5 Decizii financiare care te vor ajuta

5 Decizii financiare pe care le vei regreta

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 30.08.2019
blog-views-icon 1241

Cu totii am facut greseli cu banii la un moment dat in viata noastra. Exista insa unele decizii financiare pe care este bine sa le eviti cu orice pret. Sunt lucruri care pot afecta finantele tale nu doar azi, dar si in viitor. Iata cinci decizii banesti pe care le vei regreta:

Nu urmaresti un buget

Sa zicem ca ai destui bani in fiecare luna pentru a-ti plati facturile, pentru a contribui la economii si chiar pentru a te rasfata un pic. In acest caz, nu ai nevoie de buget, nu? Gresit! Toata lumea are nevoie de un buget. Tinanad cont de banii care intra in casa, unde se cheltuie si pe ce anume, este singura modalitate prin care poti obtine o situatie exacta asupra starii finantelor tale. Dupa ce vei vedea cum se aduna toate aceste cheltuieli zilnice, exista sanse mari sa vrei sa adopti anumite obiceiuri de economisire de bani care iti vor permite sa iti atingi mai rapid obiectivele financiare.

Nu economisesti pentru urgente

Cititorii obisnuiti ai acestui blog stiu ca ne axam puternic pe ideea construirii si mentinerii unui fond de urgenta. Este un cont de economii alocat strict pentru a fi utilizat in cazul unei urgente reale. Aceasta poate include boala sau accident, reparatii majore la casa sau masina sau chiar pierderea locului de munca. Daca nu ai bani pusi deoparte pentru situatii de urgenta, ramai vulnerabil la a-ti plati datoria la cardul de credit. In mod ideal, ar trebui sa recurgi la un fond de urgenta care poate acoperi cel putin trei luni de cheltuieli de zilnice, insa orice suma economisita este un pas in directia corecta.

Platesti suma minima la cardul de credit

Acesta poate fi inceputul unei datorii coplesitoare la cardurile de credit. De multe ori, efectuarea platii lunare minime la cardul de credit abia acopera dobanda acumulata pentru luna respectiva. Intr-o lume perfecta, nu am fi avut niciodata sold pe cardul de credit si am fi platit soldul integral in fiecare luna. Daca acest lucru nu este posibil, fii sigur ca faci o plata cat mai mare in fiecare luna pentru a sterge rapid datoria.

Nu faci planuri pentru pensie

Este tentant sa crezi ca poti amana economiile pentru pensionare. Dar daca astepti pana la 40 sau 50 de ani inseamna ca vei fi sub presiune pentru a economisi suficient incat sa te retragi pana la mijlocul anilor 60. Anii trec mai mult mai repede decat iti poti imagina. Trebuie sa incepi sa economisesti pentru pensionare cat mai curand posibil asa vei fi pregatit din timp si vei avea mai multe optiuni.

Nu economisesti pentru educatia copiilor tai

Desigur, nu exista nicio modalitate de a sti cu siguranta daca copilul tau va opta pentru o educatie superioara. Dar putem sa presupunem ca asa va fi, daca nu ai economii pentru acest scop, copilul tau va trebui sa se bazeze pe imprumuturi pentru studenti. Daca tu sau copilul tau ai deja de-a face cu sarcina datoriei unui astfel de imprumut, sfatul nostru este sa ceri ajutor de la consilieri financiari ca sa nu devina o povara si mai mare.

Cardul tau de credit AXI card nu are comisioane ascunse si nici taxe abuzive. Acest card de credit flexibil si avantajos iti ofera transparenta totala cand vine vorba despre tranzactiile tale. Primesti SMS lunar cu suma minima de plata si soldul cardului precum si contul in care trebuie sa achiti ca sa stii mereu exact unde stai. Ai si contul tau online unde poti sa urmaresti toate tranzactiile facute, asa daca vezi ceva suspicios poti sa actionezi rapid.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii