AXI CARD - 6 lectii importante despre cardurile de credit

6 lectii importante despre cardurile de credit pe care parintii nu te-au invatat

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 25.05.2017
blog-views-icon 2685

Parintii nostri ne-au invatat lectii imporntante in viata, insa ne-au pregatit oare pentru folosirea corecta a cardurilor de credit? Poate nu. Mai jos sase lectii despre cardul de credit pe care parintii tai nu te-au invatat.

1. Cardurile de credit ofera mai multa protectie impotriva fraudei decat cele de debit.

Cardurile de credit ofera un nivel de protectie mult mai ridicat impotriva fraudei decat cardurile de debit. Multe companii de credit vin cu $0 raspundere pentru frauda, asta inseamna ca nu esti responsabil pentru cheltuieli frauduloase. In cele mai dese cazuri, compania financiara va credita contul tau imediat. Insa, la achizitiile cu cardul de debit, poate dura si luni pana banca iti returneaza banii, si chiar si atunci, poti fi considerat responsabil pentru un anumit procentaj din taxe.

2. Trebuie sa fii proactiv ca sa-ti construiesti creditul

Un mit comun este, ca un card de credit deschis este tot ce ai nevoie sa iti construiesti creditul. Scorul de credit reflecta relatia unui consumator cu administrarea unui imprumut. Creditorii vor sa vada cum interactionezi cu finantele, in special daca vrei sa mai beneficiezi de imprumuturi. Asta nu inseamna ca trebuie sa ai datorii ca sa ai un scor de credit bun. Un scor de credit bun este stabilit prin plata ratelor la timp lunar, fie ca e vorba de cardul de credit sau o ipoteca.

Un factor important in determinarea scorului tau de credit este raportul de utilizare al cardului de credit. Creditorii vor sa vada cate datorii ai versus cat credit ai disponibil.

Construieste-ti creditul folosind si platind cardul de credit, facand plati la timp si cerand cresterea limitei de credit.

3. Tine raportul de utilizare al creditului cat mai scazut posibil

In general, este important sa avem un raport de utilizare al creditului de 30% sau mai jos. De exemplu, cineva cu 500 Lei datorie pe o linie de credit de 1000 Lei va arata mai rau in fata creditorilor decat cineva care are 5000 Lei datorie cu o linie de credit de 30,000 Lei.

Calculeaza-ti raportul de utilizare al creditului impartind valoarea totala a datoriei cu limita totala a cardului de credit. De exemplu, 500 Lei datorie impartit la 1000 Lei linie credit ar fi un raport de utilizare de 50%, pe cand 5000 Lei datorie impartit la 30,000 Lei linie de credit este doar 16% raport de utilizare. Tine minte, linia de credit este o combinatie a tuturor liniilor de credit pe care le ai.

4. Plata dobanzii face plata datoriei mai grea

Cateva mii de lei imprumut poate sa para o dificultate imposibila daca incerci sa platesti doar prin suma minima. Vei simti ca nu faci deloc progres in a plati datoria cand platesti dobanda. Dobanda face ca tot ce cumperi cu cardul sa fie mai scump. Chiar vroiai sa platesti dublu pentru acea camasa la reducere?

5. Diferentele in rata dobanzii conteaza

Poate parintii tai nu au facut mare diferenta intre 10 si -10, insa cand vine vorba despre rata dobanzii, diferenta este considerabila. Chiar si jumatate de procent poate avea un efect asupra platii tale lunare. Obtinerea unui imprumut de 20,000 Lei pentru o masina pe trei ani la 4% nu pare foarte diferit decat acelasi imprumut la 3.5%, dar este. Diferenta este 6 Lei pe luna, sau 216 Lei pe toata durata imprumutului. Nu ai prefera sa se duca acei bani pe ceva frumos sau amuzant decat pe dobanda? Acelasi lucru este valabil la plata dobanzii pe cardul de credit.

6. Beneficiile nu absolva datoria

Stim ca mama ta ti-a spus mereu sa te uiti la partea buna a lucrurilor, dar beneficiile oferite de cardul de credit nu sunt o parte pozitiva. Daca acumulezi din ce in ce mai multa datorie pe card doar sa primesti beneficii, vei foarte dezamagit de rata aplicata la returnarea banilor. Nu exista un card de credit care sa merite sa te afunzi in datorii doar sa beneficiezi de puncte.

Plateste factura la cardul de credit lunar ca sa te asiguri ca vei avea parte de beneficii, dar nu vei fi impovarat de rata dobanzii.

Afla mai multe despre AXI card

 

0 comentarii