7 Situatii in care nu ar trebui sa folosesti un card de credit

7 Situatii in care nu ar trebui sa folosesti un card de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 29.08.2017
blog-views-icon 2930

Daca am folosi cardurile de credit cu putin mai multa cugetare, poate nu ar fi o problema asa mare cu datoriile de card de credit. Doar pentru ca emitentul cardului tau ti-a dat acces la o limita de credit si doar pentru ca ai vazut ceva ce vrei sa cumperi nu inseamna ca este o idee buna sa folosesti cardul de credit. Iti prezentam cateva situatii in care ar trebui sa iti lasi cardul de credit in portofel.

Nu folosi cardul de credit cand nu iti permiti sa platesti balanta.

Acesta este probabil cel mai important moment cand nu trebuie sa iti folosesti cardul de credit. Daca nu iti permiti sa platesti o achizitie cu banii jos, atunci chiar nu iti permiti sa ti-l pui pe cardul de credit.

Daca folosesti cardul stiind ca nu poti sa dai banii inapoi pe ceea ce ai cumparat, te poti face vinovat de frauda. Asta nu inseamna ca te vor aresta, dar unii creditori pot folosi acest argument al fraudei sa te opreasca din a falimenta acea datorie mai tarziu.

Sa platesti lucruri pe care nu ti le permiti este cea mai usoara cale sa acumulezi datorii si sa iti strici scorul de credit.

Gandeste-te de doua ori inainte sa platesti cand nu stii cat credit disponibil ai.

Cele mai multe dintre bancile mari au eliminat taxa de depasire limita de credit unii chiar au inlocuit limita de credit cu limita de cheltuiala, dar asta nu insemana ca este ok sa iti depasesti limita de credit.

Daca ai optat sa ti se proceseze tranzactiile facute peste limita de credit, ai putea declansa o majorare a ratei dobanzii din cauza ca depasesti limita de credit. Nu numai asta, cardurile de credit cu limita cheltuita sunt cel mai greu de platit. Verifica intotdeuna creditul tau inainte sa folosesti cardul.

Evita cumparaturile cu cardul de credit cand aplici la un credit ipotecar.

Creditorii ipotecari nu accepta foarte usor balantele de card de credit mari cand au aplicanti pentru un credit ipotecar. Cu cat mai multa datorie ai la cardul de credit, cu atat va fi mai greu sa te califici la un credit ipotecar pentru ca asta inseamna ca iti va fi greu sa platesti ratele la ipoteca.

Este mai bine sa amani platile mari cu cardul de credit macar pana ai terminat procesul de ipoteca. Este chiar mai bine sa astepti cateva luni dupa semnarea contractului ca sa te obisnuiesti sa ai mai multe chaltuieli cum ar fi ipoteca si cele gospodaresti.

Nu folosi cardul de credit sa te simti mai bine.

E foarte usor sa cheltui prea mult daca folosesti cardul sa iti treaca tristetea, mai ales ca, shopping-ul este doar o cura temporara pentru o problema mai grava. Cauta moduri mai ieftine sa iti rezolvi dilemele emotionale cum ar fi alergatul, mersul pe bicileta sau gradinaritul, sau rezolva problema care te face sa fii suparat. A-ti face o balanta mare pe cardul de credit ar putea sa te afecteze cand iti dai seama ca nu ai bani sa platesti inapoi banii cheltuiti. (vezi #1).

Nu folosi cardul de credit daca deja ai datorii.

Este preferabil sa iti platesti balantele de card de credit existente inainte sa cumperi altceva. Facand cumparaturi noi inainte ca cele vechi sa fie platite este un mod usor sa acumulezi datorii pe cardul de credit. Daca nu stii cata datorie ai – rusinica! E timpul sa scoti extrasele de card de credit, aduna-ti balantele si accepta-ti datoriile.

Daca se dovedeste ca ai prea multa datorie, lasa cardul de credit si fa un plan prin care sa incepi sa platesti ce ai imprumutat.

Evita sa folosesti cardul de credit cand esti infometat sau intoxicat.

In anumite momente poti face decizii mai proaste decat in altele. Daca esti intoxicat sau chiar infometat, ai putea cheltui mai mult decat poti plati inapoi. Nu fa cumparaturi cand ti-e foame si ia bani limitati la tine cand planuiesti sa consumi alcool. Asa iti controlezi cheltuiala.

Nu iti folosi cardul de credit daca nu ai incredere in persoana sau aparatul care il foloseste.

Odata cu aparitia skimming-ului la cardurile de credit, hotii pot fura informatiile tale cand doar verifici ceva. Chelnerii au fost prinsi trecand cardurile de credit prin skimmer sau facand alte tranzactii frauduloase. Si fraudatorii plaseaza dispozitive de skimming pe ATM-uri sau la pompele de benzina.

Nu esti raspunzator pentru majoritatea tranzactiilor frauduloase, dar tot este greu sa te confrunti cu ele. Nu folosi cardul de credit daca simiti ca este o sansa ca informatiile tale sa fie furate.

Afla mai multe despre AXI card

 

0 comentarii