Ce sa nu platesti cu cardul de credit?

5 lucruri care nu se platesc cu cardul de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 26.06.2019
blog-views-icon 1521

Atunci cand este folosit cu intelepciune, un card de credit este un instrument financiar valoros care poate ajuta la construirea si mentinerea unui credit bun. Din pacate, este mult prea usor sa te bazezi pe  cardurile de credit ca pe un mijloc de a plati pentru lucrurile de care nu ai nevoie sau nu ti le permiti. Si uneori, chiar daca ceva este o necesitate (nu o dorinta), tot nu este o idee buna sa folosesti un card de credit pentru a plati. Iata cinci lucruri pe care sa nu le platesti niciodată cu un card de credit:

Facturi medicale

A te trezi cu o factura medicala mare si neasteptata este o frica aproape universala. Singura modalitate de a agrava situatia este sa platesti factura cu un card de credit, care adauga o dobanda unei cheltuieli deja neplanificate. Este o idee mai buna sa faci un plan de plata direct cu spitalul si / sau furnizorii medicali. Este posibil sa existe o taxa, dar va fi aproape intotdeauna mai mica decat ceea ce ai plati la cardul de credit. Acesta este unul dintre motivele pentru care sfatuim existenta unui fond de urgenta gata sa fie folosit in astfel de situatii. Daca faci acest lucru, vei putea plati factura in intregime, apoi te vei concentra pe completarea economiilor.

Plata ipoteca

Daca nu ai destui bani pentru plata ipotecii/ratei ipotecare, poate parea ca optiunea logica, responsabila este de a face plata folosind un card de credit. Cu toate acestea, nu este cazul. Este problematic din cateva motive. Vei adauga o dobanda suplimentara in plus fata de dobanda pe care o platesti deja. In plus, vei folosi o parte semnificativa a creditului disponibil, ceea ce poate duce la scaderea scorului de credit. O optiune mai buna este sa suni imediat la creditor atunci cand realizezi ca nu poti face plata.

Cheltuieli nunta

Cu costul mediu al unei nunti in Bucuresti care depaseste 20.000 de lei in unele cazuri (!), folosirea cardurilor de credit pentru a plati este o reteta pentru dezastru. Plata prin card de credit este o ispita pe care trebuie s-o depasim. In plus, inceputul unei noi vieti cu o datorie masiva de nunta va pune o presiune asupra casatoriei intr-un moment care ar trebui sa fie fericit.

Jocuri de noroc

Fie ca iei bilete la loterie sau ca ataci masa de blackjack la un cazinou local, nu o face decat daca poti plati in numerar. Folosirea unui card de credit pentru a plati jocurile de noroc este cu adevarat o situatie fara castig. Vei ramane cu nimic altceva decat datorii persistente, care vor lasa in urma cu mult amintirile de distracție pe care le aveai in acel moment. Daca te bucuri de jocurile de noroc ca o activitate de agrement, aloca o suma din bugetul tau pentru aceasta activitate si foloseste mereu bani cash.

Avansuri

Deoarece plata in avans este, in esenta, prima plata pe care o faci pentru un imprumut mult mai mare, pur si simplu nu are sens sa platesti cu cardul de credit. Daca ai facut-o, vei plati dobanda impreuna cu dobanda de la imprumut si vei avea doua plati lunare in loc de o plata a imprumutului. Ar fi mai bine sa economisesti banii de care ai nevoie pentru a face o plata in avans si pentru a incepe creditul fara datorii aditionale.

Acum stii ce sa nu platesti cu cardul de credit de acum inainte. AXI Card este un card de credit care te ajuta sa te descurci pana la salariu fara sa fii nevoit sa ceri imprumut. Folosit corect, poate deveni cel mai bun prieten, poti face cumparaturi online sau in magazine fara comisioane, poti retrage bani de la orice bancomat fara taxa de retragere.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii