Ce inseamna 3D Secure la cardul tau de credit

Ce inseamna 3D Secure?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 26.09.2019
blog-views-icon 2546

3D Secure (3-domain secure), numit si Autentificare plati este un protocol de Securitate care este menita sa previna frauda in tranzactiile cu cardurile de debit si credit. In mod curent, serviciul este oferit de Visa si MasterCard sub numele autentificat de catre cei doi emitenti de carduri ca si SecureCode.

Autentificare platitor este un proces compus din trei parti: cumparatorul (banca responsabila de procesarea platii) si emitentul (ex. Visa si MasterCard).

Cum activezi sau beneficiezi de 3D Secure?

Daca vrei sa activezi acest serviciu, emitentul cardului trebuie sa ti-l ofere ca si serviciu. Detinatorul cardului trebuie sa furnizeze cateva date personale pentru a creea un cod PIN care va fi repartizat cardului de credit sau debit. Aceasta caracteristica permite bancilor identificarea utilizatorului cand cumpara bunuri sau servicii.

Va cere automat parola de 3D Secure de cate ori un detinator cumpara ceva online de la retailer-ul participant, si nici o tranzactie online nu se poate face fara asta. Insa, se poate intampla ca, desi esti inregistrat in acest program, se poate sa nu ti se ceara parola la platile online, asta inseamna ca retailer-ul nu este parte din reteaua de 3D Secure din aceasta cauza trebuie sa cauti logo-ul Verified by Visa sau Mastercard SecureCode.

Parola de inregistrare pentru fiecare card trebuie generata independent si nu se poate anula. Insa, in cazul in care cardul este reinnoit, nu trebuie inregistrat din nou, daca se anuleaza cardul serviciul se anuleaza odata cu cardul.

Tranzactiile online facute de detinatorii care nu sunt inregistrati in programul Autentificare plati vor folosi cardul normal.

Avantajele 3D Secure

Unul dintre avantajele serviciului 3D Secure este ca, reduce considerabil frauda. Face si cumparaturile/comertul online mai sigur este usor de folosit, increderea clientului creste online, ajuta la loialitatea de brand si creste cumparaturile online.

Functionarea serviciului 3-D Secure implica efortul comun al bancilor emitente de carduri, al bancilor cu care posesorii magazinelor virtuale au incheiat contracte de acceptare la plata a cardurilor, al comerciantilor respectivi si al organizatiilor internationale de carduri. Pe masura ce tot mai multe magazine virtuale impreuna cu bancile lor si tot mai multe banci emitente de carduri adera la acest serviciu, creste increderea tuturor partilor implicate in tranzactiile pe Internet si implicit volumul acestora, scazand concomitent riscul de frauda.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii