Economiseste cand cumperi electrocasnice

Cum sa economisim cand cumparam electrocasnice?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 22.05.2019
blog-views-icon 1716

Cei mai multi dintre noi nu ne gandim mult la electrocasnicele noastre. Asta pana cand nu mai functioneaza si trebuie sa cumparam altele noi. Inlocuirea oricarui aparat electrocasnic important este o achizitie majora, dar nu trebuie sa iti distruga complet bugetul. Mai jos cateva modalitati pe care le poti folosi cand esti in cautare de electrocasnice si vrei sa si economisesti.

Concentreaza-te pe functionalitate

Electrocasnicele moderne sunt dotate cu tot felul de functionalitati interesante si utile. Dar cate dintre ele contribuie cu adevarat la functionarea dorita a aparatului? Concentreaza-te pe ce ai nevoie de la acel aparat ca sa fie cat mai eficient si incearca sa ignori toate elementele extraordinare. Vei economisi bani la achizitia initiala si pe termen lung, vei evita reparatiile costisitoare ale unor functionalitati inutile.

Considera produse resigilate sau expuse

Desigur, nimeni nu vrea sa cheltuiasca bani pe un aparat nou care pare sa fi cazut de pe un camion. Dar cateva zgarieturi sau urme de lovituri neclare care sunt abia vizibile pot duce pretul mult mai jos si astfel economisesti considerabil. La fel si cu modelele expuse. Daca nu te deranjeaza sa primesti produsul fara ambalajul original (care oricum nu are nici un rost), intreaba daca modelul expus este disponibil pentru cumparare.

Asteapta o promotie

Uneori este usor sa iti dai seama cand un aparat este pe ultima suta de metri. In aceste cazuri, este bine sa petreci ceva timp cautand un deal bun sau macar afland preturile pe piata inainte sa devine urgenta majora. Electrocasnicele au reduceri frecvent. Dupa ce ai ales modelul dorit, cere sa fi anuntat data viitoare cand exista o reducere disponibila.

Schimba cel vechi

Desi nu este o practica universala, unii distribuitori de electrocasnice accepta schimburi, similare cu programul „rabla” la autovehicule. De obicei, dealerii locali mai mici adopta aceasta practica insa si lanturile mari de electrocasnice au inceput sa primeasca produse vechi. Investeste putin timp in cercetarea online sau in apelarea dealerilor din zona pentru a afla daca poti economisi oferind la schimb vechiul frigider sau masina de spalat.

Cauta combinatii de produse

Daca ai nevoie de mai multe electrocasnice de bucatarie noi in acelasi timp sau vrei sa inlocuiesti masina de spalat si uscatorul intr-o singura lovitura, un deal-pachet este alegerea buna. Dealerii de electrocasnice ofera frecvent reduceri atunci cand cumperi mai multe produse. Afla ce sunt dispusi sa ofere pentru un astfel de pachet si nu iti fie frica sa negociezi - ai putea sa economisesti si mai mult!

Recicleaza

Multe companii de utilitati la nivel national ofera programe de reciclare a aparatelor electrocasnicelor. Vor lua vechiul tau frigider sau congelator (si in unele zone, aparate mai mici cum ar fi aparatele de aer conditionat), se asigura ca toate componentele sunt reciclate in siguranta si iti vor trimite o anumita reducere per aparat. Termenii si conditiile exacte variaza in funcție de furnizor. Pur si simplu cauta "reciclare electrocasnice" plus numele orasului pentru a vedea daca furnizorul iti ofera acest serviciu.

Cardul de credit AXI Card este solutia cea mai potrivita pentru consumatorul modern, al carui viata se invarte in jurul cumparaturilor in mall, calatoriilor in afara tarii si multe altele. Cardul AXI este un card international sub sigla MasterCard cu care poti face plati aproape oriunde in lume. Alege AXI Card si fa-ti viata mai usoara si buna!

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii