AXI CARD - Perioada de gratuitate la cardul de credit

Cum poate perioada de gratuitate sa adauge luni de plata la cardul de credit?

blog-calendar-icon AXI Card
blog-calendar-icon Created at: 20.09.2017
blog-views-icon 2815

Perioadele de gratuitate sunt un mod usor de a testa un produs sau un serviciu ca sa vezi daca merita sa continui sau nu colaborarea. Dar daca nu ai grija, perioada de gratuitate se poate tranforma intr-o luna de plata.

Semne care arata ca perioada de gratuitate nu e tocmai „gratuita“

Daca te inscrii la o perioada de incercare si trebuie sa introduci detaliile cardului tau de credit, este posibil ca acea companie sa te taxeze imediat cum s-a terminat perioada de gratie.

Unele companii ingroapa detaliile perioadei de gratuitate prin detalii, facand dificil sa intelegi ca daca nu faci ceva dupa aceasta perioada vei fi taxat in fiecare luna. Dar, este nesigur sa presupunem ca orice perioada de incercare/gratuitate care iti cere detaliile de card trebuie anulata doar sa evitam taxarea lunara.

Poti beneficia de perioada da gratuitate fara cardul de credit?

Probablil nu. Sunt pagini web care genereaza numere de card de credit false pentru tine: “false” pentru ca nu sunt legate de un cont de card de credit normal, dar destul de real ca induca un calculator in eroare crezand ca este un numar de card de credit real. Toate numerele de card de credit sunt generate printr-un algoritm si unele inregistrari pentru perioada de incercare vor valida doar ca numarul de card se potriveste acestei criterii. Insa, unii comercianti chiar pre-autorizeaza cardul tau de credit sa fie siguri ca este real inainte sa activeze perioada de gratuitate.

Nu toti comerciantii care cer un card de credit pe timpul perioadei de gratuitate, incearca sa pacaleasca utilizatorii sa plateasca serviciul.

In unele cazuri, cardul de credit e folosit sa dovedeasca faptul ca, o persoana reala se inscrie pentru serviciu sau sa previna oamenii sa aplice pentru mai multe incercari.

Ce sa faci inainte sa te inscrii la o perioada de incercare?

Inainte sa aplici la o perioada de incercare/gratuitate, citeste termenii si conditiile serviciului la care te inscrii (asta daca le gasesti).

Ca o precautie, daca ai probleme in a gasi acesti termeni ai perioadei de gratuitate, cel mai probabil va fi greu sa anulezi. Tine minte asta si daca vrei sa dai datele cardului tau de credit pentru a te inscrie la o perioada de gratuitate.

Cel mai important detaliu pe care trebuie sa il stii este, cat dureaza gratuitatea? Poate fi 7, 14, 30 de zile, sau o alta perioada de timp.  Trebuie sa confirmi perioada inainte sa iti dai detaliile de card pentru aceasta perioada de testare. Altfel, nu vei sti cand trebuie sa anulezi serviciul. Dupa ce ai verificat durata perioadei de test, pune-ti un reminder ca sa poti renunta inainte sa se termine perioada de gratuitate. Poate vrei sa anulezi chiar cu o zi inainte de terminarea perioadei de gratuitate ca sa fii sigur.

Anularea perioadei de gratuitate

Unele servicii iti permit sa anulezi online, dar altele iti pot cere sa suni la suport client si sa faci anularea astfel. Cauta “Termeni si cponditii” sau “Intrebari frecvente” pe website ca sa gasesti instructiuni in legatura cu anularea. Daca asta nu functioneaza, cauta pe internet cum se anuleaza serviciul si include numele serviciului.

Daca nu gasesti o modalitate sa anulezi online, este mai sigur sa presupui ca nu se poate si sa suni la serviciul client. Reprezentantii de vanzari vor incerca sa te convinga sa tii serviciul, dar tu sa ramai pe pozitie si nu ii lasa.

Noteaza data si ora anularii sau daca faci online fa un print screen cu confirmarea ca sa ai dovada.

Dupa ce ai anulat serviciul

Monitorizeaza de aproape extrasul de cont al cardului de credit, fii sigur ca nu esti taxat pentru acel serviciu. Aceste taxe pot fi trecute cu vederea luni de zile. Daca observi ca esti taxat pentru un serviciu pe care l-ai anulat, mai suna odata si spune-le ca ai anulat. Cere inapoi banii care s-au facturat dupa ce ai anulat.

Cum sa administrezi problemele cu anularea perioadei de gratuitate

Trebuie sa implicit emitentul cardului de credit daca comerciantul continua sa te taxeze pentru serviciul la care ai renuntat sau daca refuza sa iti dea banii inapoi pentru taxele facturate dupa ce ai renuntat la serviciu. Astefel de companii se si pot raporta la Protectia Consumatorului.

Cu mai multe plangeri, OPC-ul ii poate amenda si cere sa restituie banii clientilor afectati. Daca o companie de card de credit te taxeaza pentru servicii pe care le-ai anulat sau cu care nu ai fost de acord, contacteaza Protectia Consumatorului.

Afla mai multe despre AXI card

 

0 comentarii