AXI CARD - 7 Trasaturi de baza ale cardului de credit

7 Trasaturi de baza ale cardului de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 19.10.2017
blog-views-icon 2868

Cardurile de credit difera in functie de ce ofera, insa toate au trasaturi de baza asemanatoare. Daca intelegi aceste trasaturi nu numai ca te ajuta sa alegi un card de credit, te ajuta sa si folosesti cardul de credit responsabil odata dobandit.

Tipul cardului de credit

Multi utilizatori de carduri de credit, incepatori sau chiar cei mai experimentati, nu stiu ca exista mai multe tipuri de card de credit.

Iata doar cateva dintre cele mai cunoscute tipuri:

  • Un card de credit standard sau simplu nu are nici un beneficiu extra, insa s-ar putea sa vina cu dobanzi mici ca sa atraga clientii.
  • Card de credit pentru transfer balanta ofera o dobanda de introducere si uneori taxa joasa la transfer balanta.
  • Un card de credit cu premii iti ofera un premiu la fiecare cumparatura facuta.
  • Un card de credit premium are multe beneficii si avantaje cum ar fi diferite servicii insa uneori pentru o taxa anuala mai mare.
  • Un card de credit de retail poate fi folosit doar in magazinele partenere cu cardul.
  • Un card de credit securizat are nevoie de un depozit din partea ta si este benefic pentru refacerea creditului negativ.

Limita de credit

Cardul tau de credit poate sa vina cu o limita de credit care inseamna suma maxima pe care poti s-o cheltui pe cardul de credit. Asta include cumparaturi, transfer balanta, retrageri numerar, comisioane financiare sau taxe. Cand iti depasesti limita, creditorul iti poate percepe o taxa de depasire a limitei de credit.

Unele carduri de credit nu au o limita de cheltuiala, insa te lasa sa cheltuiesti doar o suma care considera ei ca o poti replati bazat pe venitul tau, istoricul de credit si obiceiuri de cheltuiala. Limita de cheltuiala nu este batuta in cuie si se poate schimba de la luna la luna bazat pe obiceiurile tale de cheltuiala si plata.

Balanta

Balanta de pe cardul tau de credit este totalul pe care il datortezi care include cumparaturi, comisioane financiare sau taxe. Cu cat este balanta cardului tau de credit mai mare, cu atat e mai mica suma disponibila pe care o ai de cheltuiala. Balantele mari iti maresc utilizarea creditului dar scad scorul de credit.

Iti poti verifica cel mai recent extras de pe cardul de credit online sau sunand la serviciul clienti de pe spatele cardului de credit.

DAE

Dobanda anulala efectiva, sau DAE pe scurt, este rata dobanzii aplicata la balanta neplatita pana in perioada de gratie. Cardurile de credit au DAE diferit pentru balante diferite, de exemplu transfer de balanta sau cumparaturi. Transferul de balanta si retragerile de numerar au deseori mai mare DAE decat cumparaturile.

DAE poate creste cand faci plati tarzii la anumiti creditori, la altii daca in contractul tau exista o asemenea clauza. La cardul AXI DAE este fix in cazul in care platile sunt facute la timp in limita impusa de scadenta.

DAE poate fi fix sau variabil. Un DAE fix se poate schimba, dar creditorul este obligat sa te informeze in scris inainte de schimbarea ratei. Un DAE variabil se schimba din cand in cand bazat pe schimbarile ratei de baza a indicelui. 

Perioada de gratie

Perioada de gratie este timpul in care trebuie sa iti achiti balanta inainte sa ti se aplice taxe financiare.

Daca ai balanta din luna trecuta, se poate sa nu mai ai perioada de gratie pentru noile cumparaturi. Pe langa asta, transferal de balanta si retragerile de numerar nu au, im mod tipic, o perioada de gratie.

Cand balantele nu au perioada de gratie, dobanda este aplicata imediat.

Avantaje si beneficii

Unele carduri de credit ofera premii si motivari pentru utilizatorii cardurilor de credit. Premiile cardurilor de credit vin in diferite forme: cash back, mile in forma de puncte, si discount-uri pe achizitii in viitor. Poti castiga aceste beneficii pe unele sau toate achizitiile facute si le folosesti odata ce ai adunat un anumit numar de puncte in functie de cum este facut programul.

Nu toate cardurile de credit ofera aceste beneficii la achizitii.

Avantajele cardurilor de credit pot varia de la card la card si pot include asigurare de masina inchiriata, garantie extinsa, protectie de achizitie.

Taxele cardului de credit

Sunt diferite situatii in care poti plati taxe la cardul de credit. Taxe anuale, comision financiar, taxa de intarziere sau de depasire limita de credit sunt printre cele mai cunoscute. Poti sa eviti unele dintre aceste taxed aca folosesti cardul de credit intr-un anumit fel. De exemplu, poti evita taxa de plata de intarziere facand plata cardului de credit la timp lunar. AXI card nu are comisioane anuale, de retragere numerar sau de emitere.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii