5 discutii financiare absolut necesare

5 Discutii financiare pe care trebuie sa le ai cu....

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 24.10.2019
blog-views-icon 1452

Daca a vorbi cu altii despre probleme financiare te face nervos, nu esti singur. Majoritatea oamenilor ar face mai degraba orice altceva decat sa aiba „discutii despre bani”. Dar evitarea vorbirii despre probleme importante nu le va face sa dispara si poate sa-ti dauneze viitorului financiar. Iata cu cine ar trebui sa discuti de bani in curand si despre ce ar trebui sa vorbiti.

Jumatatea ta

Daca aceste cuvinte, impreuna cu „discutie despre bani” te sperie, continua sa citesti, va fi foarte distractiv! Trebuie sa discuti cu jumatatea ta despre planurile de calatorie pe anul viitor. Ai evenimente familiale precum nunti sau reuniuni planificate? Mergeti in escapade cu grupuri de prieteni? Sau poate ca vrei sa organizezi o escapada draguta si relaxanta doar pentru voi doi. E bine sa planifici suficient de mult in avans, astfel incat sa poti incepe sa pui bani deoparte pentru calatorii in acest an si sa nu te umpli de datorii asteptand pana in ultimul moment si folosind un card de credit pentru a-l plati.

Seful tau

Probabil ca vei avea o evaluare oficiala a performantei programata la un moment dat in cursul anului, dar asta nu inseamna ca trebuie sa astepti pana atunci sa vorbesti cu managerul despre viitorul tau. Programeaza-ti o intalnire individuala pentru a-ti verifica planurile si obiectivele pentru anul in curs si a afla ce ar trebui sa faci acum pentru a asigura o evaluare stralucitoare - si poate o crestere a salariului - cand va fi momentul oportun.

Copilul tau fie ca e in liceu sau facultate

Discutiile despre intentia copilului tau de a urma colegiul trebuie sa inceapa inca din clasa a saptea sau a opta. Daca ai economisit bani intr-un fond de facultate, anuntati-i ca ajutorul va fi disponibil daca decid sa urmeze o facultate. Vorbim despre imprumuturi pentru studenti si de ce ar trebui utilizate cu moderatie. Incurajeaza-ti copilul sa verfice oportunitati de bursa si sa aplice pentru ele cand va veni momentul. Nimic nu trebuie sa fie pus la punct, dar inceperea acestor conversatii din timp si ii va tine pe toti pe aceeasi pagina despre planurile viitoare.

Parintii tai pensionari

Varstnicii sunt deosebit de vulnerabili la furtul de identitate si inselatorii financiare. Daca parintii (sau bunicii) folosesc un computer, asigura-te ca au instalat un antivirus care este la zi si invatati-i cum sa recunoasca inselatorii de phishing sau alte metode de furt de date, hotii (de identitate sau altfel) pot incerca sa obtina acces la informatiile lor financiare. De asemenea, anuntati-i sa fie atenti la escrocherile telefonice care le solicita sa dezvaluie informatii personale sau bancare prin telefon.

Tine insuti

O.K. Deci, nu trebuie sa vorbesti cu tine (doar daca chiar vrei). Dar trebuie sa faci bilantul situatiei tale financiare, unde ai dori sa te afli pana la sfarsitul anului si sa faci un plan pentru a ajunge acolo. Probabil ai auzit zicala „Un obiectiv fara un plan este doar o dorinta” si asta se aplica cu siguranta viitorului tau financiar. Imparte-ti obiectivele in pasi realisti si realizabili si vei fi uimit de progresele pe care le faci in fiecare luna.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii