Cum treci de probleme financiare fara cardul de credit?

Cum trecem peste un impas financiar fara folosirea cardului de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 08.10.2019
blog-views-icon 1312

Se intampla tuturor la un moment dat. Soldul contului tau bancar se goleste, dar mai raman cateva zile pana iei salariul. Fie ca urmare a unei planificari slabe sau a unor cheltuieli neasteptate, nu este niciodata distractiv sa te regasesti intr-o criza temporara de bani. Cand se confrunta cu aceasta situatie, multi apeleaza la carduri de credit cand raman fara bani pana cand vor avea din nou numerar in buzunare. Din pacate, acest lucru lasa doar facturi mai mari in urma. Incearca aceste sugestii pentru a trece mai usor peste o perioada fara bani fara a utiliza cardurile de credit.

Respira adanc

A fi falit temporar nu este un sentiment bun, dar nu este momentul sa intri in panica. Opreste-te, respira si fa bilantul situatiei. Aminteste-ti ca este doar temporar si se va rezolva de la sine situatia atunci cand vei fi platit din nou. Petrece ceva timp gandindu-te la ceea ce te-a dus unde esti acum. Poate ca ai cheltuit bani prea repede si usor sau nu te-ai deranjat sa faci un buget. Decide modalitatile de a-ti schimba obiceiurile financiare, astfel incat sa nu te mai regasesti in aceasta situatie.

Mananca ce ai acasa

Acum nu este momentul sa fii mofturos la mancare. Sansele sunt ca ai o multime de mancare in camara si congelator, pentru care nu ai avut timpul necesar sa le pregatesti. Prepararea meselor din alimentele pe care le ai deja poate fi o provocare distractiva. Si atunci cand toate dau gresi, limiteaza-te sa mananci orez si fasole sau PB&J timp de cateva zile, iti va umple burta si te va impiedica sa cheltuiesti bani pe care nu ii ai. Cand finantele tale se imbunatatesc, concentreaza-te pe stocarea frigiderului cu aceste alemente de baza, astfel incat sa ai mereu la indemana alegeri sanatoare si rapide.

Nu mai pastra maruntisul

Stii borcanul sau cutia care se plina de maruntis adunat de care nu iti pasa in general?  Acesti bani reali te pot ajuta sa te descurci pana la salariu. Le poti duce de exemplu la un magazin tip Mega Image unde se cantaresc si ti se schimba in bancnote sau le poti duce la banca in acest caz insa trebuie rulate. Probabil vei fi surprins de cat de multi bani ai in maruntis. Foloseste banii pentru necesitati urgente, precum un plin de benzina sau o sacosa cu alimente de baza.

Foloseste cardurile cadou

Daca aduni si pastrezi carduri cadou, nu exista un moment mai bun pentru a le folosi. Foloseste carduri cadou sa comanzi mancare de la restaurant care se poate imparti in mai multe mese. Cardurile cadou de uz general foloseste-le pentru produse alimentare sau cosmetice, exemplu cardul de Carrefour.

Fa o pauza sociala

Cand gasca ta se grabeste spre happy hour sau prinde cel mai recent blockbuster, nu este usor sa pleci. Dar atunci cand esti intr-o criza de bani, este cel mai inteligent lucru. Aminteste-ti, incerca sa eviti utilizarea cardurilor de credit - in special pentru ceva atat de comun ca plata unei note de bere la bar sau vizionarea unui film. Spune-le prietenilor tai ca vei face parte din brigada data viitoare sau invita-i sa petreaca o noapte de jocuri sau un film la tine acasa, va fi mult mai bine. Va veti distra impreuna si nimeni nu va trebui sa cheltuiasca bani.

Daca traiesti de la salariu la salariu si nu ai bani cum ti-ai dori, este timpul sa faci anumite schimbari pozitive. Poti cere consiliere financiara si poti sa pregatesti un buget care te va ajuta sa nu mai folosesti cardul de credit in ecces.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii