AXI CARD - 10 moduri de a-ti plati datoria cand esti falit

10 moduri de a-ti plati datoria cand esti falit

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 28.09.2017
blog-views-icon 7122

A scapa de datorie nu este usor pentru toti, dar este o teama si mai mare pentru cineva care nu are multi bani de cheltuiala. Poti sa scapi de datorie cand esti falit, dar pentru asta trebuie sa faci unele schimbari financiare.

1.​ Creeaza un buget asta daca nu ai deja unul. Un buget te va ajuta sa faci decizii mai bune in legatura cu banii tai si iti va da o idee despre cat iti poti permite sa pui deoparte pentru a-ti plati datoria lunar.

Nu incerca sa administrezi cheltuielile in cap; vazand cifrele pe hartie te ajuta sa vezi imaginea in ansamblu fara sa te bazezi pe memoria ta.

2. Fa distinctia dintre a fi falit si a cheltui in exces. Folosesti cuvantul “falit” sa descrii ce se intampla dupa ce ai cheltuit bani toti banii pe lucruri non-esentiale si non-facturi? Daca da, nu esti chiar “falit”. Poti face cateva schimbari in modul tau de cheltuiala ca sa faci putin loc in bugetul tau. Daca intradevar esti falit, nu inrautati situatia facand aceleasi decizii gresite – cum ar fi sa dai banii pe lucruri de care nu ai nevoie.

3. Pregateste un plan. Plata datoriilor ar trebui sa inceapa cu un plan, oricat de multi bani ai. Incepe prin a lista datoriile tale impreuna cu balanta si dobanda. Prioritizeaza fiecare cont, notand ordinea in care vrei sa le platesti. Planul este sa platesti cat iti poti permite pe un cont, platind minimul pe celelate conturi.

Ideal, vei putea sa aloci mai multe fonduri in bugetul tau (mai multe despre asta mai jos), dar ca inceput, lucreaza cu cat iti poti permite.

4. Nu mai crea datorie. Taie-ti cardurile de credit si nu mai aplica la alte imprumuturi. Nu vei iesi niciodata din datorii daca adaugi in continuare la datorii. Este greu sa traiesti fara carduri de credit cand esti falit, dar daca chiar vrei sa scapi de datorii va trebui sa gasesti o modalitate sa traiesti doar din veniturile tale.

5. Cauta moduri sa iti limitezi cheltuielile. Nu Presupune. Verifica extrasele tale bancare lunare sa vezi pe ce anume dai banii in fiecare luna. Pentru fiecare achizitie, intreaba-te serios daca este o cheltuiala de care trebuie sa scapi. Tine minte, nu tai din cheltuieli degeaba. O faci ca sa poti scapa de datorii. Este un scop care merita.

6. Gaseste moduri in care sa iti cresti venitul. Daca faci mai multi bani atingi doua scopuri. In primul rand, nu va mai trebui sa te bazezi pe cardurile de credit sa traiesti de la un salariu la altul. In al doilea, vei avea mai multi bani de alocat pentru datorii. Iti poti spori venitul daca iti iei un al doilea job, poti fi liber profesionist, poti vinde pe eBay sau OLX, poate sa faci bani dintr-un hobby, facand munca sezoniera sau sa iti deschizi o mica afacere.

7​. Intreaba creditorii daca iti scad dobanda. O dobanda mare ingreuzeaza plata datoriei pentru ca o mare parte din plata lunara se duce catre plata dobanzii. Scaderea dobanzii reduce suma acordata platii dobanzii si poti sa platesti balanta mai repede. Un scor de credit bun si istoric de plata pozitiv iti da mai multe sanse sa scapi de dobanda mare. Daca emitentul cardului de credit nu vrea sa te ajute, considera sa transferi balanta pe un card de credit cu dobanda mai mica.

8. Plateste la timp si evita taxele penalizatoare. Platile tarzii iti incetinesc progresul de plata al datoriei. Va trebui sa iti dublezi plata luna viitoare plus sa platesti si taxa de penalizare – bani care ar fi putut sa mai scada din balanta. Plus, doua plati tarzii vor aduce taxa penalizatoare, care va face si mai grea plata datoriei ramase.

9. Considera consilierea de credit. O agentie de consiliere credite poate lucra cu tine sa iti revizuiasca finantele sivsa creeze un buget care iti va ajuta platile lunare la datorie. Daca nu iti poti permite platile pentru datorie, consilierul va incerca sa faca un plan de administrare impreuna cu creditorii tai. Planul de administrare al datoriei, include plati mai mici catre creditorii tai. Vei plati lunar catre consilier si el va distribui catre creditorii tai.

10. Ia-o pas cu pas. Sa privesti in fata poza completa a datoriilor tale poate fi coplesitor, dar nu uita nu poti sa rezolvi toate probleme in acelasi timp. Concentrandu-te pe o datorie, plata datoriei de va vedea si este mai eficienta. Urmareste-ti progresul, fii multumit cand ai succes, si continua sa platesti pana toata datoria este platita. Folosind cardul AXI si administrand creditul tau cu atentie, nu vei fi in acest probleme, verifica mereu balanta si nu uita sa achiti suma minima de plata asta te va ajuta sa scazi din datorii si sa nu platesti dobanzi mari.

0 comentarii