AXI CARD - Nu te imprumuta la familie sau prieteni

De ce este nu e o idee buna sa te imprumuti la familie sau prieteni?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 03.07.2018
blog-views-icon 2719

Uneori cu totii ajungem in situatii financiare dificile, cand abilitatea de a gasi bani repede este vitala. In asemenea situatii mare parte dintre noi evitam sa ne adresam bancilor sau institutiilor financiare din cazua formalitatilor incluse in proces, timpul lung de asteptare in probarea creditului, si dobanda semnificativa care va trebui platita odata ce imrpumutul se aproba. Din acest motiv, suntem mai deschisi la posibilitatea de a imprumuta bani de la parinti sau prieteni. Desi ideea asta pare buna, defapt ascunde multe probleme. In urmatoarele paragrafe iti prezentam cateva argumente impotriva acestei decizii de a imprumuta bani de la oamenii care iti sunt aproape.

Tensiuni crescute

Oricat de putenica ar fi prietenia sau increderea intre tine si persoana respectiva, trebuie sa iti amintesti ca banii pun o mare tensiune pe prietenii. Oricand intervine subiectul banilor intre voi, relatia de prietenie se poate trasforma repede in rau. In asemenea cazuri, nu uita ca problema implica o persoana la care tii, cineva care a stat langa tine mult timp, cineva care stie si partile bune si rele si greselile pe care le-ai facut in viata personala si financiara. Din acest motiv, aceasta persoana te-a observat cu grija si a vazut (fara sa vrea uneori) fiecare cheltuiala emotiva pe care ai facut-o. Ultima cu siguranta va adduce tensiune si anxietate intre voi. Pe de o parte, persoana care ti-a dat banii imprumut, isi va face griji pentru orice decizie sau actiune din partea ta care ar putea cauza intarziere sau complicatii in plata imprumutului. Pe de alta parte, este putin probabil sa iti placa sa auzi cum cineva se implica in viata ta sau face constant remarci despre cum iti petreci timpul si iti cheltui banii.

Nu exista termeni clari

Deobicei un imprumut asa informal nu are un contract sau alta procedura sau conditie legala. Asta este fara dubiu in cutit cu doua taisuri. Este foarte important sa realizezi ca, poti sa fii foarte neplacut surprins de comportamentul celor apropiati tie, in situatii care implica bani. Daca nu ai o intelegere scrisa, termenii platii, cum ar fi suma datorata si perioada, pot fi schimbate usor. Acest scenariu devine foarte posibil daca persoana care ti-a dat imprumutul, are nevoie de bani. Exact din acest motiv, un contract/intelegere de imprumut sunt esentiale cand vine vorba despre imprumut. Aceste documente, cand sunt facute dupa legislatia in vigoare, definesc drepturile si obligatiile fiecarui partener.

Eviti intalnirile cu familia sau prietenii

Chiar daca ceilalti membrii din familie (sau cerc de prieteni) nu cunosc situatia ta financiara, tu si “creditorul” tau veti sti. Asta ajunge sa transforme intrunirile acestea neplacute si ciudate. Fara dubiu te vei simti putin ciudat, stiind ca datorezi bani persoanei cu care iei cina. Si daca creditorul tau nu este deloc discret si simtit, persoana respectiva poate spune tuturor ce dificultati financiare ai ceea ce te va face sa te simti umilit.

Eternul indatorat

Este foarte posibil ca vei deveni unul daca imprumuti bani de la prietenul sau ruda nepotrivita. Unii au tendinta sa creada ca, daca ti-au facut o favoare odata, intr-o perioada mai grea a vietii tale (mai ales daca situatia necesita asistenta lor fiannciara) vei fi indatorat pentru totdeauna. Ba mai mult, acesti oameni nu sunt rusinosi deloc in a-ti reaminti acest fapt, chiar si dupa ce ai replatit banii si datoria dintre voi s-a sters. Din acest motiv, uneori sa ceri un imprumut de la un prieten sau o ruda poate insemna sa fii presat sa faci favoruri si servicii chiar si ani dupa ce ai replatit imprumutul.

Plata datoriei ca prioritate scazuta

In final, cand creditorul este cineva apropiat tie, poti considera imprumutul o prioritate mai mica comparativ cu altele pe care le ai. Uneori faci asta fara sa vrei, si nu o faci cu intentie rea. In realitate insa, acest mod de gandire poate rezulta in degradarea relatiei dintre tine si prietenul tau care ti-a dat imprumutul.

Acum stii ce situatii neplacute poate aduce un imprumut de la un prieten apropiat sau un membru de familie. Daca vrei sa eviti aceste probleme, ar trebui sa profiti de benficiile cardului de credit AXI Card. Acest card iti va da banii necesari cand ai nevoie si te va ajuta sa te pui pe picioare repede. Cardul de credit AXI Card este mereu langa tine si se potriveste nevoilor si cerintelor tale.

0 comentarii