Adauga istoric de creditare pozitiv la raportul de credit

Adauga istoric de creditare pozitiv la raportul de credit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 28.09.2017
blog-views-icon 3681

Un istoric cde creditare pozitiv este mai important ca nicioadata. Trebuie sa ai credit bun sa poti beneficia de o ipoteca, sa inchiriezi un apartament, sa iti cumperi o masina, sa ai o rata de asigurare buna si uneori chiar sa gasesti un job bun. Multe afaceri vor dori sa verifice situatia ta financiara inainte sa faca afaceri cu tine.

Daca ai credit negativ sau deloc, scopul tau este indiscutabil sa iti faci un istoric de creditare pozitiv.

Nu este magie. Nu poti adauga lucruri direct pe raportul tau de credit. In schimb, trebuie sa depinzi de creditori sa trimita actualizari la birourile de credit bazat pe istoricul contului tau.

Creditorii cu care ai contract poate raporteaza istoricul tau de creditare doar la biroul de credit cu care lucreaza ei. Birourile de credit nu impart informatia intre ele in mod normal, deci exista sansa ca datoria ta sa apara doar pe un anumit raport de credit.

Cum se construieste un istoric de creditare pozitiv.

In firecare luna creditorul iti trimite un update al statusului contului tau. Le spun birourilor de credit balanta ta curenta, istoricul de plata, si alte detalii despre contul tau. Aceasta informatie te ajuta sa iti faci un istoric de creditare pozitiv, asta daca detaliile contului tau sunt pozitive.

Asta inseamna plati la timp si balanta sanatoasa. Sa tii o balanta pozitiva pe cardul de credit este important nu numai pentru scorul de credit, dar si pentru santatea ta financiara in general. O balanta mare pe cardul de credit, aproape de limita ta de credit, ii poate face rau scorului de credit. Cu cat mai mare este balanta pe cardul de credit, cu atat mai mare este suma minima de plata si cu atat mai multi bani trebuie sa aloci catre plata cardului de credit lunar. O balanta mare pe cardul de credit mai inseamna si mai putin credit disponibil pentru cumparaturi.

Dureaza pana ti se adauga informatii pozitive la raportul de credit deci nu te astepta sa se intample peste noapte, sau chiar in cateva saptamani.  Poti ajuta procesul daca esti rabdator si responsabil financiar.

Dar daca nu ai deloc conturi?

Ai nevoie de conturi dechise, pozitive si active ca sa iti faci un istoric de creditare pozitiv.

Daca deja nu ai conturi deschise, incearca sa aplici la tipurile de carduri de credit care se adreseaza utilizatorilor fara credit sau cu credit negativ, cum ar fi un card de credit securizat sau card pentru lanturi comerciale. Si, daca nu reusesti sa fii aprobat de unul singur, o ruda sau un prieten ar putea deveni co-semnatar sau te poate face user autorizat pe unul dintre cardurile lor.

Cu AXI card nu ai nevoie de cont existent sau de istoric de creditare vechi, acest card este facut sa te ajute la inceputul istoricului tau si sa te ajute sa cresti din punct de vedere financiar, ceva ce alte carduri de credit nu iti ofera.

Foloseste-ti conturile corect

In timp ce incerci sa faci un istoric de creditare pozitiv, vei vrea sa eviti lucrurile care iti vor face rau creditului tau. Asta include plati tarzii, limite de credit mari si prea multe aplicari pentru carduri de credit.

Incepe de la inceput. Asteapta-te ca vei primi limite de credit si imprumuturi mici la inceput, de exemplu mai putin de 1000 de RON. Creditorii vor vrea sa iti extinda limita dar numai dupa ce le arati ca esti responsabil cu mai putin. Nu folosi prea mult din limita de credit disponibila si plateste inapoi ce imprumuti in fiecare luna.

Conturi care sunt raportate incorect

Daca raportul tau de credit contine conturi negative care ar trebui sa fie pozitive, poti folosi procesul de disputare a raportului de credit ca sa ti se corecteze informatia gresita. De exemplu, raportul tau de credit poate arata ca ai intarziat cu o plata desi tu stii ca ai platit la timp.

Pentru a corecta erori in raportul de credit, trebuie sa trimiti o scrisoare de disputa la biroul de credit specificand eroarea si prezentand dovada ca informatia frunizata de tine este corecta.

Biroul va investiga si va revizui raportul tau de credit daca investigatia dovedeste ca ai dreptate. Daca nu, poti sa depui o cerere direct cu compania care a raportat eroarea.

Unele facturi nu iti ajuta creditul

Nu toate facturile pe care le platesti lunar sunt raportate in biroul de credit in mod regulat. De exemplu, telefonul mobil, cablul si asigurarea auto nu te ajuta sa faci un istoric pozitiv de credit, chiar daca platesti la timp. Insa, daca nu le platesti (sa zicem ca nu platesti luni de zile aceste facturi), platile tarzii ar putea fi adaugate in raportul tau de credit si iti vor dauna progresului spre un scor de credit bun.

Fii atent la inselatoriile de reparat credit sau comploturile de a-ti imbunatati scorul de credit. Companiile de reparat credite nu au nici un privilegiu cand vine vorba despre istoricul tau de creditare, nu mai mult decat ai si tu.

Sa iti faci un un istoric de creditare pozitiv nu este atat de dificil pe cum pare. Deschide un cont si plateste factura la timp lunar si deja iti construiesti un istoric pozitiv. Fii rabdator si, in timp, iti vei permite credite mai mari si imprumuturi mai serioase.

Afla mai multe despre AXI card

0 comentarii