Ponturi pentru refacerea creditului dupa somaj

Cum sa repari creditul dupa o perioada lunga de somaj

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 04.04.2019
blog-views-icon 1616

O perioada mai lunga fara loc de munca poate distruge scorul de credit. Poti face tot ce iti sta in puteri pentru a pastra scorul tau de credit, dar pe parcursul unei perioade lungi de somaj, este posibil sa trebuiasca sa iei unele decizii dificile de cheltuieli care au ca rezultat deteriorarea punctajului de credit. Odata ce incepi din nou munca si ai un salariu constant, poti incepe sa iti refacii scorul de credit.

Fa-ti o idee aspura venitului care urmeaza sa fie incasat

In primul rand, trebuie sa stii ce vei face la noul loc de munca. Acest lucru iti va oferi o idee despre stilul de viata pe care il poti permite si cat vei putea plati sa iti repari creditul. Retine ca vei avea impozite sau alte deduceri din salariul tau, astfel incat banii cu care ramai in mana pot fi cu 30-40% mai putini decat te asteptai. Primul tau salariu iti va oferi o idee reala despre cati bani vei avea lunar.

Alcatuieste un buget pentru gospodarie

Apoi, creaza un buget care include toate cheltuielile tale cunoscute. Pentru platile datorate, utilizeaza plata lunara obisnuita sau suma minima. Plata sumelor in plus face parte din planul de a-ti reconstrui creditul, dar mai intai trebuie sa iti dai seama cum sa iti achiti cheltuielile lunare obisnuite. La sfarsitul procesului de bugetare, calculeaza suma de bani cu care ramai dupa plata facturilor. Este suma cu care poti incepe achitarea datoriilor.

Nu mai trai de pe cardul de credit

Cu pierderea venitului, probabil ca ai folosit cardurile de credit pentru a supravietui. Acum ca esti angajat, va trebui sa incepi sa platesti facturile in functie de venitul tau. Ruperea dependentei de cardul de credit poate fi dificila, dar este un pas necesar pentru a-ti reface creditul. Trucuri cum ar fi inghetarea cardului de credit sau un post it care iti reaminteste sa nu folosesti cardul te poate ajuta sa te gandesti de doua ori inainte sa faci mai multe achizitii cu cardul de credit.

Fa o lista cu datoriile tale

Noteaza care sunt datoriile curente si care sunt scadente. Pentru toate care au trecut de scadenta, trebuie sa enumeri valoarea restanta si perioada cu care ai depasit scadenta, sau statusul colectarii datoriei.

Ce sa platesti mai rapid?

Aflarea ordinii in care trebuie sa iti achiti facturile este o alegere dificila, mai ales daca esti in urma cu mai multe. Imprumutul tale ipotecare si de masina ar trebui sa aiba prioritate fata de cardurile de credit, mai ales daca nu vrei ca locuinta ta sa fie luata sau vehiculul tau sa fie reposedat. Daca vreun proces a inceput deja, contacteaza creditorul pentru a afla ce trebuie sa facii pentru a plati datoriile. Intreaba daca exista o modalitate de a esalona suma datorata pe mai multe luni pana cand te ajungi din urma cu platile.

Sa presupunem ca nu ai ramas in urma cu creditul ipotecar sau auto, numai cu cardurile de credit. Daca ai vreunul care este aproape de a fi debitat, de ex. apropiindu-se de 180 de zile sau de sase luni de intarziere, incearca sa recuperezi aceste plati pentru a nu permite debitarea contului sau trimiterea la colectare.

Retine ca platile de utilitati, cablu si internet si telefonul mobil nu iti afecteaza creditul atata timp cat platile sunt efectuate la timp. Multi furnizori de servicii nu raporteaza la biroul de credit, asadar daca ramai in urma cu o luna nu iti poate afecta scorul tau de credit. Cu toate acestea, in cazul in care aceste plati sunt grav depasite, pana in punctul in care serviciile tale sunt deconectate, creditul tau este in pericol. Anuleaza serviciile de care nu mai ai nevoie daca nu ti le mai permiti pentru a-ti proteja creditul.

Fa curatenie

Platile tarzii pot duce la scaderea scorului tau de credit, dar exista cateva tactici care te pot ajuta sa le clarifici. Retine ca, daca ai intarziat, biroul de credit ar putea raporta legal statutul de plata pe durata termenului de raportare a creditului.

In cazul in care soldurile mari ale cardurilor de credit dauneaza scorului tau de credit, remedierea este plata acestor solduri. Probabil ca nu vei putea sa achiti totul o data, deci incearca luna de luna sa platesti ceva, pana cand vei plati soldul, apoi vei trece la urmatorul card de credit.

Date pozitive

Daca ai grija de datele negative iti vei ajuta scorul de credit. Dar, vei avea nevoie de date pozitive pentru a-ti imbunatati scorul de credit. Daca ai in continuare conturi deschise, efectuarea platilor in timp util in fiecare luna te va ajuta sa iti imbunatatesti scorul de credit. Dar, daca toate conturile tale au fost inchise, vei avea nevoie de altele noi pentru a-ti reconstrui complet creditul deteriorat.

Concentreaza-te mai intai pe plata facturilor din trecut. Apoi, odata ce esti la zi, ia in considerare obtinerea unui nou card de credit. Cardurile de credit securizate si alte carduri de credit pentru persoanele cu istoric negativ sunt potrivite. Aminteste-ti, odata ce incepi din nou cu un credit, sa fii responsabil, increarca sa cheltuiesti doar ce iti poti permite si plateste soldul lunar.

Cu disciplina si un plan solid, iti poti recladi cu success scorul de creditare. Trebuie doar sa ai rabdare cu acest proces si diligent in ceea ce priveste administrarea creditului de acum inainte.

Afla mai multe despre AXI Card

0 comentarii