Ce iti poate dauna scorului de credit?

Aceste actiuni iti pot dauna scorului de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 08.04.2019
blog-views-icon 2607

Aceste actiuni comune pot determina scaderea scorului tau de credit.

Acestea includ inchiderea unei linii de credit, plata unei datorii vechi si neefectuarea unei verificari a raportului de credit in mod regulat.

Multi oameni nici macar nu stiu de cat timp au datorii la cardurile de credit.

Studii recente de la CreditCards.com au constatat ca 7% dintre detinatorii de carduri nu isi amintesc cati ani au avut sold, in timp ce mai mult de jumatate spun ca a trecut mai mult de un an.

Cand ai un sold pe cardul de credit, dobanzile se aglomereaza si vei ajunge sa platesti mai mult pentru produse decat daca ai fi folosit numerar. Acest lucru poate duce la scaderea ratingului tau de credit, a declarat Ted Rossman, analist la CreditCards.com.

"O mare parte din suma pe care o datorezi este rata de utilizare a creditului - adica, cat de mult ai folosit, impartit la cat mai ai la dispozitie", a spus Rossman, adaugand ca oamenii ar trebui sa-si mentina utilizarea creditului sub 30%.

"Daca ai, sa zicem, datorii de 5.700 de lei, chiar daca ai o limita destul de generoasa de credit de 10.000 de lei, esti totusi la o rata de utilizare de 57%, care este mai mare decat cea recomandata si iti va afecta scorul de credit" a spus.

Multe alte actiuni iti pot dauna scosului de credit, spun expertii.

Plata unei datorii vechi

Se pare ca faci ceva bine: o factura veche, neplatita revine la suprafata si platesti o parte din ea.

Cu toate acestea, uneori aceste datorii sunt deja atat de vechi incat nu sunt executorii din punct de vedere legal, a declarat Katherine Lucas McKay, care se concentreaza pe datoria consumatorilor la Institutul Aspen.

Odata ce colectarea datoriilor face o evidenta a platilor tale active, este legala in multe state pentru ca datoria sa fie tratata ca noua, a spus Lucas McKay.

Adesea, cel mai usor lucru de facut, a spus ea, este sa plateasca soldul complet. "Scorul de credit va incepe sa creasca din nou odata ce inregistrarea este inchisa", a spus ea.

Alegerea unei linii de creditare

Dupa ce ai platit un card de credit, poti inchide linia de credit.

Retine ca acest lucru va duce la scaderea limitei de credit totale si, prin urmare, iti poate creste rata de utilizare - numarul de credite pe care il utilizezi fata de ceea ce ai este disponibil.

"Exista unele date de la FICO care dezvaluie ca persoanele cu scoruri de credit mai mari de 800 detin in mod obisnuit un raport de credit sub 10%", a declarat Bruce McClary, vicepresedinte de comunicare la Fundatia Nationala de Consiliere in domeniul Creditelor.

Pentru a compensa limita de credit mai mica, ar trebui sa ai o strategie de plata a soldurilor scadente cat mai repede posibil si a aduce rata de utilizare la un nivel acceptabil, a spus McClary.

Detinerea unui singur tip de credit

Zece la suta din scorul tau se refera la varietatea datoriilor tale, a declarat Matt Schulz, expert in credit la ComparCards.com.

"Daca ai avut un imprumut pentru masina, un imprumut personal, un card de credit si o ipoteca si le-ai administrat corect, probabil ca vei avea un scor mai mare decat cineva care tocmai a facut un card de credit - toate celelalte lucruri fiind egale ", a spus Schulz.

Asta pentru ca creditorii au mai multe date care sa ii ajute sa ia o decizie.

Nu ar trebui sa iti faci un imprumut pe care nu il vrei sau sa-l ai doar pentru a-ti mari putin scorul de credit, a spus el, dar "merita luata in considerare in anumite circumstante".

Neverificarea raportului de credit

Erori in raportul tau de credit pot trage in jos scorul de creditare, a spus Schulz. "Este absolut esential sa iti verifici raportul de credit cel putin o data pe an pentru a te asigura ca este corect", a spus el.

Daca observi o potentiala problema - fie o problema de raportare, fie un semn de furt de identitate sau de frauda, informeaza compania de raportare a creditelor cat mai curand posibil. "Procesul de rezolutie probabil ca nu va fi rapid sau simplu", a avertizat Schulz. "Dar merita totul.

"Nu trebuie sa lasi niciodata greseala altcuiva sa iti deterioreze finantele."

Cu AXI Card ai acces la toate informatiile creditului tau, in contul online ai toate tranzactiile effectuate pe acre le poti verifica in timp real, primesti SMS gratuity dupa orice tranzactie efectuata ca sa stii mereu cat sold ai disponibil.

Ne poti contacta oricand daca ai intrebari legate de contul tau sunand la telefon 031 90 33. Cu AXI Card totul este transparent si simplu.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii