea și eliberarea unei adeverințe de salariu de la locul de muncă poate dura chiar și câteva zile, majoritatea IFN au renunțat la aceasta. Pentru a face dovada unui venit, cel mai des este solicitat un extras de cont bancar. Acesta poate fi solicitat ușor din home banking, fără să fie nevoie să te deplasezi la bancă. În extrasul de cont trebuie însă să fie vizibilă și sursa salariului/venitului constant încasat.

O altă metodă pusă în practică este cea a verificării veniturilor în evidențele ANAF. Pentru acest lucru tu nu trebuie să furnizezi numai codul numeric personal. 

După cum se poate observa, sunt mai multe metode disponibile. Fiecare instituție financiară nebancară decide care este metoda prielnică pentru a verifica eligibilitatea unui client. 

Câți bani poți primi la un imprumut rapid

Chiar dacă procesul de verificare nu este la fel de complex ca și în cazul băncilor, vei putea primi sume mari de bani și la un imprumut rapid. Nu există însă o valoare minimă și maximă care să fie agreată de toate instituțiile financiare nebancare. Fiecare are propriile limite de credit si reguli. Acest tip de împrumuturi este ideal și pentru perioade scurte, de câteva luni, dar și pentru un credit de durată mai lungă. Perioada maximă pe care se poate întinde un astfel de credit este 5 ani. În momentul în care ți se calculează valoarea creditului și rata lunară, poți solicita și o perioadă de rambursare personalizată. 

De ce trebuie să te ferești la un imprumut rapid 

Nu toate împrumuturile au condiții avantajoase. În cazul în care observi că ți se solicită comision de analiză dosar și alte taxe mari de administrare cont, ia în calcul o altă ofertă. Din fericire, există foarte multe alternative și nu vei duce lipsă de oferte. Acestea trebuie însă triate cu atenție. 

O metodă bună de comparație a creditului este prin DAE - Dobânda Anuală Efectivă. Aceasta îți prezintă costurile totale pe care le vei avea cu un credit. 

Cine poate aplica pentru un imprumut rapid

Orice persoană care a împlinit 18 ani și are un venit constant poate solicita un credit. În general, vârsta maximă la care poți cere un împrumut este 70 de ani. 

În cazul în care ești înregistrat în Biroul de Credit cu istoric negativ poți întâmpina probleme. Majoritatea băncilor și instituțiilor financiare nebancare se feresc de clienții rău-platnici. Sunt însă și excepții. Cu toate acestea, pentru a-ți crește șansele de a primi un credit, îți recomandăm să-ți plătești tot timpul ratele la timp și să eviți să ajungi în evidența Biroului de Credite. Dacă totuși ai întâmpinat probleme financiare și ai fost înregistrat, asigură-te că îți achiți toate restanțele și ratele fără alte întârzieri. 

Exemplu de imprumut rapid

Unul dintre cele mai bune împrumuturi rapide la care poți apela este AXI Card. Poți beneficia de această linie de credit timp de 5 ani, iar durata poate fi ulterior prelungită. Atunci când ai nevoie de o sumă de bani vei avea la dispoziție cardul. 

Procesul de aplicare este foarte ușor. În câteva minute ai rezolvat totul. Trebuie să accesezi site-ul axi-card.ro și să completezi formularul online. Mai simplu de atât nu se poate, fără adeverință de salariu, extras de cont și alte documente inutile. Ți se solicită doar date personale (nume, prenume, număr de telefon, adresă de e-mail și cod numeric personal). Tot în cadrul cererii poți opta pentru semnarea contractului online. O copie a acestuia îți va fi trimisă și ție, evident. Practic, acest credit este 100% online. 

După ce îți este analizată cererea și datele introduse, reprezentanții companiei te vor anunța dacă ești eligibil/ă pentru un credit. Totodată, acesta este momentul în care vei afla și care este suma maximă pe care o poți primi pe card. 

Spre deosebire de alte credite clasice, la AXI Card vei beneficia de avantajele unei linii de credit. Asta înseamnă că tu nu trebuie să plătești rate lunare imediat după ce ai semnat contractul de credit. Dacă nu folosești cardul, nu ai nimic de plată. La finalul lunii în care ai folosit prima dată cardul îți va fi specificat și care este suma minimă pe care trebuie să o achiți. 

Acest tip de funcționare îl face AXI Card un imprumut nebancar foarte util și ca soluție de rezervă. Poți aplica oricând pentru acest card și îl poți păstra doar pentru nevoi urgente. Astfel ai întotdeauna o rezervă financiară pe care o poți folosi cu încredere. 

În ceea ce privește dobânzile aplicate, ai la dispoziție două variante. Dacă ai folosit o sumă de bani și o returnezi în totalitate la prima dată scadentă ți se aplică o dobândă 0,19%/zi, adică 5,9%/lună. Ex. dacă ai folosit 1.000 de lei în cursul acestei luni, în perioada 1-5 din următoarea lună vei returna 1.059 lei. 

Nu uita însă plătești cel puțin suma minimă până în data de 5. În caz contrar ți se vor aplica dobânzi de penalizare pentru fiecare zi de întârziere. Iar dacă întârzierile persistă și sunt de lungă durată, vei fi înregistrat la Biroul de Credit. Evită acest lucru și achită la timp creditele și ratele lunare. 

Descoperă toate beneficiile acestui tip de credit direct pe pagina axi-card.ro și aplică cu încredere pentru un imprumut rapid.

0 comentarii