Beneficiile verificării constante a balanței cardului

Ce beneficii ai daca iti verifici balanta cardului de credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 10.08.2017
blog-views-icon 3499

Daca ai deja un card de credit, probabil deja stii ca este important sa iti verifici balanta cardului de credit. Indiferent ca faci sau nu plati regulate cu cardul, sau ca il folosesti odata pe luna, balanta este ceva ce trebuie monitorizata constant.

Din acest motiv vrem sa ne asiguram ca esti constient de cateva detalii in legatura cu balanta ta de credit si in acest mod vei fi mai bine pregatit si vei sti ce sa cauti cand vrei sa afli informatiile necesare despre balanta ta online.

In afara de suma totala de plata pe cardul de credit, balanta mai arata informatii detaliate despre suma de bani si tranzactii efectuate cu cardul tau de credit. Fara dubiu, aceasta informatie este unica si depinde mult de cum a fost folosit cardul, dar in general vorbind balanta de pe cardul de credit este compusa din mai multe parti.

Balanta pe achizitii – Include toate produsele pe care le-ai cumparat cu cardul.

Balanta cu transferurile facute cu cardul de credit – se refera la debite, care au fost tranferate dintr-un cont pe cardul de credit.

Balanta plati numerar – aceasta balanta include informatii despre toate retragerile de la ATM de pe cardul de credit.

Care sunt, insa, principiile de baza pe care trebuie sa le cunosti cand vine vorba despre platile care apar pe balanta ta?

Mai presus de toate, ratele de pe cardul de credit sunt separate in doua categorii distincte:

- Suma minima de plata – aceasta este partea din balanta pe care esti obligat s-o platesti prin contract lunar

- Plati cumulate – reprezinta toate platile care sunt peste limita de credit

De exemplu, daca ai facut tranzactii cu cardul de credit pentru cumparaturi online, ai retras numerar sau ai facut transfer si suma datorata institutiei financiare  este de 600 lei, asta inseamna ca ratele tale vor fi distribuite catre toate acele tranzactii care iti alcatuiesc balanta. Cel mai des institutiile bancare taxeaza diferite rate de dobanda pentru fiecare persoana in parte care duce si la DAE diferit.

Cu alte cuvinte, retragerile de numerar vor fi taxate cu dobanda mai mare decat alte tranzactii. In acest mod suma totala a ratei obligatorii, va fi “deranjata” in acest fel – mare parte din suma va merge catre plata tranzactiei cu cea mai mare dobanda. O parte mai mica din plata va fi alocata acoperirii produselor cu dobanda mai mica. Aceasta schema de distributie a platii mai este relevanta mai ales daca detii un card de credit bancar pentru ca aproape toate ratele sunt in general tratate in acest mod.

Cardul de credit AXI este un instrument de plata complet diferit. Nu este emis de o institutie bancara si nu are comisioane anuale, ori de administrare sau alte costuri care sunt atat de frecvente la banci. Cel mai mare avantaj al cardului de credit AXI, pe care trebuie sa il stii, este ca poti retrage numerar de oriunde de la orice ATM si oricand.

Cum e posibil? Asta se intampla pentru ca singurul lucru pe care il datorezi daca folosesti cardul AXI la retragere numerar este dobanda lunara pe contul principal, ca si la orice alta tranzactie facuta cu acest card. Spre deosebire de alte carduri de credit standard, cu care retragerile de numerar nu sunt recomandate, cu AXI card nu sunt plati in plus si nici comisioane si taxe ascunse. Oportunitatea pe care AXI card o extinde clientilor sai, l-a facut una dintre cele dorite carduri de credit din tara.

Ba mai mult, cu cardul de credit AXI, ai avantajul unui cont personal de utiliztor. Acest cont este o platforma de internet, care ofera oportunitatea incredibila de a-ti urmari balanta cardului tau de credit si sa iti vezi toate informatiile legate de cardul de credit. Asa, iti poti accesa contul personal, sa vezi istoricul de tranzactii, ce sume restante ai sau scadente si asta de pe orice dispozitiv care are conexiune la internet.

Care este cea mai buna modalitate de a-ti administra balanta evitand astfel posibile probleme? In primul rand si poate cel mai important – cel mai bine este sa nu iti folosesti toata limita de credit si sa te limitezi la tranzactii mai mici – pe care le poti plati la timp. In al doile rand, de fiecare data cand faci o tranzactie ar trebuie sa verifici balanta curenta. Si in ultimul rand, iti recomandam sa nu faci plati online fara sa ai o garantie asupra serviciului de plata prin card.

Cu alte cuvinte, daca pagina web nu este securizata exista sansa mare ca datele tale personale sa fie furate si devin publice – asta cu siguranta va duce catre frauda. A urmari balanta cardului de credit este singura modalitate de a verifica regulat; insa, ca o masura de precautie este mai bine sa faci cumparaturi de la retailer de incredere.

Afla mai multe despre AXI card

 

0 comentarii