Cele mai comune motive pentru neplata cardului de credit

Demitizarea celor mai comune scuze pentru neplata cardului de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 26.06.2019
blog-views-icon 1662

Cu totii suntem de acord ca plata facturilor la cardul de credit nu este distractiva. Dar plata lor cu intarziere - sau, mai rau, lipsa platilor complete - este si mai putin distractiva din cauza unor consecinte, inclusiv taxe de intarziere, rate de dobanda mai mari si scor de creditare scazut.

In timp ce tu crezi ca ai un motiv legitim de a plati cu intarziere, creditorii tai vor avea alta parere. Vom dezbate cele mai frecvente 5 scuze pentru platile lipsa si iti vom spune cum sa le eviti.

Scuza #1: Nu am destui bani sa platesc facturile

Daca ramai fara bani in fiecare luna inseamna ca este timpul sa iti evaluezi veniturile si cheltuielile si sa incepi sa urmezi un buget structurat. Sunt sanse sa ai suficienti bani sa platesti toate facturile in fiecare luna, dar nu gestionezi eficient banii. Ar putea fi, de asemenea, problema scadentelor si pe ce data cad. Daca facturile tale au scadenta in acelasi timp, poti fi intr-un cerc vicios de "sarbatoare si foamete". Afla unde se suprapun scadentele cu salariul tau si daca pot sa faci platile in mod mai uniform pe parcursul lunii. Multi creditori sunt dispusi sa colaboreze cu tine pentru a schimba datele scadente; mai ales daca inseamna ca vor fi platiti la timp.

Scuza #2: Sunt prea ocupat sa imi amintesc scadentele

Cu totii avem o viata mai plina ca niciodata, dar nu este un motiv intemeiat de a uita de platile pentru factura cardului de credit. Din fericire, exista multe modalitati de a te asigura ca platesti facturile de card de credit la timp, in fiecare luna. Poti incerca:

  • Seteaza un calendar pe telefon
  • Plateste facturile online sau prin Home Banking
  • Seteaza email-uri si telefoane de reminder
  • Activeaza plata automata

Gaseste ce functioneaza pentru tine si aplica in fiecare luna pentru a evita penalitatile, cum ar fi comisioane de intarziere, rate de dobanda mai mari, limite de credit reduse si probleme la raportul de credit.

Scuza #3: Nu gasesc factura

In stransa legatura cu scuza # 2, pierderea facturilor nu este un motiv valid sa nu platesti la timp. De fapt, nu exista nici un motiv sa mai primim facturi de hartie prin posta. Eradicarea hartiei ofera mai multa convenabilitate, mai putine deseuri si mai putina munca pentru tine. Nu va trebui sa iti faci griji cu arhivarea sau distrugerea facturilor. In plus, vei putea accesa conturile tale online, in orice moment, pentru a vedea activitatea recenta, soldul curent si data platii. De asemenea, te ajuta sa reduci pericolul de furt de identitate sau frauda de cont in cazul in care factura este furata.

Scuza #4: Am multe facturi, ma pierd

Daca esti in situatia in care cantitatea totala de facturi pe care trebuie sa platesti in fiecare luna este coplesitoare, primul lucru pe care vei vrea sa-l faci este sa te organizezi. Dar dincolo de asta, vei vrea sa iti faci timp sa te gandesti la obiceiurile tale de cheltuieli si sa faci un plan pentru a incepe sa platesti cateva facturi. Exista mai multe strategii eficiente pentru a achita datoriile cardului de credit in mod eficient.

Daca esti blocat si ti-ar placea sa ai ajutor sa iti revizuiesti datoriile si sa primesti optiuni pentru a-ti achita datoriile mai repede, consilierea online a creditelor este un loc perfect de a incepe. Este rapid, gratuit si confidential.

Scuza #5: Mai bine folosesc banii pe altceva

Toti am trecut prin asta. Cand vine vorba de plata facturilor, uneori pur si simplu nu vrei sa o faci. Preferi sa utilizezi acesti bani pentru a face ceva distractiv sau pentru a cumpara ceva care iti atrage atentia. Dar in adancul sufletului, stii ca nu este o idee buna. Renuntarea la plata facturilor nu le va face sa dispara, ci doar le face mai rau. Pe langa taxele de intarziere si pericolul asupra scorului de credit va trebui sa platesti de doua ori mai mult luna viitoare.  Deci, fii responsabil, si fa-ti platile la cardul de credit la timp, de fiecare data. Iti vei multumi mai tarziu.

Cu AXI Card iti poti vedea situatia financiara in contul tau personal ca sa fii sigur ca nu uiti sa platesti cardul tau de credit. AXI Card nu are taxe sau comisioane abuzive, poti retrage numerar de la orice bancomat fara comision de retragere, poti sa faci cumparaturi online sau in magazine, cand ai nevoie de bani AXI Card este langa tine.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii