AXI CARD - 8 Tipuri de carduri de credit (si cum sa le folosim)

8 Tipuri de carduri de credit (si cum sa le folosim)

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 08.02.2018
blog-views-icon 2175

Sunt sute de carduri de credit emise de zeci de creditori. Primul pas in alegerea unui card de credit, este sa determinam ce fel de card de credit ne trebuie. Cardurile de pe piata varieaza de la cel mai simplu card fara beneficii pana la cele cu programe de loialitate.

Cardurile de credit standard

Uneori se refera la acest card utilizatorii „plain-vanilla“ pentru ca aceste carduri de credit nu ofera deloc beneficii sau castiguri. Sunt si foarte usor de inteles pe de alta parte. Poti sa alegi acest card de credit daca vrei un card deloc complicat si daca nu esti interesat sa primesti beneficii.

Cardul de credit standard iti permite sa ai o balanta succesiva pana la o anumita limita de credit. Creditul este folosit cand faci o plata si devine disponibil din nou odata ce ai achitat plata. O taxa financiara este aplicata la balanta disponibila la finele fiecarei luni. Cardurile de credit au o suma minima de plata care trebuie achitata pana la o anumita data ca sa eviti penalizarile pentru plata tarzie.

Cardurile de credit pentru transfer balanta

In timp ce multe carduri de credit vin cu posibilitatea de a tranfera balanta, un card de creit special emis pentru transfer balanta, ofera o dobanda de introducere mica pentru o anumita perioada de timp. Daca vrei sa economisesti bani la o balanta cu dobanda mare, un transfer de balanta este alegerea corecta.

Ofertele unui transfer de balanta variaza in rata dobanzioi promotionale – unele chiar 0% - si lungimea perioadei promotionale. Cu cat mai mica este rata promotionala si perioada, cu atat mai atractiv este cardul – dar des ai nevoie de credit foarte bun sa te califici.

Cardurile de credit cu beneficii

Dupa cum spune si numele, cardurile de credit cu beneficii sunt cela care ofera un premiu la cumparaturile facute cu cardul.

Sunt trei tipuri de carduri cu premii: cashback, puncte sau calatorii. Unii prefera beneficiile unui cashback, altii vor punctele care pot fi schimbate pentru bani sau produse. Cardurile cu beneficii de calatorii raman favorite printre cei care calatoresc des pentru ca pot castiga zboruri gratuite, hoteluri gratuite sau alte beneficii de calatorie.

Cardurile de plata

Aceste carduri nu au o limita de credit pre-aprobata si balanta trebuie platita lunar in totalitate. Cardurile de plata in mod tipic nu au o taxa financiara sau suma minima de plata pentru ca trebuie platite integral lunar. Platile tarzii sunt penalizate, sau cardul anulat sau suspendat, depinde cum este contractul.

In general trebuie sa ai un istoric de creditare foarte bun ca sa obtii acest card.

Carduri de credit securizate

Cardurile de credit securizate sunt o optiune pentru cei care nu au istoric de creditare sau au credit negativ. Cardurile de credit securizate necesita un depozit care trebue depus pe card. Limita de credit pe un card securizat este deobicei egal cu suma depozitului depus pe card, dar in unele cazuri poate fi mai mult. Trebuie sa faci platile lunar regulat la balanta cardului tau securizat. Sa verifici recenziile facute la aceste carduri.

Carduri pre-platite

Cardurile pre-platite necesita depunere de fonduri de catre utilizator inainte sa poata fi folosit. Achizitiile sunt retrase din balanta cardului. Limita disponibila nu se mareste pana nu sunt depusi mai multi bani.

Cardurile pre-platite nu au taxe financiare si nici sume minime de plata pentru ca balanta este retrasa din depozit. Aceste carduri nu sunt defapt de credit si nu te ajuta sa iti refaci scorul de credit.  Cardurile pre-platite sunt simi;are cu cele de debit, dar nu sunt legate de un cont.

Carduri cu limitari

Cardurile de credit cu limitare pot fi folosite doar in anumite locatii. Aceste carduri sunt folosite ca si unul de credit cu o taxa financiara minima. Exemple ar fi cardurile de hipermarket sau cele de benzina.

Carduri de credit business

Aceste carduri de credit sunt facute special pentru utilizare business. Ele ofera o modalitate usoara patronilor de afaceri sa tina cheltuielile de afaceri si cele personale separate. Exista carduri de credit business de tip standard.

Istoricul de creditare personal este verificat chiar daca iti faci acest tip de card – emitentul tot trebuie sa stie cine va fi pasibil de plata pentru balanta de pe cardul de credit.

Cardul de credit AXI este un card cu conditii simple si taxe financiare minime, aplici usor si poti cumpara in orice magazine sau online, poti retrage numerar de la orice bancomat fara taxa de retragere numerar, ba mai bine daca nu il folosesti nu platesti nimic. AXI card te ajuta sa iti faci un istoric de creditare daca este primul tau credit.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii