De unde pot solicita bani împrumut în România?

De unde pot solicita bani împrumut în România?

blog-calendar-icon Created at: 21.02.2024
blog-views-icon 157

Viața poate uneori să ne arunce în cale provocări financiare neașteptate, iar în astfel de momente, împrumutul de bani poate oferi o soluție foarte necesară. Dacă nu reușești să găsești soluții la problemele financiare, poți solicita bani împrumut. Înainte de a face acest lucru este esențial să înțelegi opțiunile disponibile și cum să analizezi peisajul împrumuturilor. În cele ce urmează, vom explora diferitele surse din care poți solicita bani împrumut și care sunt pașii de urmat pentru a obține unul. 

Înțelegerea peisajului împrumuturilor în România

România, la fel ca multe alte țări, are o piață de creditare diversă care răspunde nevoilor financiare ale persoanelor fizice și juridice. De la băncile tradiționale la instituțiile financiare nebancare și inițiativele guvernamentale, există multiple căi de explorat atunci când cauți un împrumut. 

Surse tradiționale de împrumut în România

Înainte de a accesa un împrumut trebuie să știi care sunt principalele locuri de unde poți obține bani. Cele două resurse majore de credite sunt băncile și instituțiile financiare nebancare. 

Bănci comerciale

Băncile comerciale sunt una dintre sursele principale de împrumut de bani în România. Aceste instituții oferă o gamă largă de produse financiare, inclusiv împrumuturi personale, credite ipotecare și împrumuturi de afaceri. Atunci când te împrumuți de la o bancă, poți beneficia de sume mai mari de împrumut. Acestea îți vor fi acordate în funcție de venitul încasat dintr-un salariu, pensie sau alte surse. 

Instituții financiare nebancare

În ceea ce privește instituțiile financiare nebancare, cunoscute și sub denumirea de IFN, sunt entități care oferă servicii financiare, dar nu au o licență bancară. Aceste instituții oferă opțiuni alternative de împrumut (credit rapid online) și se adresează persoanelor care nu îndeplinesc criteriile stricte ale băncilor tradiționale. În cazul unui împrumut de la IFN-uri, poți obține banii în cont în doar câteva ore după ce ai depus o cerere de împrumut. Împrumutul rapid poate fi accesat de orice persoană care are cetățenia română, cel puțin 18 ani împliniți și o sursă stabilă de venit. Condițiile exacte de creditare online le poți afla de la fiecare instituție financiară nebancară în parte. Cert este că vei putea obține un credit 100% online, fără să fie necesar să te deplasezi la sediul fizic al vreunei agenții. 

La fel ca și la bănci, fiecare IFN își stabilește propriul set de reguli de creditare. Vei putea observa că la unele se impune o vârstă de minimum 18 ani împliniți, în timp ce la altele poate fi de 20, 21 sau chiar 22 de ani. 

Chiar și așa, aceste credite IFN te pot ajuta să-ți rezolvi cu rapid o urgență. De cele mai multe ori, aprobarea unui astfel de credit vine în doar câteva ore sau chiar minute, spre deosebire de băncile clasice, unde poate dura chiar și săptămâni. 

Un astfel de credit rapid este și AXI Credit. Acesta poate fi accesat foarte ușor și este disponibil chiar și pentru clienții care au un istoric negativ la Biroul de Credit. Pentru a putea solicita un împrumut AXI Card trebuie doar să accesezi site-ul axi-card.ro și să apeși pe butonul „APLICĂ ACUM”. Vei fi redirecționat către pagina de aplicare, unde poți să-ți completezi datele personale. În chestionarul de aplicare ți se solicită numele și prenumele, numărul de telefon, adresa de e-mail și codul numeric personal (CNP). Acestea sunt toate informațiile pe care trebuie să le furnizezi în procesul de aplicare. Nu ai nevoie de o adeverință de salariu, extras de cont bancar sau alte documente de venit. 

Dacă răspunsul primit este pozitiv, vei putea semna actele online pentru a parafa împrumutul. O altă metodă este să-ți fie livrate actele prin curier și tu să le semnezi și returnezi către companie. AXI Card îți va fi livrat la adresa aleasă și tu vei putea să-l folosești imediat după ce intri în posesia lui. Este foarte important de precizat faptul că vei putea să folosești cardul în multiple moduri. Poți face plăți la POS, la cumpărături online, dar și în străinătate. Descoperă toate avantajele AXI Card direct pe site-ul axi-card.ro.  

0 comentarii